«رانیا احمد» امروز (یکشنبه) در همایش آشنایی با فرصتهای سرمایهگذاری در سوریه گفت: میخواهیم شرایطی ایجاد کنیم تا تاثیرات منفی اشکالات سازمانی که به دلیل جنگ در سوریه به وجود آمد و محاصرهای که علیه سوریه انجام شد، خنثی شود.
وی با اشاره به برنامه دولت سوریه برای بعد از جنگ، تصریح کرد: همه نهادها در این برنامه نقش دارند و برهه زمانی مشخصی برای انجام پروژهها مشخص شده است. یک بخش از این برنامه در زمینه حاکمیت قانون و ایجاد نهادها و سازمانهایی است که به بازسازی و خدمات مربوط هستند.
وی با بیان اینکه در حوزه بازسازی سه مرحله امدادرسانی، بهبود و توسعه را مد نظر داریم، توضیح داد: در مرحله اول باید چالشها را شناسایی کرده و افقی برای آینده سوریه ترسیم کنیم.
احمد اعلام کرد: قانون جدید سرمایهگذاری در سوریه را تدوین کردهایم که در مراحل پایانی است تا به این ترتیب سرمایه لازم برای بازسازی را جذب کنیم. در واقع میخواهیم چتری ایجاد کنیم که همه سرمایهها را تحت پوشش گرفته و اجازه ندهد برخوردهای متفاوتی با سرمایهها شود.
به گفته وی پروژههایی که در سوریه ایجاد میشود در چارچوب ابن قانون خواهد بود.
معاون وزیر اقتصاد تجارت خارجی سوریه درباره برنامه دیگر این کشور برای حمایت از تولید توضیح داد: میخواهیم به جای واردات، تولیدمان را خودکفا کنیم و در این زمینه بخش خصوصی باید در ایجاد شهرکها و شهرهای صنعتی به ما کمک کند.
وی از از بازرگانان حاضر در همایش خواست که در سرمایهگذاری سوریه حضور قوی داشته باشند و افزود: اولویت برای ما جذب سرمایه از ایران است تا در مرحله بازسازی از آن استفاده کنیم. در زمینه تجاری نیز این اولویت با کسانی است که کالاهایی از ایران به سوریه بیاورند.
احمد سرمایهگذاری در سوریه را از بهترین سرمایهگذاریها دانست و خاطرنشان کرد: تمام مذاکرات بین دو طرف در سطح رسمی نشاندهنده این است که هر دو کشور برای همکاری با یکدیگر تمایل زیادی دارند.