مصطفی میرزاییان هنرمند و استاد نقاشی و مجسمه سازی متولد ۱۳۴۲ است، از کودکی به هنر علاقه داشته و با حمایت خانواده در رشته های هنر تجسمی و مجسه سازی نیمی از عمر خود را صرف دانش آموختن و هنر آموزی هزینه کرده و امروز دغدغه ایی جز توجه خانواده ها به استعداد هنری نهفته فرزندانشان ندارد.
او چند سالی است بار سفر بسته و شهر به شهر و روستا به روستا را برای کشف استعدادهای هنری فرزندان ایران زمین میپیماید و در این راه پر فراز و نشیب، حمایتی جز توجه خانواده ها و مسئولین به استعداد کودکانی که از کمترین امکانات ابتدایی زندگی امروزی برخودار هستند امّا از وسعت هوش و توانایی بالایی در نهان خانه خود خبر ندارند، نمی خواهد.
کشف استعدادهای نهان در باطن کودکان و نوجوانان سرزمینمان، توسط چهره های برتر ملی و ورزشی در برنامه هایی همانند عصر جدید و ستاره ساز، توانست تا حدودی برخی از این استعدادهای برتر را شناسایی و حمایت کرده و زمینه های لازم برای پرورش ذهنی و توانایی های فردی شان را محیا کند.
حرکت جهادی و خودجوش استاد میرزاییان در دوره و زمانی که هزینه های زندگی سر سام آور است، بدون هیچ چشمداشتی رنج سفر به شهرها و روستاهای دور افتاده را به جان خریده و با استفاده از مواد اولیه که ساخته دست خود است، به صورت رایگان در اختیار کودکان و نوجوانان قرار می دهد و از آنها می خواهد هر آنچه که می اندیشند بر روی کاغذ یا خمیر مجسه سازی پیاده کنند.
محل فعالیت او شاید گوشه ایی از یک پارک، بوستان یا کتابخانه ایی باشد که در آن کودکان، نوجوانان و جوانان حضور دارند و با دعوت او به نقاشی و مجسمه سازی، ساعت های فراغت خود را در این کارگاه کوچک هنری سپری کرده و به هنرنمایی می پردازند.
مصطفی میرزاییان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فضای مجازی و کم حوصلگی خانواده ها در سال های اخیر اوقات فراغت تابستان کودکان، نوجوانان و جوانان را پر کرده و فرصتی برای مطالعه کتاب، نقاشی با آب و رنگ و کودکی در دنیای خمیرهای بازی برایشان نگذاشته است و یک خستگی مجازی تنها ثمره عمر سالهای ابتدایی زندگی آنها خواهد بود.
وی افزود: بیش از سه هزار کیلومتر راه را از جنوب کشور به صورت شهر به شهر و روستا به روستا به عشق کودکان سرزمینم سفر کرده ام تا در این روز و روزگار استعدادهای نهفته انسان های بزرگی را کشف و به خانواده و جامعه معرفی کنم.
میرزاییان می گوید: اِلمان ها و شخصیت های انیمیشنی غربی و غیر اسلامی، ذهن و تفکر بچه های ایرانی را تسخیر کرده زیرا در بیشتر آثاری که تاکنون توسط کودکان و نوجوانان در کارگاه های کوچک که برگزار کرده ام، طراحی و ساخته شده که ارتباطی با سنت ها و آموزه های دینی و ایرانی ندارد.
این استاد هنر اضافه کرد: زمان برای شکوفایی اِلمان های اسلامی و ایرانی به سرعت در حال گذر است و ابزار کار مجسمه سازی و نقاشی، خمیر و گِل مجسمه به سمت تولید ملی نرفته و همگی با هزینه های گزاف، به کشور وارد می شود.
میرزاییان یادآور شد: در این سفرها که از جنوب تا غرب و مرکز کشور ادامه داشته در بیش از صدها شهر و روستا همراه کودکان بوده و در این راه، افراد بسیاری را دیده ام که از استعدادهای کم نظیری برخودار بوده اند.
وی گفت: کودک کار، سیف الله میرزایی که از کشور افغانستان برای کسب درآمد به ایران آمده بود در یکی از کارگاه ها که در بوستانی در شهر قزوین برگزار کردم، کسب و کار خود را برای آموختن هنر مجسمه سازی تعطیل می کرد و استعداد بی نظیری هم در این رشته داشت.
استاد مصطفی میرزاییان، به مدت ۲ شب در بیجار کارگاه نقاشی و مجسمه سازی به صورت رایگان برای کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه این شهرستان برگزار کرد و قرار است در ادامه سفر خود به استان کردستان، به شهرهای دیواندره، سقز، سنندج و مریوان هم رفته و با همکاری نهاد کتابخانه ها به کشف استعداد فرزندان کَرد در حوزه نقاشی و مجسمه سازی اقدام کند.
شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
۹۹۴۳/۹۱۰۲