تهران-ایرنا- قرارداد ساخت و تجهیز ۱۴ مدرسه در مناطق آسیب دیده از سیل نوروز امسال، به همت موسسه مردم‌نهاد مهرگیتی بسته شد.

قرار این است این مدارس با کمک خیرین و مشارکت نوسازی مدارس در سه استان گلستان، لرستان و خوزستان ساخته شود.
به گفته زهرا گیتی‌نژاد مدیرعامل موسسه مهرگیتی، امید است مدارس سه کلاسه تا بهمن ماه به بهره‌برداری برسند. 
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی موسسه مهرگیتی، نشست خبری زهرا گیتی نژاد، مدیرعامل جمعیت خیریه مهر گیتی و اعضای هیات مدیره امروز برگزار شد.

این موسسه که با شعار «تلاش برای ساختن ایرانی عاری از تبعیض و فقر فرهنگی» تشکیل شده است، بیشترین فعالیت خود را در زمینه نوسازی و بازسازی مدارس با نگاهی به مناطق آسیب دیده از حوادث غیرمترقبه متمرکز کرده است.

طبق گزارش ها و برآوردهای وزارت آموزش و پرورش تعداد مدارس آسیب دیده استان لرستان ۳۱۰ مدرسه تعمیری و ۱۱۰ مدرسه تخریب شده است، همچنین در استان گلستان ۳۰۲ مدرسه نیاز به تعمیر دارد و ۲۲ مدرسه نیز باید تخریب کامل شود. در استان خوزستان هم ۳۵  مدرسه نیاز به تخریب داشته و ۷۸ مدرسه هم باید تعمیر می شد. 
به گفته مدیرعامل موسسه مهرگیتی  بنا بر همین گزارش‌ها، برای نوسازی و بازسازی مدارس مناطق آسیب دیده، کمپین #ازنومیسازیم را شروع کردیم.
وی در همین رابطه گفت: یک تیم تحقیقاتی برای مدارس آسیب دیده اعزام شد که فیلم و گزارش تهیه کرده‌اند. با آغاز این کمپین، کمک‌های نقدی مردم از داخل و خارج به حساب موسسه واریز شد و تعداد زیادی از خیرین هم قرارداد تامین مالی نوسازی مدارس را بستند که ۱۴ فقره شد.

وی با اشاره به اینکه پنج میلیارد تومان تعهدات ما برای نوسازی مدارس گلستان، لرستان و خوزستان است، افزود : این موسسه تاکنون ۱۲ فقره احداث مدارس در سه استان را در دست احداث داشته که ۲۱ کلاس را شامل می شود. از جمله در شهر معمولان لرستان، یک مدرسه ۶ کلاسه با اعتبار ۷۰۰ میلیون تومان در حال ساخت است. ۲ مدرسه هم به صورت نوسازی در حال تعمیرات است.

وی با اشاره به اینکه شرکت داروسازی بایر آلمان هم هزینه ساخت یک مدرسه 6 کلاسه در منطقه سرکلاته از کردکوی استان گلستان را تقبل کرده است، گفت: مراحل اداری این کار در حال انجام است.

دیگر اقدامات موسسه مهرگیتی در سیل نوروز

گیتی‌نژاد در ادامه گزارش اقدامات موسسه مهرگیتی در سیل نوروزی امسال گفت: در سوم فروردین ماه فراخوان جمع آوری کمک‌های مردمی برای سیل گلستان منتشر شد اما  در چهارم فروردین ماه متوجه شدیم حساب های ما مسدود شده است که با پیگیری‌ هلال احمر حساب ها باز و کمک رسانی ها انجام شد.
وی افزود: ارسال ۱۰۰ کولر، ۵۰ تن خوراک دام، واکسیناسیون ۲۲ هزار و ۵۵۰ راس دام در لرستان را داشتیم و حدود ۹۰۰ میلیون تومان کمک غیرنقدی در اختیار سیل زدگان استان لرستان قرار گرفت. 
به گفته وی برگزاری کمپین #عروسک های_من با هدف پیشگیری از اخلال استرس پس از سانحه (PTSD) با اهدای ۱۲۰۰ عروسک به کودکان سیل زده لرستان و خوزستان توسط موسسه مهرگیتی برگزار شد.

نحوه کار موسسه مهرگیتی و مشارکت در طرح‌ها 

گیتی‌نژاد درباره نحوه کار موسسه در پروژه‌های ساخت مدارس مشارکتی گفت: ما کار ساخت مدارس را با مشارکت نوسازی مدارس آموزش و پرورش انجام می‌دهیم و مراحل کار بدین شکل است که وقتی قرارداد می‌بندیم ابتدا باید کار شده و فوندانسیون ریخته شود و پس از تایید مهندسان ناظر موسسه مهرگیتی، درصدی از مبلغ تعهد، به حساب نوسازی مدارس واریز می‌شود. پس از آن هر مرحله که کار پیشرفت می‌کند طبق قرداد مبالغ پرداخت می‌شود.
این خیر مدرسه‌ساز در خصوص اینکه چرا در برخی مناطق تا امروز کار بازسازی آغاز نشده است،گفت: در برخی روستاها کل اراضی را آب برده است و باید همه روستا جابه‌جا شود.
در 2 روستا، به ما زمین برای ساخت مدرسه نداده‌اند چون کل روستا باید تغییر مکان یابد. فقدان تحویل زمین، یکی از مشکلات موجود ما در بازسازی و نوسازی مدارس است.
وی ادامه داد :نوسازی و بازسازی مدارس آسیب دیده از زلزله کرمانشاه هم یکی دیگر از اقدامات موسسه مردم‌نهاد مهرگیتی است.

مدیرعامل این موسسه در نشست خبری خود گفت: در کرمانشاه ۹ مدرسه آسیب دیده از زلزله را به صورت کامل نوسازی کرده‌ایم که ۲ مدرسه آن سال گذشته افتتاح شد و ۴ مدرسه دیگر در ۳۱ مرداد افتتاح و ۴ مدرسه هم در ۳ مهرماه افتتاح می شود.

حامیان موسسه مهرگیتی چه کسانی هستند؟

گیتی نژاد درباره حامیان موسسه مهرگیتی گفت: نمی‌توان به دقت، تعداد حامیان موسسه را بیان کرد چون برخی از افراد، تغییر می‌کنند. شاید بشود گفت به طور متوسط بیش از ۱۰۰۰ حامی داریم که در بخش‌های مختلف مانند مدرسه‌سازی، اهدای کتاب، حامیان تحصیلی دانش‌آموزان، اهدای رایانه، برگزاری بازارچه‌های خیریه در کنار موسسه هستند و داوطلبانه کار انجام می‌دهند. بسیاری از آنها به شکل‌های مختلف ما را یاری می‌کنند. 
وی در ادامه تاکید کرد: این موسسه فقط ۴ کارمند دارد و بقیه افراد و هیات مدیره داوطلبانه خدمت‌رسانی و یاری ‌گری می کنند. جالب است که بدانید یکی از دوستان ما مدیرکل یک سازمان دولتی هستند که در بازدید از موسسه ما گفتند که اگر این موسسه، دولتی بود ۵۰ کارمند رسمی باید می‌داشت تا کارها پیش برود. در حالی که ما همه کارها را با نیروهای داوطلب و عاشق انجام می‌دهیم.
گیتی نژاد در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه ۱۰۰ مدرسه از ۳۳۰ مدرسه احداثی موسسه به وسیله پویش #ایران_من و با مشارکت فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی در ۱۸ استان کشور ساخته شده است، گفت: حامیان، پول به حساب موسسه واریز می‌کنند و کار اجرایی بر عهده موسسه مهرگیتی است و مدارس را پس از ساخت تحویل آموزش و پرورش می‌دهیم.
گیتی نژاد تصریح کرد :تجهیز و کمک به مدارس و دانش آموزان محروم وتقدیم ملزومات و کمک به دانش آموزان مناطق محروم و کمتربرخوردار یکی دیگر از کارهای موسسه مهرگیتی است. 
وی یادآور شد :یکی از کارهای این موسسه احداث و تجهیز کتابخانه است که تا کنون  بیش از ۳ میلیون جلد کتاب به مناطق کم‌برخوردار کشور اهدا شده است.
گیتی نژاد مدیر عامل این موسسه درباره طرح اهدای رایانه گفت: ما بیش از ۲۸۰۰ رایانه به مدارس مناطق کمتر برخوردار ارسال کرده‌ایم. 
همچنین در طرح تجهیز مدارس هم اهدا کیف، لوازم التحریر، لوازم بهداشتی، کفش و سایر ملزومات به دانش آموزان مناطق محروم در نظر گرفته شده است. تجهیز مدارس به تجهیزات آزمایشگاهی، لوازم ورزشی و ملزومات خوابگاه‌های شبانه‌روزی از جمله مواد غذایی در زمره اقدامات این موسسه است. 
وی افزود : تجهیز ۱۰۰ مدرسه به بخاری‌های تابشی از دیگر  اقدامات این موسسه خیریه است.
او در ادامه گفت: برگزاری کلاسهای آموزشی برای معلمان،  داستان‌خوانی و رادیو مهرگیتی هم از دیگر  فعالیت های این مرکز است.
گیتی‌نژاد با اشاره به اینکه نباید بچه ها را در دوران تحصیل از مدرسه و درس جدا کرد، گفت: در مناطق محروم، دخترها را زودتر شوهر می دهند و پسرها هم به زودی ترک تحصیل می‌کنند و به خانه و زندگی می‌پردازند، ما بچه ها و والدین را تشویق می‌کنیم به درس خواندن و نباید بگذاریم آنها از درس خواندن جدا شوند.
بنا بر همین ایده بیش از ۴هزار و ۲۰۰ دانش‌آموز و دانشجو تحت حمایت تحصیلی موسسه مهرگیتی هستند تا با کمک خیرین بتوانند به تحصیل خود ادامه دهند.
مدیرعامل موسسه در ادامه سخنانش گفت: در این مدرسه ها که با عشق ساخته شده است، به مدیران مدرسه می‌گویم شعارهای «مرگ» را دور بریزید. عشق و مهر را به بچه ها یاد بدهید و شعارهای زنده باد را بگویید. زنده باد ایران، زنده باد عشق، زنده باد خانواده ما، زنده باد معلم ما و مانند آن را ترویج کنید.

وی بیان داشت : در ساخت مدارس تلاش می‌کنیم با دولت مشارکت کنیم. بسته به میزان کمک‌های خیرین و بودجه اداره نوسازی آموزش و پرورش، تلاش می‌کنیم مدرسه‌ای را که نیمه تمام است تکمیل کنیم. بنابراین تلاش می کنیم مدارس نیمه تمام تکمیل شود.در استان خراسان جنوبی و قزوین، مدارس بزرگ نیمه تمام را تکمیل کردیم.
گیتی نژاد گفت: برخی مشکلات اداره آموزش و پرورش بعضا به ما منتقل می شود. از جمله اینکه قول مشارکت می دهند و ما فضای آموزشی را می‌سازیم ولی دیوارکشی و محوطه سازی که با اداره نوسازی است، گاه یک تا ۴ سال طول می‌کشد تا انجام شود.  در بازسازی مدارس مناطق سیل زده، دولت قول همکاری داده و به صورت مشارکتی برای ساخت مدارس با آنها قرارداد بستیم و امید است طبق برنامه کار به اتمام برسد./