روزنامه آرمان در بخشی از گزارش امروز به این موضوع اشاره دارد: الجزیره، فرانس 24، یورونیوز و دهها رسانه دیگر اولین کنفرانس خبری جواد ظریف وزیر خارجه ایران را پس از تحریم شدن توسط آمریکا، منعکس کردند. گفتنی است حتی شبکههای ماهوارهای هم صحبتهای ظریف را اینترنتی پخش میکردند، اما صداوسیما تنها برای نشان دادن سوال «خبرنگار شبکه خبر» و سوال «خبرگزاری فارس» برنامههای روتین خود را قطع کرد و از نمایش تمام نشست خبری اجتناب کرد. اقدامات صداوسیما علیه ظریف به همین جا ختم نمیشود و آنها اخیرا با ساخت سریال گاندو، توهینهای زیادی را علیه وزیر خارجه روا داشتند؛ اقدامی که پس از نامه محمدجواد ظریف به مقام معظم رهبری، با واکنش ایشان نیز همراه شد و ایشان تصریح کرد که راضی نیست هیچ توهینی علیه ظریف مطرح شود. با این وجود برخی به بهانه ولایتمداری کماکان ظریف را هدف قرار میدهند و میخواهند او را نزد مردم تخریب کنند.
دشمن هم به ظریف احترام میگذارد
نعمت احمدی، کارشناس حقوق بینالملل به «آرمان ملی» میگوید که صداوسیما از آغاز مذاکرات پیشا برجامی در جبهه مخالف دستگاه سیاست خارجی قرار گرفت و علیه مذاکرات و شخص وزیر خارجه به سیاه نمایی و تخریب پرداخت. او تصریح میکند: چندی پیش گاندو را ساختند که شخص ظریف را تخریب کنند و تا توانستند به شخصیت او هجمه کردند. این درحالی است که آمریکاییها ظریف را به عنوان سخنگوی نظام در جهان مینامند و به سبب منطق و تلاشش او را تحریم میکنند. احمدی تأکید میکند که وقتی ترامپ میگوید در همه مذاکرات ایرانیها پیروز شدهاند، مشخصا منظورش ظریف است.
او معتقد است: برخورد صداوسیما نشان میدهد که این رسانه هنوز به بلوغ فکری لازم نرسیده و منافع ملی را دقیق در این زمینه درک نکرده است در نتیجه با تخریب ظریف تلاش دارد منافع جناحی خویش را پیش ببرد. این حقوقدان تصریح میکند: هنری کیسینجر ظریف را دشمن قابل احترام میداند، مذاکره کنندگان هستهای آمریکایی او را در دفاع از منافع ایران خستگی ناپذیر مینامند و آن وقت رسانهای که باید ملی باشد حتی سخنانش را نیز پخش نمیکند.
بیاعتنایی به جواد ظریف نشانه چیست؟
محمد جوادی حصار به «آرمان ملی» میگوید: دوستان ما در مدیریت صدا و سیما عادت به کج فهمی منافع ملی و لجبازی بر سر بدیهیات سیاست دارند. او میگوید: مدیران سیما فکر میکنند چون فرمان در دستان آنهاست میتوانند هر جور که خواستند رانندگی کنند. بیش از هرچیزی این اقدام آبروی صدا وسیما را هدف قرار خواهد داد.
جوادی حصار تأکید میکند: پخش نکردن نشست خبری محمد جواد ظریف در حالی که بسیاری از شبکههای خبری معتبر به پخش آن اهتمام ورزیدند، آنها ظاهرا هنوز در مسائل غیرضرور گیر کردهاند و غافلند که بیاعتنایی به جواد ظریف، بیاعتنایی به شأن نماینده رسمی ایران در مجامع بینالمللی است. این فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است: بیاعتنایی به ظریف دلیل مشخصی دارد. همانطور که خود آقای ظریف اشاره کرد، آنها از حضور او در 1400 هراس دارند و وزیر خارجه را کاندیدای بالقوه ریاست جمهوری میدانند. در نتیجه او را تخریب میکنند؛ در حالی که بسیاری از کشورها آرزوی داشتن شخصی چون ظریف را در دستگاه سیاست خارجی دارند.