تهران- ایرنا- کمیته مرکزی پزشکان سودان امروز (دوشنبه) از کشته شدن یک جوان 25 ساله سودانی در تظاهرات شب گذشته شهر "دنقلا" واقع در شمال این کشور خبر داد.

این کمیته که وابسته به نیروهای مخالف است با صدور بیانیه ای در شبکه اجتماعی فیسبوک اعلام کرد که یک جوان 25 ساله در تظاهرات شب  گذشته به ضرب گلوله کشته شده است.

کمیته مرکزی پزشکان در بیانیه خود به جزئیاتی از تظاهرات و علت حادثه اشاره نکرد. مقامات سودانی هم تاکنون نسبت به این خبرواکنشی نشان نداده اند.

 روز پنجشنبه گذشته نیز صدها هزار نفر در شهر أم درمان علیه شورای نظامی سودان تظاهرات کردند.کمیته مرکزی پزشکان سودان تاکید کرد در این تظاهرات دستکم چهار نفر کشته و شماری نیز زخمی شدند.

پیش تر اتحادیه اصناف سودان و احزاب سیاسی این کشور از مردم خواسته بودند که در اعتراض به کشته شدن چهار دانش آموز در جریان تظاهرات دوشنبه استان کردفان شمالی تظاهراتی برگزار کنند.

اعتراض‌های مردمی سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به علت افزایش قیمت نان آغاز شد، اما این اعتراض‌ها به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و معترضان خواستار سرنگونی دولت «عمر البشیر» شدند.

دولت البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش این کشور سرنگون و پس از آن ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال «عبدالفتاح البرهان» قدرت را در دست گرفت.

اما مردم سودان بار دیگر با اعتراض علیه شورای نظامیان خواستار کناره گیری آنان از قدرت و واگذاری آن به غیرنظامیان شدند.

در پی مخالفت های مردمی سرانجام شورای نظامی حاکم بر سودان و ائتلاف مخالفان پس از اختلافات و مذاکرات پی درپی روز یکشنبه پیش‌نویس قانون اساسی جدید این کشور را امضا کردند که حاکی از موافقت طرف ها بر سر حکومتی پارلمانی و فدرالی است دو طرف پیش تر با حضور میانجی های آفریقایی و اتیوپیایی، سند توافق سیاسی را در دوره انتقالی امضا کرده بودند این سند در خصوص نحوه مدیریت کشور در دوره سه ساله انتقالی است و توافق شد که دو شورا (شورای حاکم و شورای وزیران) تشکیل شود.

** مخالفت جبهه انقلابی سودان با توافق خارطوم

 به گزارش روزنامه سودانی "راکوبه"، جبهه انقلابی سودان دیشب (یکشنبه) رسما مخالفت خود را با توافق شورای نظامی  و نیروهای آزای و تغییر بر سر سند قانون اساسی اعلام کرد و از قصد خود برای گفت و گو با میانجی آفریقایی و شورای نظامی برای تعدیل و تضمین چشم انداز صلح کامل وعادلانه خبر داد.  

جبهه انقلابی در بیانیه خود تاکید کرد که توافق سند قانون اساسی شامل 69 ماده است و در آن امکان اجرای اصلاحات وجود ندارد .

این جبهه تاکید کرد که جبهه انقلابی سودان و نیروهای آزادی و تغییر در نشست هفته گذشته خود در "آدیس آبابا" پایتخت اتیوپی بر ضرورت درج چشم انداز صلح همه جانبه در سند های توافق سیاسی و سند قانونی تاکید کرده بودند اما این موضوع در توافق ها لحاظ نشد.

جبهه انقلابی و نیروهای آزادی و تغییر در نشست پنجشنبه هفته گذشته (3 مرداد)  با حضور "حمد الحسن البات" میانجی آفریقایی بر سر ساختار حکومت در دوره انتقالی و برقراری صلح همه جانبه توافق کرده بودند.

** حمایت حزب امت سودان از سند قانون اساسی 

به گزارش تارنمای شبکه "الشروق" سودان، حزب مردمی امت این کشور که از مهم ترین احزاب مخالف در دولت مخلوع بود، در واکنش به توافق اخیر شورای نظامی و نیروهای آزادی و تغییر تاکید کرد که این توافق گامی در راستای صدور قوانینی برای مجازات مجرمان دولت مخلوع است و امکان مشارکت در سطح حاکمیت و نیروهای مدنی را فراهم می کند.