تهران - ایرنا - وزیر دفاع فرانسه بار دیگر هدف اروپا را کاهش تنش در خلیج فارس و دفاع از منافع خود عنوان و تاکید کرد: پاریس، برلین و لندن قصدی برای استقرار تجهیزات بیشتر نظامی در منطقه خاورمیانه ندارند.

خبرگزاری فرانسه نوشت: به گفته «فلورانس پارلی»، پاریس، برلین و لندن با هماهنگی و به اشتراک گذاری اطلاعات برای تقویت امنیت دریایی در خلیج فارس اما بدون استقرار تجهیزات بیشتر نظامی برنامه ریزی می کنند.

او گفته که «ما در تلاشیم تا خود را به عنوان کشورهای اروپایی سازماندهی کنیم، اما یک چیز مسلم است؛ اقدامات ما فقط یک هدف خواهد داشت و آن، کاهش تنش های کنونی و دفاع از منافع خود است.»

پارلی یکی از اهداف مهم اروپایی ها را وحدت تلاش در جهت اطمینان از آزادی کشتیرانی در خلیج فارس عنوان کرد.


همچنین خبرگزاری "اسپوتنیک" نوشت: فراخوان «دونالد ترامپ» برای استقرار نیروی دریایی که با این ادعا که آزادی ناوبری در خلیج فارس را تامین کند، شور و شوق زیادی در پاریس یا برلین ایجاد نکرده است.

پس از توقیف "استنا ایمپرو" نفتکش سوئدی توسط ایران، که پرچم بریتانیا را به همراه داشت، دولت ترامپ به چندین کشور اروپایی و همچنین ژاپن و کره جنوبی پیشنهاد داده که به ائتلاف دریایی این کشور بپیوندند. پاریس و برلین رویکرد متعادل تر نسبت به این وضعیت را برگزیده اند.

اسپوتنیک نوشت: به عنوان نمونه، وزیر دفاع فرانسه گفت که حضور نیروهای خارجی در خلیج فارس فقط باعث افزایش مشکلات موجود خواهد شد در حالیکه آینده توافق هسته ای ایران هنوز در معرض خطر است.

به گفته یک منبع دیپلماتیک به نقل از لوموند، اروپایی ها می خواهند رهبران ایران را متقاعد کنند که "تهدیدات آمریکا می تواند کاهش یابد" و اینکه برجام در واقع راهی برای تضمین امنیت کشورشان است.

بدنبال دعوت ترامپ برای پیوستن کشورهای دیگر به ائتلاف دریایی واشنگتن، تاکنون چند کشور به این دعوت پاسخ مثبت ندادند، همچنین روزنامه «ماینیچی» ژاپن از تصمیم توکیو از عدم مشارکت در ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا در تنگه هرمز خبر داد.

در اروپا نیز دولت آلمان، پیش از این، اعلام کرده بود که به دلیل جلوگیری از افزایش تنش‌های منطقه ای در این ائتلاف شرکت نخواهد کرد.

حتی "آندریاس نیک" عضو کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان روز جمعه گفت که پارلمان این کشور با پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا علیه ایران مخالف است.

فرانسه هم اعلام کرده بود که به همکاری برای تبادلات اطلاعاتی درمورد کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس ادامه خواهد داد اما در ائتلاف دریایی شرکت نخواهد کرد.

بدنبال پاسخ منفی برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای مشارکت در این ائتلاف دریایی، رسانه‌های اسپانیا از جمله روزنامه "اِل‌کانفیدنسیال" نیز روز جمعه به نقل از دیپلمات‌های این کشور تایید کردند که مادرید هم به حضور در این ائتلاف پاسخ منفی داده و قصد برای شرکت در این ائتلاف دریایی و نظارت بر تنگه هرمز را ندارد.

پیشتر وزیر دفاع اسپانیا نیز گفته بود که در بحران ایران، اسپانیا به اتحادیه اروپا و جامعه جهانی متعهد است به همین دلیل اسپانیا در ماجرای توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس در جبل‌الطارق هم از اقدام لندن انتقاد و تأکید کرد که انگلیس فرمان واشنگتن را اجرا کرده است.

برچسب‌ها