تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۱

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه آزمایش های چندباره موشکی در کره شمالی در چند روز اخیر، ناقض توافق وی با رهبر این کشور نیست، گفت: کیم قصد ندارد مرا نا امید کند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از آزمایش های موشکی چندباره کره شمالی به دنبال نشست ناموفق او با کیم جونگ اون رهبر این کشور، همچنان به بی اهمیت جلوه دادن این آزمایش ها ادامه می دهد.

ترامپ عصر جمعه در پیامی توئیتری با اشاره به آزمایش های موشکی چند روز اخیر کره شمالی نوشت: کیم جونگ اون و کره شمالی در چند روز گذشته 3 موشک کوتاه برد آزمایش کرده اند. این آزمایش های موشکی نقض توافق امضاشده دو کشور در سنگاپور نیست و در آن نشست نیز وقتی ما [با هم] دست دادیم، هیچ صحبتی از موشک های کوتاه برد نبود.

وی با اذعان به اینکه آزمایش های اخیر موشکی در کره شمالی ممکن است نقض کننده قطعنامه های سازمان ملل متحد باشد، افزود: رئیس کیم قصد ندارد با نقض اعتماد مرا ناامید کند، چیزهای بسیاری هست که کره شمالی می تواند به دست آورد. استعداد این کشور تحت رهبری کیم جونگ اون نامحدود است.

ترامپ همچنین با تاکید بر اینکه کیم «چشم انداز زیبایی» برای کشور خود دارد، مدعی شد که این چشم انداز تنها ازسوی آمریکا و تحت ریاست جمهوری او قابل دستیابی است.

کره شمالی بامداد چهارشنبه بار دیگر دست به آزمایش دو فروند موشک بالستیک کوتاه برد زد که از ساحل شرقی این کشور شلیک شد.

به گفته ارتش کره جنوبی، موشک اول در ساعت 5:06 و دومی ساعت 5:27 دقیقه بامداد چهارشنبه (به وقت محلی) از منطقه کاملا در نزدیک بندر «وونسان» در ساحل شرقی کره شمالی شلیک شده و هر دو در ارتفاع 30 کیلومتری مسافتی حدود 250 کیلومتر را طی کرده است.

کره شمالی چهارشنبه هفته پیش نیز دو موشک بالستیک کوتاه برد را آزمایش کرد که به گفته «جئونگ کیئونگ دو» وزیر دفاع کره جنوبی مشابه موشک های آزمایش شده در این هفته بوده است.

ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیه ای «آزمایش های موشکی پی در پی» ازسوی کره شمالی را در ارتباط با کاهش تنش در شبه جزیره کره «غیرمفید» دانست و خواستار توقف این آزمایش ها شد.

رهبر کره شمالی آزمایش های هفته گذشته کشورش را هشداری به کره جنوبی برای توقف واردات تسلیحات با تکنولوژی های جدید و همچنین رزمایش های مشترک با آمریکا توصیف کرد.

 کیم روز جمعه گذشته بدون اشاره به نام آمریکا که به صورت مشترک با کره جنوبی این رزمایش ها را برگزار می کند، گفت: مجبوریم آزمایش سلاح های فوق العاده قدرتمند خود را با هدف مقابله با تهدیدات بالقوه و مستقیمی که امنیت کشورمان را از سوی کره جنوبی تهدید می کند، انجام دهیم.

کره شمالی که از چند ماه پیش از آغاز مذاکرات خلع سلاح هسته ای با آمریکا آزمایش های هسته ای و موشکی خود را متوقف کرده بود، پس از این توقف چند ماهه برای چندمین بار در ماه اخیر دست به آزمایش موشکی زده است.

مذاکرات آمریکا و کره شمالی پس از دومین نشست سران دو کشور در هانوی پایتخت ویتنام به دلیل عدم تفاهم درباره مفاهیمی همچون خلع سلاح هسته ای و سطح درخواست های دو طرف به بن بست کشیده شد.
ترامپ و کیم برای اولین بار سال گذشته در پایتخت سنگاپور دیدار کرده و توافقی کلی و دو صفحه ای را امضا کردند.
نشست دوم آن ها در میان ضیافت ناهار نیمه کاره رها شد و هر دو طرف یک دیگر را مقصر آن می بینند.
کره شمالی گفته است که ترامپ خواستار تحویل همه تاسیسات هسته ای این کشور شده و مذاکرات را به بن بست کشانده است. این در حالی است که آمریکا مدعی است پیونگ یانگ رفع همه تحریم ها را به عنوان پیش شرط خلع سلاح هسته ای مطرح کرده است.
پیونگ یانگ ادعای آمریکا را رد کرده و اعلام کرد که کیم در دیدار دوم با ترامپ خواستار رفع برخی از تحریم ها شده بود.
ترامپ و کیم پس از کش و قوس فراوان اوایل تیرماه در منطقه غیرنظامی در مرز دو کره با یکدیگر دیدار کردند.
ترامپ که به کره جنوبی رفته بود، با حضور در این منطقه با کیم دست داد و سپس به دعوت او به عنوان اولین رئیس جمهوری در تاریخ آمریکا از مرز کره شمالی عبور کرده و پا در خاک این کشور نهاد.