تهران- ایرنا- موضوع به پارکی در منطقه ۱۹ پایتخت بر می‌گردد که شهرداری تعدادی از نیمکت‌ها و وسایل ورزشی آن را از جای خود درآورده و به جای دیگری منتقل کرده تا بخشی از معبر اصلی بوستان را به دستفروشان اجاره دهد؛ امری که سبب گلایه اهالی محل شده است.

بوستان مطهری در محله شکوفه منطقه ۱۹ روبه بروی بازار عبدل‌آباد قرار دارد و مشاهدات خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد که تعداد بسیاری از نیمکت‌ها و نیز وسایل ورزشی این بوستان در یکی از گذرهای اصلی آن طی روزهای گذشته از جا بریده و به جای آنها غرفه هایی برای عرضه محصولات مختلف دستفروشان نصب شده است.

شکایت شهروندان

خبرنگار ایرنا زمانی مطلع شد که یکی از شهروندان ساکن در این محله طی تماس تلفنی با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از ایجاد غرفه های عرضه محصولات در این بوستان شکایت داشت.

این شهروند که هویتش نزد خبرنگار ایرنا محفوظ است به خبرنگار ایرنا اعلام کرد:‌ مدتی پیش مشاهده کردیم شهرداری صندلی‌های بوستان و وسایل فلزی ورزشی را بریده است و در پاسخ به اعتراض ما به این مساله نیز عنوان کردند که قصد دارند آنها را در مکان دیگری نصب کنند. 

وی افزود: پس از مدتی مشاهده کردیم داربست‌هایی برای برپایی چادر در حال نصب قرار دارد و با پیگیری متوجه شدیم قرار است دستفروشان خیابان «احسانی» به این مکان منتقل شوند. 

به گفته این شهروند حدود ۲۰۰ غرفه در اصلی‌ترین معبر این بوستان ایجاد شده و با عنوان طرح ساماندهی دستفروشان امکانات این بوستان را از مردم محله گرفته‌اند. 

وی با تأکید بر اینکه محله شکوفه و عبدل آباد از نقاط پرتراکم منطقه به شمار می‌رود تصریح کرد: در حال حاضر فرزندان ما فضایی برای بازی ندارند و علاوه بر آن انتقال دستفروشان به این محل مشکلات زیادی از جمله شلوغی بیش از حد معمول و آلودگی‌های صوتی زیاد ایجاد شده است و شهروندان محله نیز از این اقدام ناراضی هستند.

این شهروند یادآور شد: مکاتبه و پیگیری‌های ما برای جلوگیری از این اقدام نیز تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. 

پاسخ شهرداری

در همین زمینه «سعید صالح محمود رباطی» معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۱۹ به خبرنگار ایرنا گفت:‌ بحث دستفروشان و بساط گستران بازار عبدل‌آباد به یک معضل عمومی و مطالبه کسبه، اهالی محل و همچنین نهادهای امدادرسان مانند اورژانس و آتش نشانی تبدیل شده بود.

وی اظهارداشت: در صورتی که مجموعه بازار عبدل‌آباد که شامل واحدهای مسکونی و تجاری می‌شود دچار مشکل امدادی (ملاحظات آتش نشانی و اورژانس) می‌شدند، مشکلات زیادی ایجاد می‌کرد. 

معاون شهردار منطقه ۱۹ تهران گفت: بنابراین با اندیشیدن تمهیداتی موضوع ساماندهی این محدوده در دستور کار قرار گرفت که این امر با «حکم قضایی، مصوبه شورای شهر و مجوز شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل» انجام شده است. 

رباطی ادامه داد: جلسات متعددی نیز با نهادهای انتظامی برگزار شد و تا چند روز آینده این موضوع محقق می‌شود. 

وی با ادعای اینکه این مشکل قدیمی می‌توانست فاجعه‌ای را در حد پلاسکو ایجاد کند خاطرنشان کرد: مساله اشغال معبر عمومی که مشکلات جدی را برای شهروندان ایجاد کرده بود با این کار بعد از چندین سال حل خواهد شد.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۱۹ دغدغه دیگر را مسائل معیشتی دستفروشان و بساط گستران عنوان کرد و افزود: نمی‌خواستیم دستفروشان از نظر معیشتی دچار اختلال جدی شوند از این رو با مجوز شرکت ساماندهی در نزدیکترین بوستان که بوستان شهید مطهری واقع در روبه‌روی بازار عبدل آباد است، آن هم نه در داخل فضای سبز بلکه در یکی از معابر بوستان که سنگفرش است بازاری به صورت «موقت و چند ماهه» ایجاد شد.

وی در پاسخ به این سوال که این بازار موقت برای چه مدت برپاست اظهارداشت: قرار است تا پایان سال ۹۸ دستفروشان در این محل ساماندهی شوند. 

رباطی با بیان اینکه ما تنها یکی از معابر بوستان را به این موضوع اختصاص داده‌ایم ادامه داد: تمامی نیمکت‌ها و ست های بدنسازی همگی در معابر دیگر این بوستان نصب شده است.

معاون شهردار منطقه ۱۹ تهران همچنین در پاسخ به این مساله که آیا شهرداری در قبال غرفه های ایجاد شده از دستفروشان اجاره دریافت می کند یا خیر؟ خاطرنشان کرد: طبق تعرفه کارشناس رسمی دادگستری با هماهنگی شرکت ساماندهی اجاره بهایی از دستفروشان دریافت می‌شود.  

وی به مبلغ اجاره ماهانه این غرفه ها اشاره ای نکرد.

به گفته رباطی تعداد ۱۶۰ غرفه در این بوستان ایجاد شده است. 

نیمکت ها کجا نصب شدند؟

این اظهارات معاون خدمات شهری منطقه ۱۹ در حالی است که به گفته شهروندان غرفه‌ها در معبر اصلی که دارای عرضی حدودا ۸ متر است ایجاد شده و نیمکت‌ها و ست‌های بدنسازی به معبری با عرض سه متر منتقل شده است.

استفاده از فضاهای عمومی مثل بوستان برای ساماندهی دستفروشان در منطقه ای که از تراکم جمعیت بالایی برخوردار است در حالی عملیاتی شده که این پرسش مطرح می‌شود که چرا شهرداری برای ساماندهی دستفروشان از محل و زمین دیگری استفاده نکرده تا چنین مشکلاتی را به دنبال نداشته باشد؟

این در حالی است که محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز تاکنون چندین بار بر اجرای پروژه های محلی که اثربخشی بالا و بیشتری دارد تأکید داشته و گفته است: تکمیل پروژه های محلی موجب افزایش رضایت شهروندان از عملکرد مدیریت شهری می‌شود.

منطقه ۱۹ در جنوب شهر تهران قرار دارد.

گزارش از عاطفه نژادسالاری

تهرام/۹۳۵۳/ ۱۰۰۸