محمدرضا دیانی امروز دوشنبه در نشست خبری در محل انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور افزود: در سالهای گذشته منابع نقدینگی زیادی در شمال شهر تهران صرف ساخت آپارتمان ها و مجتمع هایی شده که بسیاری از آنها خالی هستند یا در سایر فعالیتهای سفته بازی وارد شده و هیچ فایدهای هم نداشته است.
دیانی گفت: ۲.۵ درصد سپردهگذاران غیردولتی، ۸۵ درصد سپردههای کشور را در اختیار دارند که مالیات هم پرداخت نمیکنند، در حالی که با سود روزانه پرداختی به آنها می توان روزانه ۴۰۰ کیلومتر بزرگراه، ۱۰ بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی یا چهار هزار و ۳۲۷ کلاس درس تاسیس کرد.
رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران ادامه داد: منابع نقدینگی کشور باید به سمت تولید هدایت شود، این در حالی است که در سال ۹۶ فقط ۲۶ درصد و در سال ۹۷ حدود ۲۷ درصد نقدینگیها به سمت تولید رفته است؛ انتظار می رود در این زمینه بانک مرکزی به اعمال سیاستهای تشویقی و تنبیهی برای بانکها در تخصیص منابع بپردازد.
وی تنها راه مبارزه با تحریمها را تقویت تولید ملی برشمرد و گفت که در این راستا سران قوا باید وارد عمل شده و از تولیدکنندگان به ویژه پیشروان های اقتصادی حمایت کنند.
رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران ادامه داد: امروز تحریمها طلاییترین فرصت را برای صنعت کشور به وجود آورده و در حقیقت یک توفیق اجباری است تا با طراحی سیاستهای دقیق و منسجم، موضوع حمایت از تولید را عملیاتی و اجرایی کنیم.
وی معتقد است: اگر از تولید حمایت شود، با ظرفیت های ایجاد شده در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته در بخش تولید بتوانیم از «بیماری هلندی» اقتصادی و وابستگی به نفت نجات یابیم. در این صورت حتی آمریکایی ها در یکی دو سال آینده حاضر خواهند شد بدون مذاکره از تحریمها خارج شوند، زیرا به قصد تخریب اقتصاد ما وارد عمل شدهاند، اما خواهند دید که تصمیماتشان اقتصادمان را تقویت کرده است.
رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران به مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و گفت: باید مراقب باشیم این موضوع جو نا امیدی نسبت به فعالان اقتصادی به وجود نیاورد و همزمان باید از کارآفرینان و پیشرانهای اقتصادی حمایت کنیم.
وی در عین حال یادآور شد: پروندههای سنگینتری در موضوع مفاسد اقتصادی وجود دارد که باید به آنها نیز پرداخته شود.
دیانی گفت: بحث مبارزه با فساد سبب شده تا اکنون برخی ادارهها، کارهای عادیشان را نیز با ترس و لرز انجام دهند و کاری به اینکه فعال اقتصادی فردی پیشرو و فعالی بزرگ است یا عادی، نداشته و اولویتی قائل نمی شود، در حالی که اقتصاد به معنای توجه به اولویتهاست.
وی ادامه داد: امروز بانک ها ملاک اعتباردهی را میزان تولید در سال های قبل قرار داده و به اندازه ۷۰ درصد فروش سال های گذشته به تولیدکنندگان اعتبار می دهند، این در حالی است که تحقق تولید به اندازه پارسال ۲.۵ برابر سال گذشته سرمایه در گردش نیاز دارد.
کمبود نقدینگی، بزرگترین مشکل صنعت لوازم خانگی
دیانی در ادامه در خصوص وضعیت این روزهای صنعت لوازم خانگی گفت: با وجود تحریم ها، اما تولیدکنندگان داخلی قادرند بهترین کالاها را با بهترین کیفیت تولید کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور خاطرنشان کرد: این موضوع حتی شامل قطعات «های تک»(High Tech) می شود و قادر به تولید آنها هستیم و در این زمینه هیچ منع تکنولوژیکی نداریم؛ زیرا در سال های گذشته فقط به دلیل به صرفه نبودنآنها را تولید نمی کردیم.
وی یادآور شد: بزرگترین مشکل در صنعت لوازم خانگی، تامین نقدینگی است و مسائلی نظیر لجستیک و حمل و نقل بینالمللی نیز با برنامهریزی درست دولت قابل حل است.
دیانی به برگزاری جلسهای در وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته گذشته با موضوع مبارزه با تحریم ها اشاره کرد و افزود: در این جلسه، برگزارکنندگان خواستار مجوز برای واردات قطعات نیمه کامل (SKD) لوازم خانگی شدند و این موضوع سرمایهگذاری شرکت های داخلی در تولید قطعات و داخلی سازی آنها را با شکست مواجه می کند.
وی یادآور شد: اکنون تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی با ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می کنند و در صورت تامین نقدینگی می توانند بدون ارزبری تولید را افزایش دهند، در حالی که برندهای تولیدی خارجی خواستار تخصیص ارز برای رفع مشکلاتشان هستند.
کاهش ۲۰ درصدی قیمتها با تامین نقدینگی
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور خاطرنشان کرد: در صورت تامین نقدینگی مورد نیاز این صنعت که به حدود چهار هزار میلیارد تومان می رسد، ظرفیت تولیدی شرکت های داخلی دست کم دو برابر شده و صرفه اقتصادی خواهد یافت و پس از آن کاهش ۲۰ درصدی قیمت ها امکانپذیر خواهد شد.
وی مدعی شد که لوازم خانگی تولید داخل در بسیاری موارد قابل رقابت با نمونه های مشابه خارجی است و به طور نمونه اکنون که کولرگازی در بازار کمیاب شده و نمونه های قاچاق آن زیاد است، با تزریق نقدینگی ۵۰۰ میلیارد تومانی قادر به تامین کل بازار کشور خواهیم بود.