تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۷

تهران – ایرنا – تیراندازی های مرگبار در آمریکا در حالی ادامه دارد که گسترش نفرت نژادی در این کشور بیشتر از قبل از سوی مقامات و دولتمردان واشنگتن دامن زده می شود و مردم عادی این کشور با توجه به قانون حمل آزادانه سلاح در این کشور قربانی اصلی این سیاست ها هستند.

به گزارش روز یکشنبه رسانه های آمریکایی،‌ در آخرین مورد از تیراندازی های مرگبار در آمریکا، دیروز شهر مرزی"ال پاسو" تگزاس شاهد وقوع چنین حمله ای بود . رسانه های آمریکایی از نژادپرستانه بودن این تیراندازی خبر داده و نوشتند که عامل حمله در یک فروشگاه در این شهر مهاجران لاتین تبار را مورد حمله قرار داده است.

به نوشته تارنمای خبری سی ان ان، در  این تیراندازی مرگبار که در یک مرکز خرید به نام "سیلو ویستا" (cielo vista) واقع  در شهر ال پاسو تگزاس ( در چندکیلومتری مرز آمریکا با مکزیک ) رخ داد، ۲۰ نفر کشته و ۲۶ نفر دیگر مجروح شدند، پلیس فرد تیرانداز را یک جوان ۲۱ ساله سفیدپوست و انگیزه او را نژاد پرستانه خوانده است. رسانه های آمریکا هویت او را پاتریک کروشس اعلام کردند.

پلیس این فرد را دستگیر و اعلام کرده است که ممکن است وی به دلایل انزجار نژادی دست به این اقدام مسلحانه زده است .

رئیس‌جمهوری آمریکا که خود متهم به دیدگاههای نژادپرستانه است در واکنشی کوتاه به این واقعه آن را "خیلی بد" توصیف کرد و نوشت: این تیراندازی "کشته‌های فراوانی" برجای گذاشته است.

بتو آوورک، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که پیش‌تر خود شهردار ال‌پاسو بوده با نیمه‌کاره گذاشتن سفر انتخاباتی خود به این شهر در جنوب تگزاس بازگشته و همچون دیگر دموکرات‌ها یک بار دیگر از ضرورت اصلاح قوانین مالکیت سلاح در کشورش سخن گفت.

کوری بوکر، سناتور اهل نیوجرسی  نیز که همچون آوورک نامزد رقابت‌های درونی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری است، گفته: "به نظر می‌رسد آمریکا در حال پذیرفتن این است که وقایعی (تیراندازی‌ها) این چنین دیگر یک امر معمولی است."

اکثر قربانیان این تیراندازی مشتریان فروشگاه والمارت بوده‌اند که در نخستین روز تعطیلات آخر هفته برای خرید به این بزرگترین فروشگاه زنجیره‌ای جهان رفته بودند.

**سفر یک هزار کیلومتری برای کشتار مردم

سی ان ان به نقل از مقامات پلیس ایالت تگزاس گزارش داد که این جوان ۲۱ ساله از حومه شهر دالاس در فاصله ۶۵۰ مایلی (بیش از یک هزار کیلومتری) به این منطقه امده بوده است.
مقامات پلیس ال ساپو افزودند که فرد ضارب پیش از اقدام مرگبار خود بیانیه ای چهار صفحه ای را آنلاین کرده که بیانگر دیدگاه نژادپرستانه وی علیه مهاجران و لاتین تبارها در آمریکا است.

به گفته پلیس فرد ضارب سفید پوست دربیانیه خود مهاجران اسپانیایی زبان و مهاجران اولیه لاتین تبار را در از بین بردن فرهنگ آمریکا و اشغال مشاغل این کشور مقصر دانسته است.

روزنامه نیویورک پست با درج بیانیه منتسب به این تیرانداز نوشت: پلیس در حال بررسی صحت و سقم یک بیانیه است که گفته می‌شود تیرانداز پیش از آغاز حمله برای تشریح دلایل خود در فضای مجازی منتشر کرده است در آن آورده شده که این حمله پاسخی به اشغال آمریکا از سوی مهاجران لاتین تبار بوده است.

این بیانیه با حمایت نویسنده از حمله ماه مارس به دو مسجد در «کرایست‌چرچ» نیوزیلند آغاز می شود و در ادامه به این موضوع اشاره می کند که این فرد تنها در حال دفاع از کشورش در برابر هجوم فرهنگی و قومی ناشی از هجوم مهاجران از مکزیک به تگزاس بوده است. این فرد، مهاجران را مسبب همه مسائل و مشکلات اجتماعی از جمله از دست دادن شغلش می داند و اشاره می کند که نژاد پرست نیست.

**نگاهی به کشتارهای اخیر در آمریکا 

کشتار شهروندان آمریکایی در اماکن عمومی بخصوص در محیط های تحصیلی در آمریکا مسبوق به سابقه است.

"چارلز جی. وایتمن" (Charles J. Whitman) تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا در ماه اوت ۱۹۶۶میلادی (امرداد ۱۳۴۵) از برجی  در دانشگاه تگزاس واقع در شهر "آستین" مرکز این ایالت، اقدام به تیراندازی کرد و ۱۶ نفر را به قتل رساند و ۳۰ نفر دیگر را مجروح ساخت، وی توسط دو افسر پلیس هدف قرار گرفت، وایتمن پیش از  این اقدام مرگبار، همسر و مادرخود را درهمان روز کشته بود.

درجریان کشتار در مدرسه 'کلامباین' Columbine در ایالت کنتیکت آمریکا درآوریل سال ۱۹۹۹ میلادی (فروردین ۱۳۷۸) ۱۵ نفر کشته و ۲۱ تن دیگر مجروح شدند. این حادثه تا آنزمان یکی از مرگبارترین حوادث تیراندازی در مدارس آمریکا به شمار می رفت.
در حادثه تیراندازی دسامبر ۲۰۱۲میلادی به مدرسه ابتدایی 'سندی هوک' در 'نیوتاون' ایالت کنتیکت یک جوان آمریکایی ۲۰ کودک و شش بزرگ سال را به ضرب گلوله کشت.
همچنین در حادثه تیراندازی در "پلی تکنیک ویرجینیا" در آوریل ۲۰۰۷ میلادی درایالت ویرجینیا ۳۲ نفر کشته و ۱۷تن دیگر مجروح شدند.
در حادثه مرگبار در "آورورا" در ایالت کلارادوی آمریکا نیز یک جوان آمریکایی با تیراندازی در یک سالن سینما ۱۲نفر را کشت و ۷۰ تن دیگر را مجروح کرد.
در حادثه تیراندازی در کلیسای "چارلستون" آمریکا در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۵ میلادی  (۲۷ خرداد ۹۴)، یک نوجوان سفید پوست آمریکایی ۹شهروند سیاه پوست را به قتل رساند. وی توسط نیروهای پلیس بازداشت شد.

درحادثه تیراندازی لاس وگاس در اکتبر ۲۰۱۷ میلادی ( ۹ مهرماه ۱۳۹۶ ) گذشته استفان پادوک (Stephen Paddock) شهروند سفید پوست ۶۴ ساله آمریکایی از طبقه سی و دوم هتل 'مندالای بی' (Mandalay Bay) با چندین قبضه سلاح گرم اقدام به کشتن ۵۹ نفر ازجمله خود و مجروح شدن ۴۲۲ تن دیگر کرد؛نکته حائز اهمیت درباره این تیراندازی مرگبار این است که دولت آمریکا هرگز آن را یک حادثه تروریستی نخواند.

** مرگ ۸هزار و ۷۲۳نفر در آمریکا بر اثر تیراندازی 

به نوشته  تارنمای گان وایلنس آرشیو، از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ، حدود ۸ هزار و ۷۲۳نفر براثر تیراندازی در آمریکا کشته شده اند. در همین زمان حدود ۱۷هزار و ۳۰۲ دو نفر نیز مجروح شده اند.

شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز در اسفند ۱۳۹۶ بنابر آمار ارائه شده از سوی 'هرشهر برای امنیت سلاح' (Everytown for Gun Safety)، گزارش داده بود که روزانه بطور متوسط ۹۶ آمریکایی بر اثر حوادث تیراندازی کشته می شوند که برای هر فردی که به ضرب گلوله کشته می شود، بیش از دونفر دیگر نیز مجروح می شوند که ازاین تعداد حدود هفت نفر کودک و نوجوان هستند که قربانی این حوادث می شوند.
سی ان ان افزود: بنابر اطلاعات این مرکز  ، در هر ماه بطور میانگین ۵۰ زن توسط شریک زندگی شان کشته می شوند.
نتایج پژوهش دانشکده بهداشت عمومی 'هاروارد' در دانشگاه 'نورث ایسترن' آمریکا نشان می دهد وقوع کشتارهای عمومی در آمریکا بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ میلادی سه برابر شده است.
بنا براین تحقیق ، در این بازه زمانی هر ۶۴ روز یک حادثه کشتار جمعی توسط افراد مسلح در خاک آمریکا روی داده و این درحالیست که در ۲۹ سال قبل از این دوره زمانی، بطور متوسط هر ۲۰۰ روز یک فاجعه از این دست روی داده بود.
براساس آمار مرکز کنترل درمان و مراقبت آمریکا تنها در سال ۲۰۱۳ میلادی بر اثر تیراندازی با سلاح گرم ۸۴ هزار و ۲۵۸ نفر مجروح ( ۲۷ نفر از ۱۰۰ هزار نفر) و ۱۱ هزار و ۲۰۸ نفر نیز کشته (چهار نفر از ۱۰۰ هزار نفر) شده اند.

**کشتار در ال پاسو؛ دویست و پنجاهمین تیراندازی در 215 روز گذشته

از سوی دیگر ، روزنامه آمریکایی یو اس ای تودی در گزارشی با عنوان "کشتار در ال پاسو؛ دویست و پنجاهمین تیراندازی در 215 روز گذشته" نوشت: تیراندازی روز شنبه در یکی از فروشگاه های زنجیره ای والمارت در ال پاسو در واقع دویست و پنجاهمین حادثه تیراندازی گسترده در  سال 2019 در آمریکا است؛ کشوری که با خشونت های مسلحانه دست به گریبان است.

و اما تیراندازی ال پاسو که 20 کشته و 26 زخمی بر جا گذاشت، آمار تاریک تری را به نمایش می گذارد: این تیراندازی در دویست و پانزدهمین روز سال صورت گرفت و این بدان معنا است که شمار تیراندازی های گسترده در آمریکا بیش از روزهای پشت سر گذاشته شده در سال جاری بوده است.­

' موسسه ملی عدل' (NIJ ) آمریکا برآورد می شود که از جمعیت نزدیک به ۳۲۶میلیون نفری آمریکا(۲۰۱۷) حدود ۳۱۰میلیون شهروند غیرنظامی آمریکایی سلاح گرم در اختیار دارند.

تاکنون تلاش گروه های مخالف آزادی حمل و استفاده از سلاح و برخی قانونگذاران این کشور برای ممنوعیت یا حداقل ایجاد محدودیت در این زمینه با اغوا و تهدید کارخانه های اسلحه سازی شکست خورده است و قربانیان اصلی تجارت مرگ (خریدوفروش سلاح ) مردم عادی و بویژه مهاجران هستند.