ایلخان نوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نبود هیچ گونه مشکل در خصوص تامین و پرورش نیروی انسانی متخصص نجات غریق در کشور، اظهار داشت: اکنون خانواده بزرگ این فدراسیون بیش از ۲۰۰ هزار نفر را شامل میشود.
وی افزود: با این وجود در بحث تجهیزات نیاز به حمایت و کمک دولت داریم زیرا منجیان غریق به صورت شبانه روزی و در شرایط سخت در سواحل حضور داشته و نیاز به تجهیزات دارند.
وی موفقیت ناجیان در هر نقطه دنیا را در گرو داشتن تجهیزات و وسایل امداد و نجات روزآمد و کامل دانست و گفت: هم اینک برخی از این تجهیزات با توجه به نیاز در داخل کشور تولید می شود به طوری که برای اولین بار آدمک های نجات غریق به تعداد ۱۵۰ عدد با آخرین استانداردهای جهانی در داخل تولید و در بین استان های مختلف توزیع شد.
نوری از دیگر نیازمندی های این بخش را تیوپ نجات غریق و جت اسکی برشمرد و افزود: در فکر تامین تجهیزات در حد توان برای همه مناطق کشور، به ویژه استان های ساحلی هستیم ولی این امر نیاز به بودجه ملی دارد و از عهده فدراسیون خارج است.
وی یادآور شد: پارسال در پایان فصل شنا و آخر شهریورماه ۲۴.۸ درصد کاهش در تعداد مغروقان داشتیم ولی باز هم ۳۸ نفر در مازندران، ۳۳ نفر در گیلان و ۲ نفر در گلستان در آغاز فصل شنا در فروردین ماه غرق شدند.
او افزود: امسال نیز با فعالیت خوب منجیان غریق، تا امروز ۶۵۰ نفر نجات یافته تنها در مازندران داشته ایم و با توجه به اینکه تلاش ما آن است که حتی یک نفر هم غرق نشود، غرق حدود ۲۱ نفر، آمار بالایی است.
نوری، دلیل اصلی غرق این افراد را بی توجهی به تذکرات منجیان دانست و اظهار داشت: حدود ۹۰ درصد مغروقان در خارج از طرح های استحفاظی و ساعات شنا غرق شده اند.
رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی از هموطنانی که برای تفریح به سواحل شمال کشور و رودخانه ها می روند خواست حتما در مناطقی که نیروهای نجات غریق حضور دارند و در ساعات مجاز، شنا کنند تا در صورت نیاز به آنها کمک رسانی شود.
وی یادآور شد: در ۱۰ سال گذشته افزون بر ۶۰ هزار نجات یافته از غرق در کشور داشته ایم که عدد قابل توجهی است و نشان می دهد اگر حتی یک درصد این افراد نیز غرق می شدند چه اتفاق ناگواری رخ می داد.
نوری در ادامه با اشاره به شناسایی ۴ نفر از ناجیان غریق که بعد از پایان عملیات نجات خودشان غرق شده اند، اظهار داشت: هر ساله به یادبود این ناجیان مراسم یادبودی برگزار می شود.
رئیس فدراسیون نجات غریق و غواضی در خصوص محکومیت تعدادی از ناجیان به پرداخت دیه نیز گفت: در تهران پرونده ای برای سه نفر از ناجیان از سال ۹۳ در جریان است که طی آن برای یک نفر که در حالت نباتی است، محکوم به پرداخت ۱۲ میلیارد ریال دیه شده اند.
وی از انعقاد قرارداد با یکی از بیمه ها برای ناجیان غریق خبر داد و از منجیان خواست حتما نسبت به بیمه خود با مبلغ اندک اقدام کنند تا در چنین مواقعی دچار مشکل نشوند.
نوری گفت: انجام این بیمه برای سال اول توسط ناجیان اختیاری است، ولی از سال بعد باید همه زیر پوشش بیمه قرار گیرند زیرا که این بیمه شرایط بسیار عالی دارد که با ماهی ۲۰۰ هزار ریال توسط ناجیان و به نام خودشان قابل انجام است.
به گزارش ایرنا؛ رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی برای شرکت در مجمع انتخاباتی رئیس هیات نجات غریق و غواصی خراسان شمالی به این استان سفر کرده بود.
ط/۵۱۳۲