به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «جمال عرف» روز سه شنبه در همایش مدیران کل حراست استانداری ها و شهرداری های مراکز استان و سازمان های تابعه وزارت کشور، ضمن تشریح مهمترین اولویت های جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ افزود: یکی از مهمترین و نخستین مسائل جمهوری اسلامی ایران کارآمدی نظام است. کارآمدی یکی از چالش های اساسی ما در نظام اداری است و حراست بخش نظارتی این نظام اداری را بر عهده دارد.
وی اظهار داشت: مساله دوم پیشرفت کشور است. امنیت و پیشرفت دو روی یک سکه هستند. شاید یکی از اهداف معماران تحریم این است که ما نتوانیم پیشرفت کنیم و با توجه به اینکه در دنیای امروز سرعت علم و فناوری بسیار زیاد است عقب ماندن از پیشرفت می تواند تبعات زیادی داشته باشد.
معاون سیاسی وزارت کشور بیان کرد: مساله انسجام سومین اولویت جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ است و همینطور مهمترین ماموریت وزارت کشور نیز به شمار می رود.
عرف انسجام را در سه لایه درون حاکمیت، میان دولت و مردم و در درون مردم دانست و خاطرنشان کرد: اگر در هر کدام از این لایه ها شکاف و گسلی ایجاد شود، انسجام ملی دچار مشکل می شود؛ بنابراین ایجاد انسجام در این سه لایه مهمترین کار ویژه وزارت کشور است.
خوشبختانه شاهد ثبات داخلی در جامعه هستیم
وی چهارمین و آخرین مساله مهم جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ را ثبات داخلی برشمرد و گفت: تمام مساله این است که نظام جمهوری اسلامی ایران نظام باثباتی باشد و تکانه های اقتصادی و سیاسی آن را به هم نریزد. البته با توجه به ارزیابی ها و با توجه به حمله و هجمه ها و برنامه های سنگین دشمن برای به هم ریختن ثبات کشور، خوشبختانه شاهد ثبات داخلی در جامعه هستیم.
معاون سیاسی وزارت کشور خاطرنشان کرد: ضرورت جدی وجود دارد که این چهار مسئله مورد توجه همه دستگاه ها باشد و به عنوان اولویت های مدنظر در جهت تحقق هرچه بیشتر آنها برنامه ریزی شود.
عرف همچنین به مسائل اساسی و اصلی سال ۹۸ اشاره کرد و تصریح کرد: چگونگی عبور از تحریم ها و برگزاری باشکوه انتخابات، موضوعات مهمی است که وزارت کشور نیز نقش ویژه ای در تحقق این موضوعات دارد.
وی افزود: منطق تحریم، شناخت نقاط آسیب و درد و فشار بر این نقاط است. آمریکایی ها مدت ها در این خصوص بررسی و برنامه ریزی کرده اند و مسائل اقتصادی را به عنوان نقطه آسیب یافته اند.
معاون سیاسی وزارت کشور تاکید کرد: در مقابل این اقدام دشمن، بحث استقامت یا تاب آوری مطرح می شود و هر چه بر استقامت بیفزاییم، کمتر تحت فشار فلجکننده قرار خواهیم گرفت؛ اما در این میان باید آستانه تحمل مردم را نیز در نظر بگیریم و آن را بالا ببریم.
عرف دومین مساله مهم سال ۹۸ را برگزاری انتخابات عنوان کرد و افزود: براساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، چهار رکن مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت باید در انتخابات مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه یادآور شد: امروز مشارکت، منافع و امنیت ملی ما را تضمین می کند. مشارکت پایین طمع دشمنان را زیاد میکند و مشارکت مطلوب بر تغییر استراتژی دشمن تاثیر می گذارد.
معاون سیاسی وزارت کشور ادامه داد: ما باید به عنوان مجری انتخابات بی طرفانه و بدون کم و کاست انتخابات را برگزار کنیم و در صورتی که در چارچوب قانون عمل کنیم، مشکلی نخواهیم داشت؛ لذا مجریان و ناظران انتخابات نباید له یا علیه جریانات سیاسی موضع گیری کنند.
قابل پیش بینی بودن رفتار و عملکرد مجریان و ناظران انتخابات، اعتمادساز است
عرف تأکید کرد: اگر بر مبنای قانون عمل کنیم و رفتار ما به عنوان مجریان قانون برای مردم قابل پیشبینی باشد، مردم به ما اعتماد خواهند کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب بر اساس قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی به بیش از ۱۱۰ حزب مجوز فعالیت داده است و همه این احزاب می توانند در انتخابات شرکت کنند و نامزدهای خود را معرفی کنند، گفت: برگزاری انتخاباتی کاملاً رقابتی و سالم، موجب افزایش مشارکت مردمی خواهد بود.
معاون سیاسی وزارت کشور همچنین در تشریح انتظارات از مراکز حراست اظهار داشت: مهمترین وظیفه حراست ها ممانعت از ایجاد نارضایتی در دستگاههای مربوطه خود است. باید اصطکاک مردم با دستگاه ها را به حداقل برسانیم و این محقق نمی شود مگر با اجرای کامل دولت الکترونیک تا مردم بدون نیاز به حضور در دستگاه ها به خدمت مورد نیاز خود دست یابند.