تهران- ایرنا- رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور از روند کاهشی قیمت گوشت قرمز در بازار خبرداد و گفت: راهکار کاهش قیمت گوشت قرمز، حذف دلالان و عرضه مستقیم لاشه گوسفندی و گوساله توسط تولیدکنندگان و دامپروران است.

«منصور پوریان» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: قیمت گوشت قرمز به دلیل حضور دلالان در این عرصه همچنان بالاست و این درحالی است که در روزهای گذشته کاهش قیمت گوشت قرمز نسبت به ماه های گذشته مشاهده می شود.
وی اظهارداشت: اکنون متوسط قیمت هر کیلوگرم دام زنده در کشور برای دام سبک گوسفندی ۳۶ هزارتومان و برای دام سنگین ۳۰ هزارتومان و نرخ تمام شده لاشه گوسفندی هر کیلو گرم ۷۱ تا ۷۵ هزارتومان است.
پوریان تصریح کرد: عده ای دلال دام را از تولیدکنندگان خریداری و تبدیل به لاشه  می کنند و با سود نامعقول این محصول را در بازار توزیع می کنند و تلاش این افراد بالا نگهداشتن قیمت گوشت قرمز است.

وی  اضافه کرد: مازاد تولید لاشه داخلی، فشار حداکثری را به بازار مصرف وارد ساخته تا جایی که قیمت گوشت نسبت به ماه های گذشته، کاهش یافته، اما همچنان قیمت مورد اقبال مردم نیست. 

رئیس شورای مزبور گفت: چنانچه دامداران بطور مستقیم بتوانند گوشت مورد نیاز بازار را تامین کنند، حباب قیمتی این محصول شکسته می شود و  تولیدکننده مستقیم گوشت را با قیمت مناسب در بخش دام سبک و سنگین عرضه می کند.

وی درباره صادرات دام زنده اضافه کرد: برای جلوگیری از انباشت دام سنگین با وزن بالای ۵۰  تا ۷۰ کیلوگرم نیز پیشنهاد شده که برای تحرک و رونق صنعت دامپروری در ازای عرضه دو لاشه گوسفندی تولید داخل به بازار، یک راس دام مازاد سنگین وزن دامداران صادر شود.

گوشت ارز نیمایی متقاضی ندارد

رئیس شورای تامین دام کشور درباره هم قیمت شدن گوشت وارداتی با ارز نیمایی و گوشت تولید داخل گفت:  گوشت قرمز وارداتی از زمانی که قرار شد با ارز نیمایی وارد کشور شود، نه تنها حجم واردات آن کاهش یافته، بلکه مانند گوشت های تنظیم بازاری متقاضی خود را ندارد.

وی اظهارداشت: واردکنندگان تلاش دارند برای جبران هزینه های واردات، قیمت این محصول را بالا نگه دارند ، بنابراین گوشت قرمز وارداتی با ارز نیمایی با گوشت تولید داخل رقابت قیمتی دارد.