تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه صنعتی شریف بر رفع تحریم این دانشگاه و دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد.

«محمود فتوحی» امروز - دوشنبه ۱۴ مردادماه - در نشست رؤسای دانشگاه‌های متولی کارگروه همکاری‌های علمی بین‌المللی و سفرای کشورهای هدف که با حضور منصور غلامی وزیر علوم، ‌ تحقیقات و فناوری در این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: تحریم دانشگاه های صنعتی شریف و شهید بهشتی از سوی اتحادیه اروپا باید برطرف شود.
وی حذف موانع انتقال ارز و انتشارات علمی را از دیگر خواسته‌ها دانشگاهیان عنوان کرد و افزود: در ورود تجهیزات دانشگاهی با چالش بسیار مواجه هستیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف همچنین یادآور شد که همکاری های دانشگاهی اروپایی براساس تصمیمات اتحادیه اروپا انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا  از سال ۲۰۱۲ به مدت هشت سال مجددا دو دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف را در فهرست تحریم‌های برجامی قرار داد و در همین راستا مقاومت و حساسیت زیادی در انتشار مقالات علمی غیر از موضوعات فیزیک و هسته‌ای در مجامع بین‌المللی وجود دارد.


تبادلات علمی دانشگاه تهران و فرانسه
همچنین محمود نیلی احمدی آبادی رئیس دانشگاه تهران در این نشست اظهارداشت: بین‌المللی شدن یکی از بهترین استراتژی‌های دانشگاه‌های ایران است؛ دانشگاه‌های کشور در حال توسعه هستند و باید در عرصه بین‌المللی فعالیت‌های بیشتری انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات و برنامه‌های مناسبی برای توسعه فعالیت‌های علمی و آموزشی از جمله برگزاری دوره‌ ها و انجام پروژه‌ های مشترک، تبادل استاد و دانشجو با کشورهای دیگر آغاز شد.
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: با توجه به هزینه بالای پژوهش‌ها لازم است ارتباطات جهانی دانشگاه‌ها تقویت شود؛ همچنان که در دانشگاه تهران، دانشجویانی از کشورهای مختلف جذب شدند و پروژه‌های علمی با دانشگاه‌های دنیا از جمله فرانسه شروع شده است.
نیلی یادآور شد: ارتباطات بین‌المللی در شرایط امروز برای دانشگاه‌های داخل کشور پُرهزینه است و در مواردی نظیر روادید، اقامت، سفر و تبادل استاد و دانشجو با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه دانش مرز مشخصی ندارد، افزود: علم و دانش فراتر از مرزهای جغرافیایی به گردش در می آید و نمی‌توانیم توسعه علمی را به یک کشور خاص محدود کنیم.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ظرفیت خوبی برای تبادل تجربیات افکار، اندیشه‌ها و تبادل مسائل علمی بین روسای دانشگاه‌های کشور با دانشگاه‌های خارجی وجود دارد و این امکان از طریق برگزاری کنفرانس بین این روسا صورت می‌گیرد.

شبکه سازی جهانی؛ برنامه دانشگاه ها
حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی هم در نشست رؤسای دانشگاه‌های متولی کارگروه همکاری‌های علمی بین‌المللی و سفرای کشورهای هدف که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد اظهار داشت: توجه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در این نشست علمی بین المللی از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: امروزه شبکه‌سازی جهانی دانش از برنامه ‌های مهم دانشگاه ها است و شاهد همکاری دانشگاه ‌های جهان در زمینه‌ های مختلف هستیم. دانشگاه‌های ایران در حوزه علوم انسانی توانمندند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: از پتانسیل فنی و مهندسی ایران در دانشگاه ‌های خارج صحبت به میان می آید اما در حوزه علوم انسانی هم پتانسیل‌هایی داریم که معتقدیم دانشگاه‌های بزرگ در دنیا از این پتانسیل ناآگاه هستند.


همکاری های بین المللی در تحصیلات تکمیلی
علی خاکی ‌صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه برگزاری این نشست اظهار داشت: دوره های مشترک تحصیلی کوتاه مدت و بلند مدت در رشته های بین رشته ای میان دانشگاه های ایران و تعدادی از دانشگاه های دنیا برگزار می شود.
وی تاکید کرد: با این حال همکاری های علمی بین المللی در رشته های مدیریت دولتی، حقوق، انرژی، مسائل محیط زیست به خصوص برای مقاطع تحصیلات تکمیلی باید افزایش یابد.


افزایش همکاری های علمی ایران و فرانسه
محمدتقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس هم با تاکید بر روند همکاری‌های علمی ایران و فرانسه اظهار داشت: تبادل استاد و دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی و برگزاری کارگاه‌های مشترک،موضوعات مورد علاقه بین دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه های فرانسه است.
وی همچنین بر تسهیل صدور روادید برای اعضای هیات علمی و دانشجویان تاکید کرد.