جلیل جباری روز سهشنبه در یک گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه رتبه استان از نظر گردشگری با توجه به بازههای زمانی مختلف متفاوت است، افزود: این عنوان بر اساس عملکرد فعالیتهای نوروزی و تابستانی، ارزیابیها و پارامترهای مورد نظر و همچنین با توجه به برگزاری آیینها و ضریب اشغال هتلها و تختها و بازدید از موزهها مشخص شده است.
وی با انتقاد از نظام آماری کشور گفت: اقامت مسافران در خانههای سازمانی، منزل اقوام و مراکزی غیر از مراکز تحت پوشش ادارهکل میراث فرهنگی و همچنین اتراق در کنار بوستانها، نظام آماری ما را از نظر تعداد دقیق ورود گردشگران دچار چالش کرده است.
وی با اشاره به اینکه در چهار ماهه سال جاری ۱۰۴ هزار نفر مسافر در هتلهای چهار و پنج ستاره تحت پوشش ادارهکل میراث فرهنگی استان اقامت داشتهاند، افزود: این رقم در سال گذشته ۶۶ هزار و ۶۰۰ نفر بود که امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۵ درصد افزایش نشان میدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه از سال ۹۷ اقامت در واحدهای بومگردی استان آغاز شده، افزود: اقامت در واحدهای بومگردی ۱۰۰ درصد افزایش یافته و این افزایش ۱۰۰ درصدی نشاندهنده این است که سرمایهگذاری در این بخش نتیجهبخش بوده و چرخ گردشگری استان را به حرکت درآورده است.
آذربایجانغربی دارای بیش از یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی شامل «قرهکلیسای چالدران» و «تختسلیمان تکاب» است.
کاخ موزه باغچهجوق، عمارت کلاهفرنگی، سهگنبد ارومیه، غار سهولان مهاباد، خانتختی سلماس، مقبره شیخ صدرالدین چالدران، کلیسای ننهمریم ارومیه، قلعهبسطام، مسجد سردار، بازار تاریخی ارومیه، خانه انصاری، تپهحسنلو، تالاب کانیبرازان مهاباد و روستای چورس از جمله آثار تاریخی آذربایجانغربی به شمار میرود.
۸۱۳۵/۶۱۸۵