تهران- ایرنا- مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: شاید امسال رکورد دما در برخی نقاط کشور شکسته شد اما چندان قابل ملاحظه نبود، بنابراین می‌توان گفت که امسال، تابستان غیرنرمالی از نظر دما نداشتیم.

احد وظیفه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه طبق گزارش مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور، چهار استان فارس، خراسان رضوی، همدان و کردستان گرم‌ترین استان‌های ایران در تیرماه ۱۳۹۸ بودند، افزود: می‌دانیم که اقلیم تابستانی کشور خشک است یعنی ایران جزو مناطق نیمه خشک و بیابانی دنیا است و مناطقی مانند کویر لوت، کویر مرکزی، استان‌های سمنان، شرق قم، شمال اصفهان، یزد، بخش‌های زیادی از شرق خراسان رضوی، مناطقی از خراسان جنوبی، بخش‌هایی از سیستان و بلوچستان، بخش‌های بزرگی از کرمان جزو مناطق بیابانی هستند. بنابراین بارش سالانه زیادی ندارند ضمن اینکه بسیاری از این مناطق در تابستان حتی شاید یک قطره باران هم نداشته باشند.

وی ادامه داد: از این رو عمده‌ترین تغییراتی که فصل تابستان با آن روبرو هستیم در دما یا وزش باد است، در واقع کشور ما در تابستان زیاد بارندگی ندارد به جز جنوب شرق کشور و گاهی هم نوار شمالی که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد دوشنبه و سه‌شنبه همین هفته در این مناطق بارندگی خواهیم داشت. همچنین جنوب سیستان و بلوچستان، بخشی از هرمزگان و جنوب فارس مناطقی هستند که تا حدودی بارش‌های موسمی دارند اما بقیه مناطق در تابستان بارش‌های چشمگیری ندارند.

وظیفه اظهار داشت: معمولا در تابستان مناطق کویر مرکزی و جنوب خوزستان مانند استان‌های قم بسیار گرم می‌شوند، مثلا تابستان امسال دمای قم در برخی روزها به ۴۷ درجه هم رسید و یا بسیاری از نقاط خوزستان هم امسال در برخی روزها دمای ۴۹ تا ۵۰ درجه را تجربه کرده است، در واقع این یک اقلیم تابستانه است و این شرایط غیر عادی نیست. البته امسال رکورد دمایی در برخی جاها شکسته شد اما خیلی زیاد نبود، مثلا در برخی نقاط تا یک درجه رکورد دما داشتیم حتی در تهران هم در کمینه دما رکورد داشتیم و امسال به ۳۰ درجه بالای صفر هم رسید اما با تمام اینها می‌توانم بگویم سال خیلی غیر نرمالی از نظر دما نداشتیم.

وی اظهار داشت: با توجه به گرمایش جهانی، دمای کشور تا یک و نیم حتی دو درجه در برخی جاها بیشتر از نرمال بوده، البته تمام دنیا این گونه است. با این وجود به طور کلی سال نابهنجاری از نظر دمایی نداشتیم برخلاف اروپا که از این نظر سال نابهنجاری داشت و تابستان‌های آنها بسیار گرم بود و اکنون نیز جنگل‌های سیبری در حال سوختن است، در واقع اروپا گرمای بی سابقه‌ای را تجربه کرد اما برای ما این گونه نبود.

وظیفه درباره ادامه گرما در تهران و کشور گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد یک تا دو روز آینده در تهران دمای بالا داشته باشیم و وز دوشنبه ( ۱۴ مرداد ) شاید گرمتر هم بشود اما از فردا با نفوذ سامانه پرفشار به سواحل شمالی شاهد افت نسبی دما در این مناطق طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه خواهیم بود که تا حدودی بر هوای تهران نیز تاثیر خواهد گذاشت، به طور کلی هفته آینده تا حدودی از این شدت گرما در سراسر کشور کاسته می‌شود.

 مدیر کل پیش بینی سازمان هواشناسی اظهار داشت: با توجه به اقلیم کشور، در شهریورماه به تدریج نفوذ سیستم‌های شمالی را بر روی سواحل خزر خواهیم داشت که با تاثیر آن کم کم بارش‌های تابستانه در جنوب کشور کاهش می‌یابد، اما همچنان در یک تا دو روز آینده برای جنوب سیستان و بلوچستان بارندگی داریم که معمولا در بعدازظهرها توفان تندری شکل می‌گیرد و بارش‌ها رگباری می‌شود.