به گزارش ایرنا، ارتش و کمیته های مردمی یمن در ساعت هشت و نیم صبح پنجشنبه رژه نظامی نیروهای موسوم به "کمربند امنیتی" هوادار امارات در اردوگاه "الجلاء " در منطقه "البریقه" واقع در غرب شهر عدن را با موشک بالستیک هدف قرار دادند.
این حمله بیشترین تلفات را در میان نیروهای وابسته به امارات از زمان شکل گیری آنها در اواسط سال 2016 تا کنون برجا گذاشت و در نتیجه آن بیش از 40مزدور نظامی اماراتی از جمله "منیر الیافعی" فرمانده لشکر پشتیبان کشته شدند.
نیروهای یمنی دو ساعت پس از حمله یاد شده با موشک دوربرد و طی مسافت یک هزار و 300 کیلومتر شهر الدمام سعودی را هدف قرار دادند که به گفته سرتیپ "یحیی سریع" در اثر آن یک هدف نظامی مهم در این شهر منهدم گردید.
ارتش یمن پس از دو حمله یاد شده با صدور بیانیه ای تاکید کرد " در صورت ادامه یافتن جنایات سعودی ها حملات به مراکز نظامی و حیاتی عربستان باز هم افزایش خواهد یافت."
** مراحل پیشرفت نظامی ارتش و کمیته های مردمی یمن
کمیته های مردمی و ارتش یمن که با آغاز جنگ ائتلاف غربی - عربی آماج حملات بی وقفه و وسیع نیروهای این ائتلاف قرار گرفته بودند به تدریج موفق شدند در سه مرحله کنترل اوضاع جنگ را به دست گیرند؛
1- مرحله اول " توازن میدانی " بود. به این معنی که نیروهای یمنی با انجام عملیات نظامی و تک های میدانی باعث شکست های پی در پی نیروهای سعودی و اماراتی و مزدوران شان شدند و توازن میدانی به سود ارتش و نیروهای انصارالله یمن رقم خورد.
2- در مرحله دوم ارتش و کمیته های مردمی موفق به ساخت موشک های کوتاه برد و پهپادهایی شدند که به راحتی ابتدا مراکز نظامی و سپس مراکز اقتصادی عربستان و امارات را هدف قرار دادند.
3 - سومین مرحله ، مرحله برقراری "توازن راهبردی" و انجام حملات پیشگیرانه به جای دفاع بود . این توازن راهبردی با پیدایش موشک های بالستیک با برد بیش از هزار کیلومتر و شلیک آنها به سوی شهر الدمام در فاصله یک هزار و 300 کیلومتر نمایان شد. پیدایش و ادامه چنین توازنی به طور قطع در جنگ باعث وارد آمدن تلفات سنگین به مراکز نظامی و حیاتی و اقتصادی عربستان خواهد شد.
سید عبدالملک بدرالدین الحوثی به همراه فرماندهان نظامی یمن در ابتدای سال جاری اعلام کرد که 300 هدف را در دستور کار خود در جنگ قرار داده اند و یمنی ها هم اکنون در حال زدن اهداف یاد شده یکی پس از دیگری هستند.
این استراتژی جدید یمنی ها با حمله به لوله های نفتی بندر مهم "ینبع" واقع در سواحل دریای سرخ عربستان و حمله به فرودگاه های مهم و راهبردی ریاض ، جده ، ابها و نجران آغاز شد . بدون شک تحولات یاد شده موازنه جنگ را به نفع ارتش و کمیته های مردمی انصارالله یمن پیش خواهد برد.
** هزینه های سنگین جنگ یمن عامل تغییر استراتژی امارات
هزینه های سنگین جنگ یمن باعث تغییر استراتژی امارات شد زیرا امارات دیگر تاب تحمل این هزینهها را ندارد.
شکست های یاد شده باعث گردید امارات در مورد ثمربخش بودن حضور خود در یمن دچار شک و تردید شود و در محاسبات و سرمایه گذاری خود در جنگ یمن تجدیدنظر کند .
روند تحولات حاکی از آن است که امارات به تدریج در حال عقب نشینی از یمن است و اظهارات مقامات اماراتی نشان می دهد ابوظبی واقعا در صدد خارج شدن از جنگ یمن است. اگر خروج امارات از یمن به طور کامل تحقق یابد در آن صورت عربستان از خروج امارات به عنوان شریک استراتژیک و راهبردی خویش به شدت آسیب خواهد دید.
پیروزی های یمن به طور حتم باعث تقویت محور مقاومت در منطقه خاورمیانه چه در سوریه ، عراق ، لبنان و یمن خواهد شد و در آن صورت پیش بینی می شود که نه تنها امارات بلکه تمام کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به سوی دستیابی به تفاهم با محور مقاومت به طور کلی و ایران به طور خاص روی بیاورند.
تصمیم ولیعهد ابوظبی برای فرستادن هیأت اماراتی به تهران ضربهای به متحد سعودی بود که دائما خواهان تشدید تنشها علیه ایران است. ریاض از تصمیم ابوظبی برای خروج نیروهایش از یمن و اکتفا کردن به اداره نیابتی جنگ از طریق شبه نظامیان عصبانی است.
ازسرگیری نشستهای گارد ساحلی ایران و امارات از یک تحول مهم در سیاستهای ابوظبی در مورد مسائل منطقه حکایت می کند. در همین رابطه برخی از کارشناسان منطقه معتقدند امارات سیاستهای منطقه ای خود را تغییر داده است زیرا دیگر تحمل هزینههای بالای مشارکت در جنگ یمن را ندارد.
** تغییر استراتژی یمنی ها از دفاع به بازدارندگی
تحلیل گران با اشاره به حملات شکل گرفته علیه عدن و الدمام در پنجشنبه گذشته معتقدند که ارتش و کمیته های مردمی یمن تصمیم گرفته اند تا در ارتباط با جنگ تصمیمات سرنوشت سازی اتخاذ کنند و حملات بازدارنده ای علیه نیروهای ائتلاف سعودی اماراتی و مزدوران شان را آغاز کنند.
فرماندهان نظامی یمن در همین رابطه تاکید کردند که هر گاه اراده کنند می توانند شهر عدن که هم اکنون در اختیار مزدوران امارات قرار دارد، را بازپس گرفته و آزاد کنند.
آنان همچنین خاطرنشان کردند که استراتژی یکپارچه و برنامه ریزی شده ای برای مقابله با اماراتی ها و مزدوران شان در جنوب یمن تا عقب نشینی کامل امارات از آن در اختیار دارند و شهر و تاسیسات حیاتی ابوظبی در تیررس پهپادها و موشک های بالستیک دوربرد انصارالله قرار دارند.
بر اساس این گزارش، حمله موشکی به رژه نیروهای هوادار امارات در عدن نشان داد که نیروهای یمنی از توان بالای اطلاعاتی هم برخوردارند.
** پیام های حملات موشکی علیه عدن و الدمام
1- نیروهای یمنی با پیشبرد موشک های بالستیک خود و افزایش برد آنها به بیش از هزار کیلومتر توانستند افزایش توان کمی و کیفی نظامی خود را به اثبات برسانند.
2- عملیات شکل گرفته علیه عدن چه بسا باعث می شود تا امارات به خروج خود از یمن سرعت ببخشد و به حمایت هایش از مزدورانش در ساحل غربی و جنوب یمن پایان دهد و همین امر باعث می شود تا ابوظبی در محاسبات خود در جنگ یمن تجدیدنظر کند.
3- تاکتیک اتخاذ شده از سوی امارات در آینده ممکن است باعث شود تا عربستان نیز به این کشور اقتدا کرده و با توسل جستن به راه حل سیاسی خود را از باتلاق یمن بیرون بکشد.
4- حمله انصارالله یمن به دورترین نقطه در شرق عربستان نشان داد که این جنبش می تواند هر گونه مرکز نظامی و یا اقتصادی و حیاتی سعودی ها را هدف موشک ها و پهپادهای خود قرار دهد و همین امر باعث افت روند رشد و توسعه اقتصاد در عربستان و خروج شرکت های سرمایه گذار خارجی در نقاط نفت خیر این کشور خواهد شد و ریاض به خوبی از این واقعیت آگاه است.