تهران- ایرنا- توئیت یک مجری صدا و سیما در خصوص دیدار شهردار اسبق تهران و رییس‌ دولت نهم و دهم، گمانه زنی ها در خصوص انتخاباتی بودن یا نبودن این دیدار را در رسانه های داخلی رقم زده است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ رسانه های داخلی در اخبار و گزارش های امروز خود(یکشنبه ۱۳ مرداد) آورده اند که: «وحید یامین‌پور» مجری صدا و سیما و فعال سیاسی اصولگرای نزدیک به جبهه پایداری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر از دیدار محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری سابق ایران و محمدباقر قالیباف، شهردار اسبق تهران و کاندیدای ناکام ۳ دوره انتخابات ریاست‌جمهوری خبر داده است.

رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در مطالب خود از این دیدار به عنوان ائتلاف یاد کرده و به جریان نواصولگرایی اشاره کرده اند. اما رسانه های منتسب به جریان اصولگرا مدعی شدند که "دیدار قالیباف و احمدی نژاد انتخاباتی نبود" و "یک عیادت معمولی" بوده است.

رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب در مطالب خود به این موضوع واکنش نشان داده و آورده اند: اول «بهشت» و بعد پرواز به سوی «پاستور»؛ این نخستین نقطه اشتراکی است که برای سردار و دکتر قابل‌ تصور است. به نظر می‌رسد احمدی‌نژاد و قالیباف می‌توانند فعلا به ائتلافی حداقل موقت برسند و استراتژی‌ای برای خود تعریف کنند؛ ائتلافی برای بردن انتخابات آتی مجلس و احتمالا چشم‌دوختن به انتخابات ۱۴۰۰.

این رسانه ها افزودند: حداقل در مقام تصور، قالیباف و احمدی‌نژاد می‌توانند زوج انتخاباتی خوبی برای یکدیگر باشند و طبیعی است تلاش این دو نفر برای ایجاد «جریان سوم» چندان دور از ذهن نباشد.

رسانه های منسوب به جریان اصولگرا نیز در این زمینه نوشته اند:ماجرا صرفاً یک عیادت ساده بوده است.

این رسانه ها افزودند:خبر دیدار آقایان قالیباف و احمدی‌نژاد مربوط به اواخر فروردین است. گویا آقای احمدی‌نژاد چند جلسه مجمع نیامده بود، آقای قالیباف پیگیری کرد و متوجه شد ایشان بیمار است و با جمعی از دوستان به عیادت ایشان رفتند. یادمان باشد همه چیز در دنیای سیاست بازی، انتخابات و حاشیه نیست، همین.

رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در مطالب خود  به محورهایی همچون نواصولگرایی و جریان سیاسی؛ جریان سوم در انتخابات؛‌عملکرد اصلاح طلبان و تکاپوی دو جناح اصلی کشور برای حضور در انتخابات اشاره کرده اند.

رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا نیز در مطالب خود به عیادت قالیباف از احمدی نژاد پرداخته و همچنین انتقاد از اصلاح طلبان را در دستور کار خود قرار داده اند.

رسانه های اصلاح طلب

برخی از گزاره های به کار رفته در این رسانه ها عبارتند از:

 ساکنان سابق «بهشت» در رویای «بهارستان»؛ حکایت قالیباف و انتخابات حکایت «گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود...» است؛ این ‌بار قالیباف به‌ جای «پاستور»، سودای «بهارستان» در سر دارد اما سوال اینجاست که نقش احمدی‌نژاد در این میدان کجاست؟!؛ آیا جریان سوم ترکیبی از مکتب بهار و نواصولگرایی خواهد بود؟ یعنی همان ائتلاف احمدی‌نژاد و قالیباف؟؛ احتمال رای‌آوری جریان سوم؛ از یک سو با توجه به شرایط موجود، اصول‌گرایان از الان خود را برنده بلامنازع انتخابات می‌بینند و از سوی دیگر نیز اصلاح طلبان با توجه به نا امیدی مردم از اصلاح وضعیت موجود، برای شرکت در انتخابات دارای نظرهای مختلفی هستند.

نو اصولگرایی و جریان سیاسی

-اعتماد در مطلبی با عنوان "ساکنان سابق «بهشت» در رویای «بهارستان»" نوشت: اول «بهشت» و بعد پرواز به سوی «پاستور»؛ این نخستین نقطه اشتراکی است که برای سردار و دکتر قابل‌ تصور است. هرچند بعید است این تشابه، قالیباف و احمدی‌نژاد را در یک مسیر قرار داده باشد اما درست یا غلط آنچه چند روزی است نقل و نُقل محافل سیاسی و رسانه‌ای شده ملاقات محمدباقر قالیباف با محمود احمدی‌نژاد است.

در ادامه گزارش با استفاده از میان تیتر " مشتری برای نواصولگرایی" آمده است: حکایت قالیباف و انتخابات حکایت «گاهی نمی‌شود که نمی‌شود که نمی‌شود...» است؛ ۳ دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری و ۳ شکست در کارنامه‌ سیاسی‌ چیزی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. حالا درست در زمانی که تا انتخابات مجلس یازدهم، تنها ۷ ماه باقی مانده، خبر دیدار با احمدی‌نژاد به بیرون درز پیدا می‌کند. دو سیاستمداری که شاید تصور رابطه‌ای میان‌شان، بدون در نظر گرفتن مسائل گذشته ناممکن است. برای همین به چند هفته بعد از انتخابات ۹۶ برمی‌گردیم؛ همان زمانی که قالیباف در برابر دوربین صدا و سیما لب به انتقاد از جناحی باز کرد که با تصمیم آنها مجبور به ترک انتخابات ریاست ‌جمهوری شده بود. جایی که او با قیام علیه به قول خودش «پدرخوانده‌های اصولگرا»، مسیرش را از این طیف جدا کرد و علم «نواصولگرایی» برافراشت. قالیباف تقریبا یک سال پس از طرح این موضوع یعنی مهرماه ۹۷، مانیفست «نو اصولگرایی» مدنظر خود را هم منتشر کرد تا خط مشی‌اش را برای جوانان اصولگرا که مخاطب اصلی او بودند، مشخص کند. ماجرا و فراخوان‌های قالیباف اما به همین‌ جا ختم نمی‌شود و در تیرماه ۹۸ از جوانان اصولگرا می‌خواهد تا برای انتخابات مجلس یازدهم رزومه خودشان را در سامانه‌ای که او معرفی کرده بود، ثبت کنند. البته هر روز آمارهایی هم از این تعداد معرفی شد که درست یا غلط بودنش هم به محل بحث تبدیل شده بود. همه اینها نشان می‌دهد این ‌بار قالیباف به‌ جای «پاستور»، سودای «بهارستان» در سر دارد اما سوال اینجاست که نقش احمدی‌نژاد در این میدان کجاست؟!

-" ائتلاف بدون برنده" عنوان یادداشتی است که در ستون نگاه روز، روزنامه اعتماد منتشر شده است. در بخشی از این یادداشت آمده است: آن‌گونه که به نظر می‌رسد مادامی که طرف‌های این ائتلاف -که در این مورد آقایان قالیباف و احمدی‌نژاد هستند-گفتمان شان مطالبه‌محور و با رویکردی مردم نباشد؛ مردم رویکرد مناسبی به ائتلاف آنها نخواهند داشت و این عدم مقبولیت منجر به عدم دستیابی به اهداف مد نظر دو سوی این ائتلاف می‌شود. از سوی دیگر آقای قالیباف ۳ دوره در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کردند و در هر ۳ دوره شکست خوردند؛ همچنین در مورد آقای احمدی‌نژاد نیز باید گفت که حتی صلاحیت ایشان جهت حضور در انتخابات قبلی تایید نشد؛ بنابراین می‌توان تصور کرد در صورتی که این ائتلاف نیز شکل بگیرد، این هم‌افزایی و ائتلاف منجر به برد نخواهد شد و تنها وحدتی را شکل خواهد داد که می‌تواند به جریان همگرایی‌ اصولگرایان کمک کند. البته نمی‌توان نادیده گرفت که اگر این اتئلاف در جریان اصولگرایی انجام شود، توان آن را خواهد داشت که بر جریان اصلاح‌طلب تاثیرگذار باشد.

-روزنامه شرق در صفحه نخست خود مطلبی با عنوان "ائتلاف یا عیادت؟" نوشت: دیدار نوروزی قالیباف و احمدی‌نژاد بعد از ۴ ماه علنی شد.آیا جریان سوم ترکیبی از مکتب بهار و نواصولگرایی خواهد بود؟ یعنی همان ائتلاف احمدی‌نژاد و قالیباف؟ در حالی ‌که شنیده‌ها از مجمع تشخیص مصلحت نظام حاکی از این است که از محمود احمدی‌نژاد چندان به گرمی استقبال نمی‌شود، خبر رسیده باقر قالیباف، مبدع ایده نواصولگرایی، به ملاقات محمود احمدی‌نژاد رفته است. آنها هر دو عضو مجمع تشخیص مصلحت هستند.خبر را برای نخستین‌بار وحید یامین‌پور در توییترش رسانه‌ای کرد؛ اما حالا محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت و از چهره‌های نزدیک به قالیباف، در واکنش نوشته که خبر دیدار آقایان قالیباف و احمدی‌نژاد مربوط به اواخر فروردین است. او نوشته است: «آقای احمدی‌نژاد چند جلسه مجمع نیامده بودند، آقای قالیباف پیگیری کردند و متوجه شدند ایشان بیمارند و با جمعی از دوستان به عیادت ایشان رفتند. ‏یادمان باشد همه چیز در دنیا سیاست‌بازی، انتخابات و حاشیه نیست؛ همین». اگرچه او اشاره نکرده دوستان دیگر چه کسانی بوده‌اند، آیا از اعضای مجمع تشخیص بوده‌اند یا همگی از یاران نواصولگرای قالیباف؟به نظر می‌رسد احمدی‌نژاد و قالیباف می‌توانند فعلا به ائتلافی حداقل موقت برسند و استراتژی‌ای برای خود تعریف کنند؛ ائتلافی برای بردن انتخابات آتی مجلس و احتمالا چشم‌دوختن به انتخابات ۱۴۰۰؛ با این تفاوت که احتمال تأیید صلاحیت رئیس سابق دولت در آن انتخابات، تقریبا بعید به نظر می‌رسد، درحالی‌که قالیباف همچنان شانس زیادی برای بردن دارد. احمدی‌نژاد توان بسیج یک بدنه خاکستری را دارد و قالیباف توان گذشتن از سد تأیید صلاحیت را؛ احتمالا ائتلاف این دو وضعیتی شبیه رابطه اصلاح‌طلبان و روحانی پیدا خواهد کرد.

 جریان سوم

روزنامه اعتماد در بخشی از  گزارش منتشر شده خود با استفاده از میان تیتر "در راه جریان سوم" نوشت: پاسخ این پرسش که احمدی‌نژاد در بازی اخیر قالیباف چه نقشی می‌تواند داشته باشد را می‌توان با یک نگاه به جامعه و اظهارنظرهای مردم در کوچه و خیابان و البته فضای مجازی پیدا کرد. به عبارت دیگر ریزش رای در میان اصلاح‌طلبان و فاصله عریض و طویل اصولگرایان با جامعه جوان باعث شده تا فکر ایجاد «جریان سوم» تقویت شود. اما برای آنکه این نقشه تمام و کمال اجرا شود و قالیباف بتواند از اصولگرایان عبور کند، نیاز به یک همراه دارد؛ همراهی که هم از اصولگرایان زخم‌خورده باشد و هم پایگاه رایی که بتواند به سبد قالیباف اضافه کند. پس دور نیست اگر از احمدی‌نژاد به عنوان تنها فردی که همه این‌ ویژگی‌ها را یک‌جا دارد، نام ببریم. مضاف بر اینکه در جریان انتخابات‌های گذشته، وعده‌های انتخاباتی مشابه مانند یارانه یا برخورد با مفاسد اقتصادی با همان رفتار و نقطه اشتراک دیگری بود که آن دو را بیشتر به هم شبیه می‌کرد؛ بنابراین حداقل در مقام تصور، قالیباف و احمدی‌نژاد می‌توانند زوج انتخاباتی خوبی برای یکدیگر باشند و طبیعی است هم‌کاسه شدن این دو نفر و تلاش برای ایجاد «جریان سوم» چندان دور از ذهن نباشد.

-همچنین این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان " احتمال رای‌آوری جریان سوم" به سخنان مرتضی الویری پرداخته است. در این مطلب می خوانیم: پیش‌بینی برای انتخابات مجلس دوره یازدهم مشکل است. اقبال به هر دو جریان سیاسی موجود کاهش محسوسی داشته اما در این حال هر کدام از این دو جریان حامیان سنتی و همیشگی خود را نیز دارند. پس نتیجه انتخابات را آنهایی مشخص خواهند کرد که شاید رای و نظرشان چند روزی پیش از برگزاری انتخابات مشخص خواهد شد. مرتضی الویری، عضو شورای شهر تهران و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نیز در مصاحبه اخیر خود با «خبرآنلاین» از پیروزی احتمالی «جریان سوم» صحبت کرده‌ است. الویری معتقد است «در انتخابات آینده حرف اول را جریانی خواهد ‌زد که بتواند پاسخ روشنی برای حل مشکلات مردم داشته باشد و شاید این جریان مستقل از جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا بوده و در واقع یک جریان سومی باشد.»

عملکرد اصلاح طلبان

"تحصن؛ بهانه حمله به اصلاح‌ طلبان" عنوانی است که در روزنامه شرق منتشر شده است. در این مطلب می خوانیم: تحصن نمایندگان مجلس ششم در اعتراض به ردصلاحیت‌های نامزدهای انتخابات مجلس هفتم پس از ۱۶سال هنوز محل بحث و نظر است. هنوز برخی از آن رخداد دفاع می‌کنند و بیشتر بر علت تحصن یعنی ردصلاحیت‌ها تکیه می‌کنند و برخی دیگر با نکوهش تصمیم ۱۳۹ نماینده مجلس ششم صرف تحصن را نوعی عدم تمکین به قانون می‌دانند. رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که به‌تازگی در پی جدایی از حزب اعتماد ملی، حزب خود یعنی جمهوریت را تأسیس کرده است، در اظهارنظری انتقادهای تندی به تحصن‌کنندگان مجلس ششم وارد کرده و «بسیاری» از اصلاح‌طلبان را لجوج و عامل لطمات سنگین به جبهه اصلاحات دانسته است: «اگر بخواهیم پرونده دوره ششم و آستانه مجلس هفتم را باز کنیم، بسیار دردناک و غم‌انگیز است و نشان می‌دهد که بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلب چه ضربه‌ و لطمه‌ای به اصلاح‌طلبان زدند یعنی ما تا اوج پیروزی پیش‌ رفتیم و انصافا در آن مقطع بسیاری از مقامات نظام تعامل کردند ولی بعضی از دوستان ما از در لجبازی وارد شدند. این دسته از اصلاح‌طلبان زیر بار حرف آقای خاتمی، آقای کروبی و مرحوم هاشمی نرفتند و لجبازانه کارهای خود را ادامه دادند و هم خودشان شکست خوردند و هم اصلاحات را به اینجا رساندند».

رویکرد دو جناح اصلی کشور برای حضور در انتخابات

تارنمای فرارو در مطلبی با طرح سوال مبنی بر "ترکیب آینده بهارستان چگونه خواهد بود؟" نوشت: هر چه به اسفندماه و موعد برگزاری انتخابات مجلس یازدهم نزدیک می‌شویم، تکاپوی دو جناح اصلی کشور برای حضور در این عرضه بیشتر می‌شود، این در حالیست که از یک سو با توجه به شرایط موجود، اصول‌گرایان از الان خود را برنده بلامنازع انتخابات می‌بینند و از سوی دیگر نیز اصلاح طلبان با توجه به نا امیدی مردم از اصلاح وضعیت موجود، برای شرکت در انتخابات دارای نظرهای مختلفی هستند.

به گزارش فرارو، اینکه ترکیب مجلس آینده چگونه باشد، با توجه به مسائلی که طی این چندساله رخ داده، شاید چندان کار سختی نباشد، در یک طرف میدان، اصولگرایان بر طبل نارضایتی مردم از دولت و فراکسیون امید می‌کوبند و خود را حاکم قاطع بهارستان می‌دانند.در طرف دیگر میدان نیز اصلاح طلبان اول باید تکلیف خود برای چگونگی حضور در انتخابات را مشخص کنند، حال با توجه به این شرایط باید دید در میدان عمل چه اتفاقاتی روی خواهد داد و اینکه اصوگرایان و اصلاح طلبان هریک با چه آرایش و گفتمانی در صحنه انتخابات مجلس آینده حاضر خواهند شد.

رسانه های اصولگرا

برخی از گزاره های به کار رفته در این رسانه ها عبارتند از:

خبرسازی از یک عیادت معمولی؛ بهزاد نبوی با وجود ادا و اطوار شرط‌گذارانه طیف متبوع خود می‌گوید باید در انتخابات شرکت کرد و در واقع رفتار گذشته خود را تخطئه و محکوم می‌کند.؛ نبوی میل خود به فرش قرمز گستراندن مقابل خودشان را به «تصمیم نظام و حاکمیت» نسبت می‌دهد.

دیدار احمدی نژاد و قالیباف

‌-روزنامه جوان در ستون اخبار ویژه خود  زیر عنوان "خبرسازی از یک عیادت معمولی" آورده است: یکی از مجریان تلویزیون با نوشتن توئیتی و با ادبیاتی طعنه‌آمیز خبر از دیدار محمود احمدی‌نژاد و محمدباقر قالیباف داد: «دوستان از دیدار اخیر آقایان قالیباف و احمدی‌نژاد اطلاعات کامل‌تری دارند؟ ظاهراً خیلی رو به جلو و سازنده بوده (!)» همین توئیت ناقص کافی بود تا رسانه‌های اصلاح‌طلب از این چند کلمه، دیدار که هیچ، ائتلاف انتخاباتی قالیباف و احمدی‌نژاد را دربیاورند و تیتر بزنند و تحلیل بنویسند.

جوان در ادامه افزود: این در حالی است که طبق آنچه پیرهادی در توئیتر نوشت، .... ماجرا صرفاً یک عیادت ساده بوده است: «خبر دیدار آقایان قالیباف و احمدی‌نژاد مربوط به اواخر فروردین است. گویا آقای احمدی‌نژاد چند جلسه مجمع نیامده بود، آقای قالیباف پیگیری کرد و متوجه شد ایشان بیمار است و با جمعی از دوستان به عیادت ایشان رفتند. یادمان باشد همه چیز در دنیای سیاست بازی، انتخابات و حاشیه نیست، همین.»

-همچنین این روزنامه در گزارش دیگری به سخنان "محسن پیرهادی" دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت، درخصوص گمانه زنی های اخیر درباره فعالت انتخاباتی قالیباف برای انتخابات مجلس یازدهم پرداخت و به نقل از وی نوشت: دیدار قالیباف و احمدی نژاد انتخاباتی نبود.

انتقاد از عملکرد اصلاح طلبان

-کیهان در ستون اخبار ویژه خود زیر عنوان "کمدی تندروها، از خروج از حاکمیت تا درخواست فرش قرمز" ‌آورده است: گرداننده فراکسیون افراطیون در مجلس ششم می‌گوید شورای نگهبان برای اصلاح‌طلبان فرش قرمز پهن کند.درباره این اظهارات و گوینده آن چند نکته شایان ذکر است. نخست اینکه بهزاد نبوی، جزو سردسته‌های افراطیون در مجلس ششم بود و ادعای استعفا و تحصن و خروج از حاکمیت داشت. اما طیف مذکور با وجود چند هفته معرکه‌گیری، نه مورد توجه مردم قرار گرفتند و نه نظام.آنها از طریق دولت و مجلس مدعی اصلاح‌طلبی فشار آوردند تا نظام انتخابات مجلس هفتم را متوقف کند اما با تودهنی رهبر انقلاب مبنی بر این که انتخابات حق مردم است و مانند همیشه باید سر موعد برگزار شود، مواجه شدند. سپس سراغ تحریم انتخابات رفتند تا شاید مردم پای صندوق‌ها نیایند اما با این وجود مردم در انتخابات شرکت کردند و در اثر مشاهده استقبال مردم، خاتمی مجبور شد در یکی از روستاهای اطراف دماوند رأی بدهد تا ننگ تحریم انتخابات توسط اصلاح‌طلبان، لااقل به نام او ثبت نشود.

با درس‌آموزی همین عبرت بزرگ است که بهزاد نبوی با وجود ادا و اطوار شرط‌گذارانه طیف متبوع خود، می‌گوید باید در انتخابات شرکت کرد و در واقع رفتار گذشته خود را تخطئه و محکوم می‌کند.نکته بعدی این است که نبوی به سیاق مطالعه همیشگی، افراطیون مدعی اصلاحات را با مردم یکی می‌پندارد و حال آن که مردم، به رغم رفتارهای تحریمی و باج‌خواهانه طیف مذکور، همواره پای حق و تکلیف ملی خود در انتخابات حضور داشته‌اند. جالب اما این است که نبوی میل خود به فرش قرمز گستراندن مقابل خودشان را به «تصمیم نظام و حاکمیت» نسبت می‌دهد و حال آن که تصمیم‌گیر نظام براساس معیارهای قانونی، شورای نگهبان است و این شورا هم نه می‌خواهد و نه مجاز است که برای قانون‌شکنان و خروج از حاکمیتی‌های سابقه‌دار، حتی موکت پهن کند چه رسد به فرش قرمز!

-"ناکارآمدی اصلاح‌طلبان در دولت هر روز جیب مردم را خالی‌تر می‌کند" عنوانی است که روزنامه کیهان به گفت و گوی "پرویز سروری"، عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی‌ با خبرگزاری مهر، اختصاص داده است. در این گزارش می خوانیم: در پاسخ به این سؤال که به‌نظر شما سهم اصلاحات در ناکارآمدی اقتصادی دولت به چه اندازه است؟ گفت: امروز بر هیچ‌کس پوشیده نیست و همه در جریان هستند که مسئول اصلی اقتصاد در این ۶ سال چه کسانی در دولت بودند. همه می‌دانند بیشترین سهم را اصلاح‌طلبان و کارگزاران بر عهده‌دارند؛ از این رو آنها در وضعیت کنونی اقتصادی سهیم‌اند، چرا که اگر اصلاحات نبود، این همه ناکارآمدی‌ها بروز نمی‌کرد. آنها بودند که زمینه‌ساز به قدرت رسیدن روحانی در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ شدند و امروز باید پاسخگو باشند. اما می‌خواهند خود را از مشکلاتی که دولت به‌وجود آورده، مبرا  کنند که به‌نظر بنده مردم این نوع نگاه را نمی‌پذیرند.عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ‌با بیان اینکه دو سال پیش و در زمان کوران انتخابات سال ۹۶ آنها بودند که از روحانی تعریف و تمجید می‌کردند، افزود: خاتمی ‌با تمام قدرت وارد شد و از روحانی حمایت کرد و می‌گفتند تنها دولتی که می‌تواند کشور را به قله‌های افتخار و نجات و دوران طلایی برساند، دولت روحانی است. این نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان با همه قدرت پای دولت روحانی آمدند و نمی‌دانم که چرا به این اندازه مردم را کم حافظه فرض می‌کنند. فکر می‌کنند مردم آن همه حمایت‌های پرفشار آنها را از روحانی فراموش کرده‌اند.

-مشرق نیوز در مطلبی با عنوان "الویری: حتی یک رأی ریزشی ما هم به صندوق اصولگرایان نمی‌رود" آورده است: «مرتضی الویری»، فعال چپ و رئیس در سایه شورای شهر تهران به تازگی طی اظهاراتی که کانال تلگرامی امتداد آنها را منتشر کرد در اشاره به انتخابات آتی مجلس در اسفندماه گفته است: اگر تصور کنیم رای جریان اصلاحات ریزش داشته و این ریزش به سبد جریان اصولگرا منتقل شده در اشتباه بسیار جدی هستیم. حتی یک رأی ریزشی اصلاح‌طلبان به صندوق اصولگراها نمی‌رود.گفتنیست در دموکراسی‌های دیگر جهان، هنگامی که یک جریان سیاسی با شکست و ناکارآمدی مواجه می‌شود، تلاش می‌کند تا برای دفاع از حاکمیت، جریانات کارآمد را به مردم معرفی کند. رفتاری که البته در میان اصلاح‌طلبان شاهد آن نیستیم و این مقوله ضعف‌های تئوریک این جریان خاص سیاسی را به رأی‌العین نشان می‌دهد.