ششم مرداد ماه بود که ساختمان انتخاباتی معاون اشرف غنی در کابل با انفجاری مهیب بر سر ساکنان آن خراب شد.25 نفر در این حادثه کشته و بیش از 50 نفر مجروح شدند.
در همان ساعات اولیه این عملیات انتحاری، انگشت ها به طرف طالبان نشانه رفت، اما آنان مسئولیت این حمله را نپذیرفتند. اطلاعیه امروز طالبان تاکید دارد که آنان قصد دارند تجمعات انتخاباتی را هدف قرار دهند.
تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری افغانستان، پیش از تهدید طالبان، زیر سایه مذاکرات صلح، کم فروغ بود. اما حالا با تهدید طالبان، بی گمان این روند ملی، دچار اختلال جدی خواهد شد.
این روزها، تشویش و نگرانی، گریبان مردم افغانستان را گرفته است. آنان از خود می پرسند بعد از نهایی شدن صلح طالبان با آمریکایی ها ، تکلیف دولت و جمهوریت چه می شود؟
ترس از پیوستن نیروهای طالبان بعد از معاهده صلح به داعش و استقرار امارت اسلامی در کشور با توجه به اعلام طالبان مبنی بر به رسمیت نشناختن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، فضای ذهنی مردم افغانستان را آشفته کرده است.
موضوع دیگری که موجب نگرانی مردم افغانستان است، ادامه جنگ بعد از امضای توافق نامه صلح است.
طالبان اعلام کرده است که تا خروج آخرین نفر از نیروهای خارجی، به جنگ ادامه می دهد. حالا اگر زمانبندی خروج نیروهای ناتو از افغانستان بلند مدت باشد، جنگ نیز به همین مدت، به درازا خواهد کشید.
اما این نمی تواند پایان کار باشد. مردم کوچه بازار از خود می پرسند چه تضمینی است که بعد از خروج نیروهای خارجی، طالبان به فکر تصاحب حکومت از راه زور نباشد؟
از نظر افغانها، معاهده صلح آمریکا با طالبان تبلیغاتی است و نتیجه آن را ترامپ در انتخابات 2020 خواهد دید و منافع ملت افغانستان در آن نادیده انگاشته شده است.