تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: پنج هزار و ۲۹۶ مدرسه و ۴۴۷ هزار و ۳۳۴ دانش‌آموز تحت پوشش آموزش مهارت قرار گرفتند.

«مرضیه مسگرزاده» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهارداشت: طرح ایران مهارت در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و اجرایی کردن منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم تحول در آموزش و پرورش و همچنین تاکید رئیس جمهوری در ارائه آموزش های مهارت محور به دانش آموزان در دستور کار دفتر دوره اول متوسطه قرار گرفته است.  
وی افزود: این طرح بر اساس توافق نامه بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای کشور اجرایی شده است.  
مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: طرح مهارت محور پنج هدف را دنبال می کند که توسعه و تقویت فرهنگ کار و مهارت آموزی، ایجاد زمینه مناسب برای شناسایی استعدادهای مهارتی دانش آموزان دوره اول متوسطه، ایجاد زمینه کسب شایستگی های پایه فنی مورد نیاز نیروی کار از آن جمله است.  
مسگرزاده کمک به خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی دانش آموزان و ایجاد ارتباط بین آموزش رسمی و غیر رسمی در دوره اول متوسطه را از اهداف طرح ایران مهارت بر اساس توافق با آموزش فنی و حرفه ای عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: در طرح ایران مهارت دانش آموزان دوره اول متوسطه تا سقف ۶۰ ساعت می توانند مهارت را از مجموعه آموزش حرفه های مهارتی کوتاه مدت، موسوم به ایران مهارت در قالب دستورالعمل فعالیت های فوق برنامه انتخاب کرده و آموزش ببینند.

این مسئول دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش همچنین گفت: در حال حاضر  حدود ۳۰۰ مهارت پیش بینی شده که دانش آموزان از این مهارت ها معادل ۶۰ ساعت را تا پایان دوره اول متوسطه انتخاب کرده و آموزش می بینند. این ۶۰ ساعت می تواند در طول سه پایه تحصیلی، دو پایه یا حتی در یک پایه تحصیلی باشد.
مسگرزاده زمان اجرای آموزش های مربوط به طرح ایران مهارت را در طول سال تحصیلی، روزهای پنج شنبه یا در فصل تابستان عنوان کرد که مدرسه می تواند این گونه آموزش های مهارت محور را به دانش آموزان ارائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان بعد از گذراندن ۶۰ ساعت مهارت از طرف سازمان آموزش فنی و حرفه ای گواهی حضور به آنها داده می شود.

مدیر کل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش نحوه ارائه آموزش ها را به این شکل عنوان کرد که مدارس بعد از اینکه مهارت های مورد نیاز دانش آموزان را بر اساس یک فرآیند نیاز سنجی احصا کردند با آموزشگاه های آزاد فنی حرفه ای قراردادی را منعقد کرده و در آن بازه های زمانی(در طول سال تحصیلی، پنج شنبه ها یا فصل تابستان) ازطریق آموزشگاه های آزاد این آموزش ها به دانش آموزان ارائه شده و بعد از ارزیابی گواهی مربوطه را دریافت می کنند.  
مسگرزاده درمورد محتوای این دوره آموزشی گفت و افزود: از مجموع ۳۰۰ مهارت ارائه شده دانش آموزان درس را انتخاب می کنند. در حال حاضر در دوره اول متوسطه تعداد ۵ هزار و ۲۹۶ مدرسه وجود دارد که مجری طرح ایران مهارت هستند، چیزی معادل ۲۱ و دو دهم درصد مدارس دوره اول متوسطه مجری این طرح می باشند.  
وی تاکید کرد: دانش آموزانی که در سال تحصیلی جاری تحت پوشش طرح قرار گرفته اند، ۴۴۷ هزار و سیصد و سی و چهار دانش آموز است که چیزی در حدود ۱۳.۷ دهم درصد دانش آموزان دوره اول متوسطه را تحت پوشش قرار داده است.
وی ادامه داد: این طرح در سال نخست اجرا که سال تحصیلی ۹۷-۹۶ بوده به طور آزمایشی در هشت استان اجرا شده و بعد از بررسی های به عمل آمده در سال تحصیلی جاری تمام استان ها تحت پوشش   طرح بر اساس آمار اعلام شده قرار گرفتند.  
مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش  این طرح را به دلیل اولین سال اجرایی بودن آن نوپا عنوان کرد و گفت: سال قبل این طرح به صورت آزمایشی اجرا شده و سال تحصیلی ۹۷-۹۶ اولین سال اجرایی این طرح است.  
مسگرزاده شرکت دانش آموزان را در این کلاس ها کاملا اختیاری و به صورت فعالیت فوق برنامه عنوان کرد و گفت: هزینه های در نظر گرفته شده برای شرکت دانش آموزان در این طرح بر اساس مهارت های در نظر گرفته شده بوده و در هر استان بنابر شورای استان این میزان هزینه تعیین می شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین آموزشگاه های آزاد که استانداردهای لازم را داشته و بر اساس معرفی سازمان فنی و حرفه ای اعلام آمادگی کرده اند می توانند فعالیت خود را با مدارس آغاز کنند.
طرح مهارت آموزی طرحی است که دانش آموزان بعد از فارغ التحصیلی بتوانند یک مهارت را که منجر به شغل شود به دست آورند، ضمن اینکه منابع هزینه ای آن نیز از آموزش و پرورش، سازمان آموزش های فنی و حرفه ای و در مواقعی از محل کمک های اولیای دانش آموزان تامین می شود.  
هدف کلی از اجرای این طرح ایجاد روحیه کارآفرینی در بین دانش آموزان و شکوفایی استعدادها است که آموزشگاه های فنی و حرفه ای و مدارس دوره متوسطه به صورت مشترک مجریان این طرح هستند.