ارگ ریاستجمهوری افغانستان با صدور اطلاعیه ای از میراث ماندگار مرحوم محسنی برای جهان اسلام گفت.
«اشرف غنی» از سجایای اخلاقی و زحمات مرحوم محسنی در دوران جهاد گفت و اینکه تالیفات و آثار این عالم دینی، میراثی برای نسل های بعدی است.
رئیس اجرایی دولت وحدت ملی نیز آیت الله محسنی را در ردیف بزرگان و اندیشمندان جهان اسلام برشمرد.
«عبدالله عبدالله» تاکید کرد: آیت الله محسنی در طول دوره حیاتش در راستای ترویج و نهادینه شدن قرائت متعادل و مبتنی بر عدل و برابری از متون دینی و اسلامی تلاش کرد.
وی افزود: تاکید بر اخوت اسلامی، همزیستی مسالمتآمیز و رواداری مذهبی میان مذاهب و فرقههای اسلامی، راه و رسم این عالم دینی بود.
«عبدرب الرسول سیاف»، از رهبران جهادی افغانستان، شیخ آصف محسنی را «دوست دیرینه خویش» و عالم متواضع و دانشمند باعزت خواند.
سیاف گفت: او علاوه بر دارا بودن علم و دانش و بینش و بصیرت، صاحب طبع ظریف و مزاج لطیف و صحبت شیرین بود ، یک بخش بزرگ از زندگی خود را صرف تدریس و تالیف و توجیه نمود و یک میراث و اندوخته قابل ملاحظه علمی را بجا گذاشت.
«حامد کرزی، رییس جمهوری پیشین افغانستان نیز با صدور اطلاعیه ای به مقام این عالم دینی ادای احترام کرد.
وی گفت: شیخ محمد آصف محسنی شخصیت روحانی، دانشمند و علم دوست کشور بود که عمر پربارش را در راه مجاهدت خاضعانه در عرصه علوم اسلامی، اجتماعی و اخوت اسلامی وقف خدمت به مردم و کشورش کرد و آثار علمی زیادی از خود به جا گذاشت.
«حنیف اتمر» نیز از تلاش مرحوم محسنی در نزدیکی مذاهب در افغانستان گفت.
نامزد ریاست جمهوری افغانستان افزود: شیخ آصف محسنی در دوران حیات خود تلاشهای بسیاری برای نزدیکی پیروان مذاهب مختلف اسلامی در کشور انجام داد و در این راه تساهل و تسامح داشت.
اتمر ادامه داد: حمایت از نظام جمهوری اسلامی پس از دوران طالبان و تلاش برای ایجاد قطب علوم دینی در داخل کشور نشان دهنده اهداف والای ایشان در سالهای اخیر است.
آیت الله آصف محسنی از روحانیون مطرح افغانستان روز دوشنبه در سن 84 سالگی در کابل وفات یافت.