محمد تقی حلی ساز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: بیمارستان و درمانگاههای ایران در عرفات و منا همزمان با ورود زائران به مشاعر مقدسه آماده خدمترسانی به حجاج ایرانی می شود.
وی ادامه داد: با هماهنگی و تمهیدات بعمل آمده هم اکنون کار آماده سازی و انتقال تجهیزات پزشکی و درمانی ۲ بیمارستان صحرایی و ۱۶ درمانگاه در عرفات و منا شروع شده و تا هفتم ذی الحجه به اتمام خواهد رسید.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر اضافه کرد: فعالیت بیمارستان و درمانگاههای مستقردر عرفات و منا از ۸ ذی الحجه برابر با ۱۸ مرداد روز جمعه آماده ارائه خدمات درمانی به حجاج ایرانی می باشند.
حلی ساز با اشاره به بکار گیری بیش از ۴۰۰ کادر درمانی پزشکی در ایام تشریق اظهار کرد: تعداد ۱۲ دستگاه آمبولانس مرکز پزشکی هلالاحمر ایران با تمام تهجیزات در منا و عرفات برای خدمتدهی به زائران آماده خواهند بود.
وی در خصوص استقرار بخش های مختلف بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت در عرفات و منا نیز توضیح داد: از جمله بخش های بیمارستان صحرایی اورژانس، بستری زنان و مردان و تخصصهای داخلی، قلب، زنان، روانپزشکی، چشم پزشکی، ارتوپدی، عفونی، دندانپزشکی و داروخانه، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاه و پرستاری می باشد و برای ارائه بهترین و ایده آل ترین شکل خدمات درمانی به ضیوف الرحمن آماده خواهند بود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به ماموریت اصلی این مرکز درحج تمتع اشاره کرد و گفت: مرکز پزشکی وظیفه اصلی خود را تامین سلامت زائران حج تمتع قرار داده و تمام تلاش خود را صرف می کند تا زائران سرزمین وحی با اطمینان از حضور امکانات و متخصصان مجرب ایرانی عرصه پزشکی و سلامت در کنار خود، بدون نگرانی از وضعیت جسمانی هرچه بیشتر از سفرشان بهره ببرند.
امسال از ایران ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران حج تمتع به سرزمین وحی اعزام می شوند که به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.
۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستانهای مکه و مدینه مستقر هستند.
در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.
تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است. در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوانترین زائر یک کودک یک ساله و مسنترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.
میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است. حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.