تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: ۲۰ هزار نفر از دانش‌آموختگان این دانشگاه مهر امسال برای تدریس در مدارس به وزارت آموزش و پرورش تحویل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه، «حسین خنیفر» روز سه‌شنبه در نشست خبری با تبریک روز خبرنگار، این قشر از جامعه را رصدگاه اجتماع به سمت پالایش و ارتقا دانست و افزود: دانشگاه فرهنگیان حرکت به سمت کیفیت را برنامه ریزی و اقدام به تجهیز ۴۰ آزمایشگاه فیزیک و شیمی آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه تا پیش از این در این دانشگاه به صورت پانتومیم (با امکانات بسیار کم) درس داده می شد، اما به دنبال تربیت معلم قیمتی هستیم نه معلم بدون علم، خاطر نشان کرد: سعی می کنیم کمیّت و کیفیت که دو بال حرکتی دانشگاه هستند را ارتقا و تقویت کنیم تا بتوانیم دانشجویان و معلمان با دانشی را به جامعه تحویل دهیم.

خنیفر با اشاره به اینکه حدود ۲ هزار و ۲۰ نفر از رتبه های زیر ۱۰۰ و ۵۰۰ کنکور سراسری در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شده اند، گفت: حتی اگر این افراد فقط با نیت انتخاب شغل این دانشگاه را انتخاب کنند، باید در آینده به شغل معلمی علاقه مند شده و با عشق به این کار بپردازند که البته هیچ ایرادی هم ندارد .

وی حرکت دانشگاه فرهنگیان را روبه رشد دانست و ادامه داد: پذیرفته شدگان در این دانشگاه استخدام قطعی و رسمی هستند. البته کار علمی زحمت دارد و باید دانشجویان این دانشگاه بدانند که وارد دانشگاه تهران یا شریف نمی شوند زیرا از نظر امکانات بسیار در سطح  پایین تری هستیم یعنی یک دانشگاه متوسط روبه پایین هستیم البته سعی می کنیم در تجهیز و تامین امکانات بیشتر فعالیت داشته باشیم اما با وضعیت کنونی اقتصادی و بودجه ای کشور نیز تلاش برای این کار بسیار سخت است.

رئیس دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: در مهرماه سال جاری حدود ۲۰ هزار فارغ التحصیل تحویل آموزش و پرورش خواهیم داد که برای مهرماه سال آینده این تعداد به ۳۷ هزار نفر خواهد رسید ولی کف نیاز آموزش و پرورش حدود ۸۷ هزار نفر است که قول دادیم تا سال ۱۴۰۴ این تعداد را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه در سال های گذشته ردیف بودجه مناسبی به این دانشگاه اختصاص داده نمی شد، اظهار داشت: در کشور ما باید هرچیزی که لازم داری را بگیری یعنی کسی به شما ردیف بودجه نمی دهد و خودتان باید تلاش کنید تا بودجه دستگاهتان را تامین کنید به همین دلیل باید برای این کار رقم و عدد را شفاف بیان کرد تا مدیران نسبت به این دانشگاه نظر مثبتی پیدا کنند.

خنیفر به دانشجویانی که برای تحصیل این دانشگاه را انتخاب می کنند، توصیه کرد که با شناخت کامل به دانشگاه فرهنگیان بیایند و گفت: بیش از ۹۰ درصد بودجه دانشگاه ما، صرف حقوق کارکنان می شود اما از سوی دیگر در ۶ سال گذشته که به نام دانشگاه فررهنگیان تغییر کردیم جذب هیات علمی بسیار کمی داشتیم اما سعی داریم تا سال ۱۴۰۴ دو هزار و ۸۰ نفر به عنوان هیات علمی را وارد دانشگاه فرهنگیان و پردیس های این دانشگاه در سراسر کشور کنیم.

وی اعضای کنونی هیات علمی دانشگاه فرهنگیان را حدود ۸۰۰ نفر اعلام کرد و ادامه داد: البته بیش از ۱۰ هزار هیات علمی غیرموظف نیز داریم که در سال جاری نیز ۵۰ ردیف بودجه برای جذب دانشجویان دکتری رشته های مختلف در نظر گرفته ایم، چون برای ارتقای کمی و کیفی دانشگاه راهی جز جذب ۴۵ هزار نفر اعضای هیات علمی نداریم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه اگر امروز پیشنهاد ریاست این دانشگاه را به وی می دادند با تامل می پذیرفت، گفت: با تزریق اساتید جوان سعی می کنیم کارهای خوبی برای پیشرفت دانش در دانشگاه فرهنگیان انجام دهیم.

وی درباره کسر شهریه از دانشجو معلمان نیز اظهار داشت: بحث کسر شهریه ۴۵ درصدی از این افراد، مرجع قانونی و مصوبه مجلس داشته و تصمیم وزارت آموزش و پرورش و هیات امناء دانشگاه است.

خنیفر با اشاره به اینکه در تمامی نظام های دنیا روی تربیت معلم حساسیت وجود دارد، تصریح کرد: ما نیز روی مصاحبه های علمی، مسائل فیزیکی،  اندازه قد و تست روح و روان دقت فراوانی به خرج می دهیم و سعی کردیم در مصاحبه ها نقش موضوعات علمی را نسبت به موضوعات سیاسی پر رنگ تر کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که دانشگاه خوارزمی سعی دارد که وظیفه گذشته خود در تربیت معلم را دوباره بازیابد، اظهار داشت: دانشگاه خوارزمی بعد از فوت علی شریعتمداری به سرعت عجله کرد و نام خود را از تربیت معلم به دانشگاه خوارزمی تغییر داد که این کاری صحیح نبود اما امروز اساتید دانشگاه های تراز اول تهران با ما همکاری دارند و بسیاری از اساتید این دانشگاه ها در دانشگاه فرهنگیان تدریس می کنند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان به جذب افراد براساس ماده ۲۸ اشاره کرد و گفت: این افراد که فارغ التحصیلان دانشگاه های دیگر هستند می توانند براساس آزمون ماده ۲۸ سازمان سنجش در دانشگاه ما دوره یکساله آموزشی را طی کرده و به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآیند.

وی درباره اینکه بعد از قبول شدن این افراد در دانشگاه فرهنگیان، آزمون تعیین صلاحیت می تواند بر استخدام این افراد تاثیر گذار باشد، اظهار داشت: این موضوعی است که به دانشگاه فرهنگیان هیچ ربطی ندارد و براساس مصوبه سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت آموزش و پرورش است که باید پاسخگو باشند اما این افراد از ۱۰۰۰ نمره ۵۹۰ نمره را پیش از آزمون داشته اند چون آموزش های مختلف دیده اند و برای کسب حدود ۳۰۰ نمره در این آزمون شرکت می کنند که اگر مرحله اول قبول نشدند می توانند پس از استخدام رسمی در وزارت آموزش و پرورش در آینده دوباره آزمون داده و پذیرفته شوند.

وی در عین حال تاکید کرد که این آزمون هیچ ربطی به استخدام این افراد ندارد./