گنبدکاووس - ایرنا - رییس دانشگاه گنبدکاووس در شرق استان گلستان اعلام کرد که این مرکز آموزش عالی برای جبران بخشی از کمبود منابع مالی به دلیل مشکلات اقتصادی و بودجه ای کشور، با اجرای برخی طرح های تولیدی بخش کشاورزی در مسیر خودکفایی مالی گام بر می دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ابوالفضل طهماسبی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت بزرگداشت روز خبرنگار گفت: هم اکنون چند طرح از جمله احداث یک هکتار باغ گلابی متراکم و آماده کردن ۹ هکتار دیگر از اراضی متعلق به این دانشگاه برای تبدیل به باغ میوه های هسته دار (هلو، شلیل و آلو)، استخر پرورش ماهی به مساحت ۳۷۰۰ مترمربع، احداث گلخانه مدرن با مشارکت بخش خصوصی و کشت هفت هکتار شالی و کنجد به روش خشکه کاری را در دست اجرا دارد.

وی افزود: علاوه بر درآمدزایی از طرح های درحال انجام یا انجام شده، توسعه فعالیت های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در طرح های ذکر شده و قراردادن نتایج آن در اختیار کشاورزان منطقه از دیگر اهداف دانشگاه گنبدکاووس است که تعداد قابل توجهی نیروی انسانی متخصص بخش کشاورزی و شیلات دارد.

دکتر طهماسبی با یادآوری بارش های شدید باران در روزهای پایانی سال گذشته و وقوع آبگرفتگی و جاری شدن سیل در بخشی از شهر گنبدکاووس، اضافه کرد: این رخداد طبیعی سبب آبگرفتگی بخشی از خوابگاه های دانشجویی و فضاهای اداری و محوطه فضای سبز و اراضی زراعی این دانشگاه شد که در مجموع بین ۵ تا ۸ میلیارد ریال خسارت وارد کرد.

وی گفت: با وجود اعلام خسارت های سیل به دانشگاه گنبدکاووس به شورای مدیریت بحران شهرستان و استان و نیز به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات اما تاکنون هیچ مبلغی برای جبران خسارت در اختیار دانشگاه قرار نگرفته و این مرکز آموزش عالی از محل منابع داخلی، بخشی از خسارت ها بالاخص خسارات وارده به دانشجویان را جبران کرده است.

رییس دانشگاه گنبدکاووس از کمک ۱۴۰ میلیون ریالی اعضای هیات علمی و اداری این مرکز آموزش عالی به سیل زدگان عموما دانشجو نیز خبر داد و بیان داشت: دانشگاه گنبدکاووس علاوه بر برگزاری دو نشست تخصصی درحوزه عوامل بروز سیل، هم اکنون درحال مستند سازی فعالیت های انجام شده ازسوی ادارات و نهادهای این شهرستان در واقعه سیل است.

دکتر طهماسبی از در حال احداث بودن چند طرح عمرانی در دانشگاه گنبدکاووس از جمله احداث سلف سرویس با زیربنای سه هزار مترمربع در دو طبقه، انجام چمن مصنوعی زمین فوتسال، رفع مشکل گرمایشی دانشگاه علوم پایه و احداث دو پارکینگ با ظرفیت ۶۰ دستگاه خودرو خبر داد و گفت: تعدادی از این طرح ها تا چند ماه آینده به بهره برداری می رسد.

وی همچنین با قدردانی از تلاش خبرنگاران در اطلاع رسانی وقایع و رویدادهای مختلف از جمله حوزه دانشگاه به جامعه، از آمادگی این مرکز آموزش عالی برای عقد تفاهم نامه با دیگر ادارات و نهادها برای انجام فعالیت های تحقیقاتی و علمی جهت رفع مسائل خبر داد و گفت: این حال این دانشگاه با منابع طبیعی و آبخیزداری، هواشناسی، علوم پزشکی، دانشگاه مذاهب اسلامی و دو بیمارستان بسکی و پیامبر اعظم تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.

به گفته این مقام مسوول، بودجه امسال دانشگاه گنبدکاووس ۳۴۰ میلیارد ریال پیش بینی شده که درصورت تخصیص کامل، ۲۹۰ میلیارد ریال آن صرف حقوق و هزینه های جاری و بقیه صرف طرح های عمرانی می شود. 

به گزارش ایرنا، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه گنبدکاووس نیز در این نشست از تحصیل افزون بر سه هزار دانشجو در ۷۲ کد رشته از مقطع کاردانی تا دکترا در این واحد دانشگاهی خبر داد و گفت: از سال تحصیلی جدید و براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی این دانشگاه در ۱۵ کد رشته صرفا براساس سوابق تحصیلی داوطلبان شرکت کننده در آزمون سراسری، دانشجوی می پذیرد.

دکتر علی ستاریان افزود: داوطلبان علاقه مند می توانند با ثبت نام در سایت سازمان سنجش یا سایت دانشگاه گنبدکاووس تا ۶ شهریور امسال اقدام نمایند تا درصورت احراز شرایط در یکی از رشته های "زیست شناسی، آمار، ریاضیات، فیزیک، شیمی آزمایشگاهی، فنی و عمران، علوم ورزشی، زبان انگلیسی و روسی، علوم دامی، مهندسی شیلات و صنایع چوب و ژنتیک تولیدات گیاهی" به عنوان دانشجو پذیرش شوند.

وی با اشاره به وجود ۱۳۴ عضو هیات علمی در دانشگاه گنبدکاووس اضافه کرد: درسال گذشته ۱۱۰ مقاله علمی پژوهشی توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه در مجلات علمی پژوهشی کشور چاپ شد که ۲۰ مقاله آن نیز در مجلات خارجی بوده است.

دکتر ستاریان، برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و استاتید، برگزاری چند همایش ملی، شرکت دانشجویان در المپیادهای ورزشی  منطقه ۲ (سه استان گلستان، مازندران و گیلان) و کسب هفت مقام جهت راهیابی به مرحله کشوری این المپیاد و فعال کردن مرکز رشد را از دیگر فعالیت های حوزه آموزشی و پژوهشی دانشگاه گنبدکاووس درسال گذشته برشمرد.

به گزارش ایرنا، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه گنبدکاووس نیز دراین نشست، گفت: درسایه فعالیت های متنوع درحوزه فرهنگی و دانشجویی، این دانشگاه در ارزیابی های انجام شده بین دانشگاه های سراسر کشور در سال گذشته، به عنوان نمونه و شایسته تقدیر قرار گرفت.

دکتر اکبر فخیره افزود: تدوین برنامه های کوتاه، میان و بلندمدت درحوزه دانشجویی و فرهنگی، برگزاری مراسم و جشن های مختلف به مناسبت های ملی و مذهبی، فعال بودن ۲۰ انجمن علمی و سه کاون فرهنگی، برگزاری چند اردوی جهادی برای کمک به سیل زدگان و اعزام کاروان راهیان نور، برگزاری کارگاه های آموزشی حوزه آسیب های اجتماعی از جمله برنامه های این معاونت درسال تحصیلی ۹۸ - ۹۷ بوده است. 

/۳۰۳۹/۱۸۶۰