تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۵

تهران- ایرنا- "ریتا فان"، از مقامات سابق هنگ کنگ، گفت، آمریکا و احزاب طرفدار استقلال تایوان عامل اغتشاشات و هرج و مرج های اخیر در هنگ کنگ هستند.

فان که اولین رئیس شورای قانونگذاری هنگ کنگ بود، در مصاحبه با روزنامه "چاینا دیلی"، درباره تظاهراتی که هنگ کنگ از چندی پیش در اعتراض به لایحه استرداد متهمان به چین شاهد آن است، گفت، انگیزه اصلی معترضان ایجاد هرج و مرج در هنگ کنگ است. با ایجاد هرج و مرج در این شهر، آمریکا می تواند چین را آشفته و بی ثبات کند و در عین حال، تایوانی هایی استقلال طلب خواهند گفت، سازوکار "یک کشور، دو نظام" برای تایوان قابل اطلاق نیست و در رابطه با هنگ کنگ شکست موفق نیست.

فان افزود، با توجه به رشد سریع چین، آمریکا همواره پکن را به عنوان یک تهدید بزرگ محسوب می کند. اگر هنگ کنگ، آشفته و بی ثبات شود، قابلیت همکاری با این کشور توسعه یافته(چین) را از دست می دهد. مناقشه تجاری یکی از تاکیتک های آمریکا برای بی ثبات کردن چین است.

وی خاطر نشان کرد، علاوه بر این، آمریکا و سایر کشورهای غربی می توانند چین را به خاطر انجام ندادن تلاش کافی در زمینه اجرای ساز و کار یک کشور، دو نظام زیر سوال ببرند. از این رو، عجیب نیست که برخی از تایوانی ها به معترضان خشونت طلب کمک می کنند.

شروع اعتراضات در هنگ کنگ به لایحه جنجالی استرداد متهمان به چین برمی گردد که با وجود تعلیق آن از سوی رئیس اجرایی این شهر، اعتراضات در این شهر تا کنون ادامه دارد.

منطقه خودمختار هنگ کنگ با هفت میلیون و ۲۳۰ هزار نفر جمعیت، در جنوب چین قرار دارد و از مهم‌ ترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان به‌ شمار می‌رود. امپراتوری بریتانیا در ۲۶ ژانویه ۱۸۴۱ میلادی پس از شکست چین، هنگ کنگ را اشغال کرد و یک سال پس از اشغال این جزیره، کنترل آن را به طور کامل به دست گرفت. هنگ کنگ در سال ۱۹۹۷ به جمهوری خلق چین پیوست.

چین کشورهای دیگر را از دخالت در امور هنگ کنگ برحذر داشت و اعلام کرد، سیاست‌های "یک کشور دو نظام" و "مدیریت هنگ کنگ به دست مردم آن" به خوبی رعایت می‌شود و مردم هنگ کنگ از حقوق و آزادی قانونی برخوردارند و این کاملاً مشخص است.

بحران ناشی از اعتراضات به لایحه استرداد در هنگ کنگ، بزرگ‌ترین چالش چین از زمان به دست گرفتن زمام این شهر در ۲۲ سال گذشته و پیوستن هنگ کنگ به چین بشمار می‌رود.