اسپر روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در سیدنی با بیان اینکه پکن و واشنگتن در بحبوبه یک جنگ تجاری فزاینده قرار دارند، افزود: ما به طور کامل معتقدیم که هیچ کشوری نمی تواند و نباید بر منطقه آسیا- پاسفیک تسلط داشته باشد و ما با سایر متحدان و شرکای خود در تلاش و همکاری هستیم تا نیازهای امنیتی منطقه را برطرف کنیم.
رئیس پنتاگون مدعی شد؛ اقدامات و رفتارهای بی محابای پکن به ویژه در دریای غنی از انرژی جنوبی چین ، نگرانی هایی را در این منطقه ایجاد کرده است و ایالات متحده هژمونی دریایی چین را به چالش می کشد و به دنبال پیوندهای محکم تر با کشورهای دیگر علیه پکن است.
اسپر در سخنانی تنش زا افزود: ما همچنین کاملاً در برابر الگوی مزاحم رفتار پرخاشگرایانه و رفتارهای بی ثبات کننده چین ایستادگی می کنیم.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در راس هیاتی از جمله وزیردفاع این کشور از روز گذشته درسیدنی استرالیا حضور دارند . گفت وگو با اسکات موریسون نخست وزیر، ماریس پین وزیر امورخارجه و رینولدز وزیر دفاع این کشور ازجمله برنامه های پمپئو دراین دیدار اعلام شده است.
وزیران امورخارجه و دفاع آمریکا در سفری 11 روزه به کشور های منطقه آسیا- پاسفیک از جمله تایلند، استرالیا ، نیوزیلند ، کشور میکرونزی درصدد هستند تا برنامه های خود را با جذب حمایت های کشورهای مختلف علیه چین در این منطقه پیش برند.
آمریکا در یک سال گذشته بر روی ۲۵۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از چین تعرفه ای به میزان ۲۵ درصد اعمال کرد که این اقدام جنگ تجاری تمام عیاری را میان این دو قدرت اقتصادی در جهان شعله ور سازد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در روزهای اخیر نیز ، وعده داد؛ تعرفه ۱۰ درصدی بر ۳۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چینی را از ماه آتی میلادی اعمال میکند؛ اقدامی که میتواند جنگ تجاری بین دو کشور را بیش از گذشته شدت بخشد.
چین نیز در مقابله با اقدامات ترامپ، چندین گام تلافی جویانه علیه اقتصاد آمریکا برداشته است اما د ر مجموع مناقشه تجاری این دو کشور، سبب شده اقتصاد جهانی نیز از این روند تاثیرات منفی داشته باشد.
آمریکا همچنین با رویکردی مداخله جویانه در منطقه آسیا- پاسفیک سعی دارد تا با نفوذ سیاسی و اقتصادی پکن در این منطقه مقابله کند.