تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۷

قزوین - ایرنا - رادیو که تقویم روز را اعلام می کند و خبر از هفدهم مرداد روز خبرنگار می دهد، به یاد تمام روزهای رفته می افتد، روزهایی که خودش هم قلم به دست داشت و در این عرصه فعالیت می کرد، به خاطرات تلخ و شیرینش که همچون قسمت های یک فیلم از جلوی چشمش رژه می رفتند.

هر سال که به روز خبرنگار نزدیک می شویم به این موضوع فکر می کنم که اگر روزی به هر دلیلی از این حرفه جدا شدم نسبت به خبر و خبرنگاری چطور فکر می کنم؟ اگر روزی از جلوی ساختمان آجر نمای سه طبقه خبرگزاری رد شدم و قلبم فشرده شد بیشتر از یادآوری روزهای شیرین است یا بغض و ناراحتی از بی مهری های این حرفه؟ بیشتر یاد عینکی شدن، سردردها و بالارفتن نمره چشمم می افتم که به خاطر خیره شدن و تایپ کردن طولانی مدت در کامپیوتر و گوشی تلفنم اتفاق افتاده یا به یاد جشن های کوچکی که در مراسم پاسداشت روز خبرنگار می گیرند.

در این روزهای منتهی‌ به روز خبرنگار وقتی به همین بهانه برای نخستین بار خبرنگاران ادوار مختلف ایرنا به دعوت خبرگزاری مرکز گرد هم آمدند با دیدن تک تک آنها دوباره این فکر در من قوت گرفت که اگر روزی من جای آنها نشستم چه احساسی از محل کار گذشته و حرفه سابقم خواهم داشت و این خبرنگاران دیروز و یاران امروز ایرنا، آن زمان ها در جایی که اکنون من در حال نوشتن این گزارش هستم چه احساس و عقیده ای نسبت به آن داشتند.

 این مراسم با صحبت ها و خیر مقدم رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز قزوین آغاز شد که ابتدا به پیشینه تاسیس این خبرگزاری پرداخت و  گفت: ایرنا قدیمی ترین خبرگزاری کشور و مرکز جمع آوری خبر است که در سال ۱۳۱۳ بنا به احساس ضرورت جهت جمع آوری اخبار برای رادیو تاسیس شد و از آن زمان دوره های مختلفی را طی کرد.
علی حیدر شاه حسینی افزود: ایرنا به تدریج دفاتر نمایندگی و مراکز خود را نیز در استان های کشور تشکیل داد که در قزوین نیز ابتدا نمایندگی آن در سال ۷۳ و سپس مرکز آن در سال ۷۶ تشکیل شد.
وی اضافه کرد: در این مدت خبرنگاران زیادی به ایرنا وارد شده و از ان خارج شده اند که اکثر آنها نیز هم اکنون در بخش های مختلف  دولتی و غیر دولتی فعالیت می کنند.
شاه حسینی افزود: ایرنا  رسانه خوب و مناسبی برای هر فرد علاقمند حرفه خبرنگاری است و خوشبختانه با  برخورداری از خبرنگاران متهعد و منصف خود در طی این سال ها توانسته به عنوان رسانه رسمی کشور در مسیر اطلاع رسانی گام بردارد.
پس از سخنان شاه حسینی به دعوت وی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین نیز شروع به صحبت کرد و گفت: مهم ترین رمز موفقیت خبرنگاران رسانه ها در مسیر حرفه ای خبر رسانی رعایت اخلاق حرفه ای در جهت حفظ سلامت جامعه و دوری از بداخلاقی ها است.
حجت الاسلام سید مهدی حسینی افزود: خبرنگاران چشم و گوش مردم و مورد اعتماد مسئولان هستند که بدون چشمداشت  به رسالت حرفه ای خود به طور صادقانه و متعهدانه عمل می کنند

وی اضافه کرد: قرآن کریم سندی معتبر و یک الگوی عملی کار کردن برای خبرنگاران است تا بتوانند اخلاق حرفه ای را در کار خود رعایت کنند.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: تحقیق و بررسی مهم ترین پیش شرط کار یک خبرنگار است تا بر اساس آن بتواند از فساد در این حرفه جلوگیری کرده و متخلق به اخلاق دینی و حرفه ای شود.
وی افزود:رسالت اصلی اهل قلم و رسانه درست و خوب نوشتن و از همه مهم تر خوب اندیشیدن است که باید به طور مستمر آن را تمرین کنند.
حجت الاسلام حسینی در ادامه از تلاش های خبرنگاران خبرگزاری ایرنا در مسیر اطلاع رسانی خدمات دولت و همچنین انعکاس مشکلات مردم قدردانی کرد.

در این گردهمایی صمیمی چند تن از خبرنگاران قدیمی ایرنا آمده بودند چه آنها که مانند وحید مقدم همه سال های تاسیس خبرگزاری مرکز قزوین را تجربه کرده بود و چه کسانی مانند فرید الدین ایوبی که تنها سه روز در ایرنا کار کرده بود و به طنز می گفت صحبت های آقای فرجی در خصوص وضعیت استخدامی و دستمزد در ایرنا باعث شد به روز چهارم نرسیده از آنجا خارج شوم.

ایوبی که حالا مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات قزوین است بعد از این  شوخی ها گفت: عمده مسایل و ارتباطات اصلی خبرنگاران در همین دستگاه های اجرایی است و من به سهم خودم در چنین جایگاهی  همیشه تلاش کرده ام عدالت در مقابل خبرنگار داشته باشم  و به همه به یک چشم نگاه کنم.

وی، پاسخگویی به خبرنگار و رعایت حرمت شان حرفه ای او را از حقوق انکارناپذیر اصحاب رسانه دانست که باید از سوی مدیران و مردم رعایت شود.

بعد از ایوبی نوبت به مریم کشاورز مسعودیان رسید که از سال های خبرنگاری ایرنا در سال های ۸۹ تا ۹۰ گفت و  به بیان خاطره ای از پوشش خبر اجرای حکم قصاص یک محکوم به قتل پرداخت.

کشاورز گفت: این خبر جزو اولین خبرهای من در خبرگزاری ایرنا بود که از مدت ها قبل با پیگیری خبر آن منتظر اجرای حکم قصاص بودم و در صبح روز تعیین شده به همراه راننده ایرنا به محل اجرای حکم رفتم اما در آن ساعت هنوز خانواده آن فرد به محل نیامده بودند و من که به شدت متاثر از موضوع بودم همان جا گریه را سر دادم تا جایی که خیلی ها فکر کردند من از نزدیکان قاتل هستم.

وی ادامه داد: همین باعث شده بود که بعدها هروقت پیگیر پرونده های کیفری بودم دادستان وقت آقای صادقی نیارکی به شوخی می گفت اگر گریه نمی کنی فلانی را می خواهیم اعدام کنیم.

احمد برخورداری  از خبرنگاران سال های ۷۹ تا ۸۱ در ایرنا و مدیر فعلی روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب نیز در این مراسم گفت: شرایط کار در ایرنای آن زمان با امروز متفاوت بود چون در آن سال ها ایرنا جزو معدود رسانه های استان بود که در کنار صدا و سیما حجم زیادی از اخبار را تولید می کرد و نقش مرجعیت بالایی داشت.

وی با بیان خاطره ای از فعالیت در این خبرگزاری افزود: سال ۸۱ برای مصاحبه با آقای حضرتی ها مدیرکل سابق میراث فرهنگی رفته بودم که در حین صحبت با مستنداتی از یک کتاب گفتند خیابان سپه قزوین اولین خیابان ایران است و خبرگزاری هم گزارش  این خبر را با تیتر اولین خیابان ایران هویت تاریخی خود را از دست داده است برای تهران ارسال کرد اما پس از چند روز نظر تهران این بود که مستندات و استدلال برای صحت این موضوع کافی نیست و ما هم این گزارش را به نشریات استان دادیم و همان گزارش بعدها مبنایی برای ثبت و شناسایی خیابان سپه به عنوان نخستین خیابان ایران شد.

مسعود فرجی هم که سال هایی از فعالیت خبری خود را در ایرنا گذرانده خاطراتی از دوران خدمات خود در روزنامه ولایت و خبرگزاری ایرنا به خصوص ایام انتخابات سال ۸۸ برای حاضران بیان کرد.

وحید سلیمی مقدم، رییس سابق خبرگزاری مرکز قزوین نیز که در طول ۲۳ سال فعالیت خبری در این رسانه همه رده های خبرنگاری، دبیری خبر و ریاست مرکز را بر عهده داشته با تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد شهید محمود صارمی گفت: معیشت و بیمه خبرنگاران از مطالبات قدیمی است که با وجود طرح همیشگی آن همچنان حل نشده باقی مانده است.

وی افزود: چطور می شود کسانی که خود سیاست ها و برنامه های دولت را به چالش می کشند برای حقوق اولیه خود همچنان ناموفق بوده اند و هیچ قانونی از آنها حمایت نمی کند.

مقدم ادامه داد: به نظر بهتر است نمایندگان مجلس یک بار برای همیشه جلسه ای بگذارند و با یافتن راهکار عملی و درست این مشکل را با تصویب قانون برای همیشه حل کنند.

وی همچنین با بیان اینکه مدیران باید در ارتباط با خبر آستانه تحمل خود را بالا ببرند گفت: تجربه من در همه رده های خبری نشان داده معمولا مدیران اگر خبر خوبی از آنها منتشر شود رابطه خوبی با رسانه دارند اما زمانی که خبری در نقد آنها منتشر شده برخورد آنها کاملا تغییر یافته  در حالی که مدیری موفق است که بتواند نقد را بپذیرد.

مقدم نیز سخنان خود را با بیان خاطره ای تلخ از روز شهادت مسعود امامی، استاندار فقید قزوین، در سانحه سقوط بالگرد در بازدید از مناطق زلزله زده الموت در سال ۸۲ پایان داد.

  این گرد همایی فقط  با حضور قدیمی های ایرنا نبود بلکه در این جمع چند تن از مدیران نیز حضور داشتند که هرکدام از زاویه مسئولیت در حوزه های مخصوص به خود با خبرنگاران سخن گفتند.

از جمله این مدیران مهدیه سادات قافله باشی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قزوین بود که خود نیز در سال های دور از اهالی مطبوعات بوده و همواره خود را یک رسانه ای می داند.

 وی سخنان خود را با یاد کردن از تمام خبرنگارانی که امروز یا به دلیل فوت و یا هر دلیل دیگری در کنار ما نیستند از جمله مرحوم نقی افشاری آغاز کرد و گفت:من هیچ گاه روحیه و علاقه کار در  خبرگزاری نداشتم اما همیشه یک مطبوعاتی بودم و در همه آن سال ها، روزهای تلخ و شیرین زیادی را کنار همکارانم تجربه کردم.

قافله باشی ادامه داد: اکنون که در مدیریت شهری مسئولیت دارم اهمیت کار در خبرگزاری بسیار بیشتر از قبل حس می شود آن هم وقتی که گوشی های هوشمند هم از هر فردی یک خبرنگار ساخته است.

وی از بی اخلاقی ها در کار رسانه ای گله کرد و گفت: در روزها و ماه های  نزدیک به انتخابات که معمولا اتفاقات نامبارکی می افتد با انتشار یک خبر از روی بی اخلاقی، خیلی دشوار است آن را از اذهان عمومی پاک کرد.

قافله باشی ادامه داد: امروزه که یک شهروند عادی هم به واسطه شبکه های مجازی روزانه تعداد زیادی خبر را رصد می کند، حیف است اتفاقات خوب را هم به خاطر برخی بد اخلاقی ها و بی انصافی ها از بین برود.

این عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: به سهم خودم از خبرنگاران برای همه بی صبری ها، پاسخگویی نکردن و فرار مسئولان از رسانه، امین ندانستن خبرنگاران و شفاف نبودن مدیران در مقابل رسانه عذرخواهی می کنم و همیشه تلاش کرده ام شورای شفاف و شیشه ای را محقق کنم اما همه چیز در اختیار من نیست.

وی از تمام تلاش های خبرنگاران ایرنا در پوشش اخبار مدیریت شهری و انعکاس به موقع رویدادها شورای شهر تقدیر کرد و گفت: حرفه ای بودن، قابل اعتماد بودن و رعایت اخلاق حرفه ای از ویژگی های بسیار خوب ایرنا است و خوشحالیم که اخبار شورای شهر از  مجاری رسمی و قانونی چون خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر می شود.

قافله باشی افزود: روز خبرنگار مدیون و مرهون خون شهید صارمی و همه شهدای اهل قلم است و امیدواریم هم مسئولان و هم خبرنگاران به پاس خون آنها و قسم خداوند به قلم، حرمت این دو را نگه داریم و همچنان پاسدار آن باشیم تا  قلممان روان،  اندیشه مان پویا  و زبانمان بدون لکنت باشد.

 احمد علیخانی مسئول مرکز جذب و حمایت از سرمایه گذاری قزوین نیز از دیگر میهمانان این جشن بود که او هم چند روزی خبرنگاری در ایرنا را تجربه کرده و حتی در این مدت خبری هم در خصوص جاده بویین زهرا منتشر کرده است.

وی نیز با گرامیداشت یاد شهید صارمی و روز خبرنگار گفت: از سال ۷۲ که برای تحصیل به قم رفتم  و ناخواسته در روزنامه ای برای چهار سال کار کردم و در نهایت مدیر روزنامه فیضیه قم شدم.

علیخانی در مزاح با فرید الدین ایوبی که سه روز خبرنگار ایرنا بوده گفت: اگر شما سه روز خبرنگار این رسانه بودید من همزمان هم طلبگی و دانشجویی  کردم و هم روزنامه داشتم.

 وی ادامه داد: در سال ۷۶ هم در بازگشت به قزوین که خبرگزاری ایرنا تازه پا گرفته بود، همزمان با کار در فرمانداری بویین زهرا نمایندگی خبرگزاری در این شهرستان را بر عهده گرفتم و یکی از خبرهای مهمی هم که منتشر کردم وضعیت نامناسب جاده بویین زهرا بود که هر هفته تصادف و تلفات داشت.

علیخانی افزود: خبرنگاری این نیست که مدیری مطلب آماده ارایه را در رسانه منتشر کند بلکه شرط خبرنگاری این است که خبرنگار خود از روی سخنان مدیر عینیات را بنویسد.

وی گفت: در عصر امروز اطلاع رسانی گرچه مهم است اما در کنار آن شفافیت، صداقت و اخلاق مهم تر از هر چیز دیگر است.

این مسئول یادآور شد: به ویژه در آستانه انتخابات شفافیت، صداقت و اطلاع رسانی با هم در جهت حفظ آبروی افراد باید رعایت شود تا مبادا خدایی نکرده به خاطر بازی های سیاسی آبروی اشخاص به راحتی فرو ریزد.

ابوالفضل یاری رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین نیز که میزبان برگزاری این مراسم بود، روز خبرنگار را به همه خبرنگاران حاضر در این نشست تبریک گفت و برای همه آنها آرزوی موفقیت کرد.

مدیرکل کتابخانه های استان قزوین نیز از دیگر مدیران حاضر در این نشست بود که پس از تبریک روز خبرنگار گفت: اگر زحمات خبرنگاران نبود بدون این دوربین ها و قلم فرسایی ها و روایت ها هیچ اتفاق مثبتی نمی افتاد.

رویا اسماعیلی افزود: نمونه بازر این تلاش ها، در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که اگر روایتگری خبرنگاران نبود ارزش های دفاع مقدس این چنین به نسل جدید منتقل نمی شد و اگر فرهنگ ایثار و شهادت منتقل نشده بود گردهمایی های امروز هم وجود نداشت.

وی اضافه کرد: رسانه ها ابزار قوی و توانمند برای  ترویج کتاب و کتابخوانی و اشاعه فرهنگ و هویت ملی هستند و همواره در انتشار اخبار بی طرفانه و اثرگذار یاریگر ما بوده اند.

اسماعیلی ادامه داد: تمام این کارها باعث می شود وحدت و همدلی در جامعه شکل گرفته و توسعه حقیقی محقق شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی قزوین افزود: از تمام دستگاه های فرهنگی و آنها که دل نگرانی و دغدغه های فرهنگی دارند درخواست می شود با اداره کل کتابخانه ها همکاری ویژه تری داشته باشند تا چنین نهادهایی که بودجه کافی برای اشاعه فرهنگ مطالعه ندارند را مورد حمایت قرار دهند.

رییس بسیج رسانه قزوین نیز در این نشست گفت: خبرگزاری ایرنا یکی از بهترین خبرگزاری های استان در اطلاع رسانی صادقانه، شفاف و سریع است و این سرعت به گونه ای  بوده که وقتی در سفرهای جهادی هستیم تا به قزوین برگردیم خبر این اردوها  بر روی خروجی ایرنا قرار گرفته است.

محمد کشاورز افزود: قزوین ۱۰ شهید خبرنگار دارد و یادواره شهدای خبرنگار استان هفته آینده برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: اولین شهید خبرنگار قزوین محمد حسین محمودیان است که هفته گذشته نیز پدر ایشان در گذشت و مراسم تشییعشان هرچند با استقبال ناکافی رسانه ها و مسئولان، برگزار شد.

کشاورز با تاکید بر رعایت اخلاق حرفه ای در کار خبر رسانی افزود: خبرنگاران واقعی همیشه در فضای حقیقت قرار دارند و قدر قلم را می دانند اما خبرنگار نماها با بی اخلاقی های خود این فضا را آلوده کرده اند که البته با پالایش خبرنگاران توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی امیدواریم به یک فضای قابل قبولی در رسانه دست پیدا کنیم.

قدرت الله مهدیخانی مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین نیز به عنوان یکی از مدعوین با تبریک روز خبرنگار به خواندن شعری در خصوص مدیریت بحران و سختی های این کار بسنده کرد.

مدیرکل بازرسی استانداری قزوین نیز در این نشست گفت: امروز شاید یکی از بهترین روزهای زندگی من است چون در نزد کسانی حاضر شده ام که همیشه به  حقیقت طلبی آنها علاقه داشته ام.

معصومه مرادیان به خاطره ای از علت علاقمند شدن به کارهای سیاسی و رسانه ای پرداخت و  افزود: در سال های نوجوانی  شعر یک زندانی در بند برای دخترش را حفظ کرده بودم اما هیچ گاه فرصت خواندن آن را پیدا نکرده بودم تا اینکه روزی به خواست مربی پرورشی مدرسه، این شعر طولانی را در حیاط مدرسه خواندم و همین باعث شد تا به کارهای فرهنگی و سپس شاخه انجمن سیاسی مدرسه وارد شوم و آن گاه  بود که لذت کار رسانه ای در من زنده شد تا جایی که اکنون نیز علاقه خاصی به خبرنگاران از هر طیف سیاسی دارم.

وی اضافه کرد: خبرنگاران همیشه در نوک پیکان هجمه های تفاسیر سیاسی جامعه قرار دارند و بیش از مسئولان، این خبرنگاران هستند که به مسایل جامعه پاسخگو باید باشند اما آنها که شجاع ترند و مصلحت پرست نیستند تمایز و تفاوت آنها  با تخریب کنندگان اشخاص و تشویش کنندگان اذهان عمومی در بین مردم روشن است.

مرادیان ادامه داد: البته در معرفی افرادی که اصول اخلاق رسانه ای را رعایت نمی کنند شاید خبرنگارنما واژه درستی نیست بلکه اینها خبرنگاران مبتدی هستند که هنوز به جرگه حرفه ای شدن وارد نشده اند و باید دست آنها را بگیریم و این کار پر فراز و نشیب را برای آنها هموار کنیم.

وی گفت: به ویژه در شرایط فعلی در آستانه انتخابات باید یک صلح نانوشته در جامعه حاکم باشد که ضامن بقا و دوام آن رعایت اخلاق سیاسی است.

مرادیان افزود: به ویژه در این دعواهای سیاسی اخیر در استان که تیشه به ریشه استان می زند این خبرنگاران هستند که باید این آتش را فرو بنشانند.

وی در پایان همان شعر قدیمی را که از نوجوانی حفظ کرده و موجب ورود و علاقه وی به کار های سیاسی و رسانه ای شده برای حاضران خواند.

پس از مرادیان نوبت به سید حسین بی نیاز مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قزوین رسید که سخنان خود را با یک بیت شعر از حافظ شیرازی آغاز کرد و با اشاره به برنامه ریزی جهت پایش رسمی خبرنگاران گفت: اگر اصحاب رسانه جایگاه واقعی خود را در جامعه به درستی پیدا کنند آنگاه آنها نیز می توانند جامعه را پالایش کنند.

بی نیاز در ادامه به  هجمه های اخیر در فضای مجازی و استعمال برخی واژگان از سوی برخی رسانه ها به ویژه در خصوص استاندار قزوین  اشاره کرد و گفت: در سفر چند هفته پیش آقای زاهدی به لرستان جهت تحویل منازل مسکونی به زلزله زدگان از نزدیک شاهد حضور فعال ایشان در جلسات مختلف، پای سخنان مردم منطقه نشستن و رفت و آمد در روستاهای صعب العبور آن استان بودم که چگونه خستگی ناپذیر تا پایان روز به فعالیت خود ادامه داد.

وی اضافه کرد: در ادبیات و فرهنگ  ما بی احترامی به بزرگان نکوهش شده و احترام و توجه ویژه ای برای آنان قائل شده است آنگاه چرا باید اهل قلم به خود اجازه دهد با چنین کلمات و الفاظی پا به سن گذاشته ها را مورد بی احترامی قرار دهد.

بی نیاز به دیدگاه متفاوت روابط عمومی استانداری نسبت به خبرنگاران نیز اشاره کرد و گفت: روابط عمومی دیدگاه و مطالبات رسانه ها را به گوش استاندار و معاونان وی می رساند و  از سوی دیگر نیز از رسانه ها انتظار می رود که زبان گویای مردم هستند تریبونی منصف برای انعکاس عملکرد مسئولان نیز باشند.

مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین نیز با بیان اینکه آسیب های اجتماعی از مسایل و معضلات همیشگی تمام جوامع است که  در برخی مواقع و مناطق به صورت پررنگ تری جلوه می کند گفت: رسانه ها از ابزارهای کارآمد برای پیشگیری، ترویج الگوی سالم زندگی و فرهنگسازی در این حوزه هستند.

مریم بیدخام افزود: امروزه نقش رسانه را نمی توان نادیده گرفت چون رسانه ها سرگرمی نیستند بلکه افراد با رسانه متولد می شوند، زندگی می کنند و تمام برنامه های خود را با رسانه تنظیم می کنند و حتی می توانند نحوه رفتار و سبک زندگی مردم رابه شکل دلخواه خود تغییر دهند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین افزود: به منظور بهره گیری از ظرفیت مشاوره ای خبرنگاران، به تازگی  کارگروه دفتر امور اجتماعی و فرهنگی باعضویت رسانه ها تشکیل شده تا به عنوان یک اتاق فکر از نخبگان این عرصه به ما در این زمینه راهکار ارایه کند.

پس از سخنان بیدخام به پیشنهاد امیر رجبی مدیر مسئول هفته نامه پیام شهر قزوین تمام حاضران این نشست نام و میزان سابقه فعالیت خود در ایرنا را اعلام کردند.

افرادی چون ریحانه جواهری، معصومه فیروزی، سمیرا احمدی، ژیلا کاکاوند، مریم کشاورز مسعودیان، هما رحمانی، کیانوش کاکاوند، احمد برخورداری، یوسف احمدی، مسعود فرجی فرید الدین ایوبی، حسین رضایی، میثم ملکی، محمدرضا خاکپور از جمله کارکنان سابق این رسانه در قزوین بودند که در این مراسم حضور داشتند.

همچنین خبرنگاران و سردبیران  سایر رسانه های استان شامل امیر رجبی مدیر مسئول هفته نامه پیام شهر، میترا بهرامی دبیر سرویس اجتماعی پیام شهر و مسئول پایگاه خبری خبرکده، مصطفی جعفری مدیر نمایندگی خبرگزاری ایلنا، مهناز اسماعیلی سردبیر روزنامه ولایت و دلارام عابدی کارشناس مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و  امیر ملاحسنی مدیر روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر حاضران در این گردهمایی بودند.

۶۰۱۲*۷۳۸۸