شیما عبدالشاه روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: طرح تولید کشت دیم گیاهان دارویی در اراضی شیب دار و کم بازده به عنوان یکی از طرحهای پیش بینی شده در راستای اقتصادی مقاومتی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر استان سمنان دارای ۵۶ هزار هکتار جنگل و ۱۳۰ گونه گیاه دارویی است که ۵۰ گونه آن به صورت خودجوش بهرهبرداری میشود.
وی با اشاره به اینکه راهبرد اکثر کشورها گرایش به گیاهان و داروهای گیاهی است، ادامه داد: این فرصت مناسبی برای ایران است که از ظرفیتهای موجود به صورت بهینه استفاده کند.
عبدالشاه ادامه داد: با توجه به تصویب طرح گیاهان دارویی در ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد عالی اشتغال کشور، ستاد گیاهان دارویی در استان سمنان نیز تشکیل شد و هدف آن اتصال حلقههای زنجیره ارزش گیاهان دارویی از تولید تا مصرف است.
وی اضافه کرد: با عنایت به ظرفیت و توان استان در زمینه سطح زیر کشت و تولید محصولات گیاهان دارویی، برنامهها و طرحهایی برای بهرهمندی از فرصت و مزیتهای رقابتی صنعت گیاهان دارویی در نظر گرفته شده است.
ایران از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی در جهان مطرح است و دارای ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده جهانی است و تعداد گونههای گیاهی کشور در حدود هشت هزار گونه است که از نظر تنوع حداقل دو برابر قاره اروپاست.
بیش از ۲هزار و ۳۰۰ گونه از گیاهان کشور دارای خواص دارویی، عطری و صنعتی هستند که استان سمنان واجد ۱۳۰ گونه از آن است.
عملیات توسعه و احیای رویشگاههای گیاهان دارویی استان سمنان در وسعت ۱۵ هزار هکتار در سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ اجرایی شده است.
۹۸۹۱/۷۴۰۸