دامنه تنش میان عربستان و قطر که از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) شروع شد بر مناسک حج نیز تأثیر گذاشته است و دو طرف یکدیگر را متهم به کارشکنی در روند اعزام زائران می کنند.
روزنامه الحیات روز یکشنبه نوشت که وزارت حج و عمره عربستان اعلام کرد ؛درگاه اینترنتی جدیدی برای استقبال از زائران قطری اختصاص داده شده است.
این وزارتخانه هدف از این کار را تسهیل روند حضور زائران برای ادای مناسک حج تمتع و از بین بردن همه موانع موجود اعلام کرده است.
در این گزارش ادعا شده است که مقام های قطری لینک ها را حذف و فیلتر می کنند.
وزارت حج عربستان روز شنبه در بیانیه ای قطر را متهم به سیاسی کردن حج و سنگ اندازی در مسیر اعزام زائران به خاک عربستان کرد و از دولت قطر خواست تا لینک های ثبت نام را حذف نکرده و این روند را تسهیل بخشند.
"احمد الرمیحی" مدیر دفتر رسانهای وزارت خارجه قطر پیشتر در پیامی توییتری نوشت: دعوت و تمایل ریاض برای تسهیل حضور زائران قطری در مراسم حج با عدم وجود سفارت دوحه در ریاض و عدم اجازه به خطوط هوایی قطر برای پرواز مستقیم به عربستان، همخوانی ندارد.
دوحه می گوید؛ دولت سعودی از حج و عمره به عنوان یک ابزار سیاسی برای برخورد با دولت های مخالف خود استفاده می کند و به همین باید امور حج و عمره توسط یک هیات بین المللی اداره شود.
وزارت حج و اوقاف عربستان اعلام کرده بود، شهروندان و افراد مقیم قطر که تمایل دارند مراسم حج عمره و تمتع را به جای آورند، میتوانند از طریق تمامی خطوط هوایی به جز خطوط قطر وارد عربستان شوند.
عربستان ادعا می کند، همه تسهیلات را برای قطریهای راغب به انجام مناسک حج فراهم کرده ومواضع وزارت امور اوقاف قطر را ادعا می داند و آن را رد میکند.
وزارت امور حج و عمره عربستان افزود، از مسؤولان امور حج قطر خواسته است ترتیبات حضور زائران قطری در عربستان را فراهم کنند و با آنها نشستی هم صورت گرفت اما قطریها بدون امضای توافقنامه نشست را ترک کردند، به این ترتیب دوحه فرصتی برای شرکتهای حج خود برای آمدن به عربستان و توافق با ارائهدهندگان خدمات به حجاج در عربستان فراهم نکرد.
بحران روابط سیاسی ۲۰۱۷ قطر روز ۵ ژوئن ۲۰۱۷ با قطع روابط دیپلماتیک ۴ کشور عربی به محوریت عربستان سعودی با قطر به وقوع پیوست. این کشورها دوحه را به حمایت از تروریسم متهم می کنند ادعایی که قطر همواره آن را رد می کند.