تهران- ایرنا- رئیس انجمن نورویورولوژی ایران گفت: حدود ۱۰ درصد کودکان دچار عفونت ادراری می شوند؛ از این رو والدین با آگاهی داشتن از علایم این بیماری و تشخیص به موقع برای پیشگیری از عوارض آن، کودک را تحت درمان پزشکی قرار دهند.

مهری مهراد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: عفونت ادراری معمولاً از مثانه شروع‌ شده و گاهی کلیه‌ها را نیز درگیر می‌کند، این بیماری می‌تواند علامت‌دار یا بدون علامت باشد.

وی اظهار داشت: سوزش ادرار، درد شدید پهلو، تب بالا، بی‌اشتهایی و احساس ناگهانی داشتن ادرار از علایم این بیماری بوده و عفونت مجاری ادراری یکی از شایع ترین مشکلات مربوط به مثانه و مجاری ادراری است.

مهراد توضیح داد: در این بیماری وارد شدن میکروب ها و باکتری ها به مجاری ادراری، باعث عفونت شده و این عفونت در درازمدت آسیب جدی به مثانه و حتی کلیه ها وارد می کند.

این اورولوژیست با بیان اینکه بی اختیاری در ادرار یکی از عوامل اصلی بروز عفونت در مجرای ادراری است، ادامه داد: در این حالت با تخلیه نشدن کامل ادرار و تخلیه شدن چند قطره از ادرار زمانی که لباس در تن فرد است، احتمال تشکیل باکتری و ورود آن به بدن فرد بیشتر می شود.

وی تصرح کرد: عفونت مجاری ادراری در زنان بیشتر از مردان است زیرا با تفاوتی که در ساختار شکلی بدن زنان وجود دارد، احتمال ابتلا به عفونت بیشتر می شود.

این پزشک، نخوردن آب کافی در طول شبانه روز، کم شدن آب بدن و دفع نکردن مرتب ادرار را از دلایل دیگر عفونت مجاری ادراری دانست و افزود: فردی که از سوزش ادرار و درد در قسمت مثانه رنج می برد، با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات خون و ادرار تحت نظر وی می تواند از وجود عفونت آگاه شود.

مهراد خاطرنشان کرد: اگر فرد مبتلا به عفونت مجاری ادرار باشد، با داروها و آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط متخصص می تواند از بیشتر شدن عفونت پیشگیری کند ولی اگر از عفونت در بدن مطلع نشود و آن را درمان نکند، عفونت به سمت کلیه ها و مثانه پیش می رود و این باعث مسمومیت خون شده و  عواقب خطرناکی را در پی دارد.