عصر روز یکشنبه هفته جاری یک کارگر حدود ۴۰ ساله در معدن تاریک دره زغالسنگ در شهرستان سوادکوه فوت کرد.این چندمین حادثه طی سال جاری بود که سبب شد تا اداره کل کار و امور اجتماعی اعلام کند که ۱۱ معدن متخلف ذغال سنگ را تعطیل کرده است.
عسگر شریفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : مسئولان ایمنی و کارگاه این معدن نباید به نیروی کار تازه وارد در این مجموعه اجازه ورود و کار در داخل معدن را می دادند و فرد ناوارد به خاطر ناآشنایی به مسیرهای معدن جان باخت.
وی گفت: این کارگر که مدتی در تهران مشغول به کار بود بعد از بازگشت از تهران در این معدن مشغول به کار شد و در حالی که کمتر از دو هفته از ورودش به این مجموعه سپری می شد، برای کار و انجام عملیات به درون معدن اعزام شد در حالی که از نظر فنی و ایمنی انجام این کار اصولی نیست.
معاون صمت مازندران تاکید کرد: حتی کارگری با سابقه کار ۱۰ ساله در یک معدن پس از انتقال به یک معدن جدید آن هم در استان دیگر می بایست اول فرصت پیدا کند تا با مسیرها و فضای کار در معدن جدید آشنا شود.
وی افزود : در حادثه اخیر، مسئولان معدن از جمله مسئولان ایمنی و کارگاه بدون توجه به این نکته، به این فرد اجازه حضور و کار در معدن را دادند که منجر به آن شد فرد به دلیل فقر اکسیژن در معدن جان خود را از دست بدهد.
شریفی اظهار داشت : با بررسی های انجام شده توسط کارشناسان صمت به نظر می رسد این فرد به دلیل نآشنایی با مسیر های معدن راه خروج خود را در داخل توانل گم کرد و دچار خفگی شد.
وی ادامه داد : موضوع ایمنی و حفاظت از جان انسان ها وظیفه ای است که می بایست در حین کار برای افراد تامین شود و با تقسیم وظایف و کنترل وضعیت فضای کار می توان از وقوع چنین حوادثی جوگیری کرد تا شاهد فوت یک کارگر نبود، اگر چه ممکن است برغم تمامی کارهایی که انجام می شود هیچوقت حوادث در حین کار به صفر نرسد چون همیشه این حوادث در کمین افراد است.
مازندران حدود ۲۵۰ معدن دارد که از این تعداد ۱۱۰ معدن فعال و بیش از سه هزار و ۵۰۰ کارگر در این معادن مشغول به کار هستند.
معادن به دو دسته معادن روباز و زیر زمینی تقسیم می شوند که مازندران بلحاظ داشتن معادن زیر زمینی زغالسنگ در سح کشور رتبه دار است و بنا بر اعلام سازمان نظام مهندسی معدن یک هزار و ۵۰۰ کارگر در ۵۰ معدن زغالسنگ این استان مشغول به کار هستند.
آتش سوزی معدن زغالسنگ سوادکوه و روانه شدن ۱۱ کارگر به بیمارستان در ۳۱ فروردین امسال و ریزش معدن در همین شهرستان و کشته شدن یک کارگر در ۲۵ خرداد امسال بخشی از این اتفاقات معدنی استان مازندران است .
همچنین از نظر فضای کار به دلیل واقع شدن معادن زغالسنگ در زیر زمین، این معادن جز پرخطرترین معادن به شمار می روند و این در حالیست که بنا به اعلام سازمان نظام مهندسی مازندران ۹۰ درصد معادن این استان فاقد مسئول ایمنی یا همان کسی که نظارت کننده ایمنی فضای کار در معدن است، می باشد.
۲۰۹۶ /۱۶۵۴