تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۳

تهران- ایرنا- همانگونه که شغل خبرنگاری مشکلات فراوانی دارد، قضاوت نیز سختی های بسیاری دارد و کار هر کسی نیست. شاید بتوان علاقه را وجه اشتراک این دو شغل دانست. چون مهمترین پشتوانه این دو کار علاقه و به دنبال آن همت و عزم جدی است.

۱۷ مرداد و روز خبرنگار بهانه خوبی بود تا خبرنگارانی که ماه ها از عمر خود را در دادگاه ها البته برای پوشش خبری گذرانده اند، به قضات و تمامی کسانی که در راستای تحقق عدالت در جامعه تلاش می کنند، خسته نباشید بگویند و از میان قضات، کسی را انتخاب کردیم که چهره او در یک سال اخیر و به مناسبت برگزاری دادگاه های مفاسد اقتصادی برای مردم شناخته شده است.

اسدالله مسعودی مقام که ریاست شعبه ۶۸ تجدیدنظر استان تهران و شعبه سوم ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران اقتصادی را به عهده دارد، در طول همین یک سال شاید ده ها هزار برگه را مطالعه کرده و هزاران صفحه رای صادر کرده است.

کافی است به یکی از پرونده های این قاضی اشاره کنیم. یعنی حسین هدایتی که یک پرونده ۵۵ جلدی است و بخشی از پرونده بانک سرمایه است که در مجموع درحدود ۴۰۰ جلد است. یعنی برای هر متهم ۳۰ تا ۵۰ جلد پرونده تشکیل شده و هر پرونده نیز صدها صفحه و حتی هزار برگ است. از پرونده پتروشیمی چیزی نمی گوییم که برخی از آن به عنوان بزرگترین پرونده فساد اقتصادی در کشور یاد می کنند.

در حاشیه دادگاه امروز که مربوط به پرونده جدید پتروشیمی بود، فرصتی دست داد تا به مناسبت ۱۷ مرداد و روز خبرنگار از طرف خبرنگاران قضایی که از نزدیک با سختی ها و مشکلات دادگاه ها آشنا هستند، یک خداقوت و خسته نباشید بگویم و با اهدای یک گل سرخ پیام محبت آمیز خبرنگاران و اهالی رسانه را به این مرد خستگی ناپذیر منتقل کنم.

مسعودی مقام قبل از این که به سوال خبرنگار ایرنا پاسخ دهد و سفارش خود را به خبرنگاران بگوید، با خوشرویی تمام و متواضعانه گفت: ما باید به شما هدیه می دادیم.

او از تلاش های خبرنگاران در پوشش اخبار دادگاه ها به ویژه شعبه سوم دادگاه ویژه، تشکری ویژه کرد و گفت: ما خواهان صداقت در بیان مطالب از سوی خبرنگاران هستیم. یعنی بدون جناح‌بندی و بدون مباحثی مانند این که سابقه متهم چه بوده و چه گذشته ای داشته است، اخبار را منتشر کنند.

مسعودی مقام با اشاره به روش خود در رسیدگی به پرونده متهمان گفت: ما آنچه را که به متهم منتسب می شود از نظر اتهامی و انعکاس جریان دادگاه مدنظر قرار می دهیم و فکر می کنم در دادگاه هایی که تاکنون در این شعبه داشتیم من بیشتر آنچه دیدم مبتنی بر صداقت و درستکاری اخبار خبرنگاران بوده است.

کسانی که در جلسات محاکمه این قاضی حضور داشته اند، از صبر و حوصله وی خبر دارند که چگونه ساعت ها به سخنان متهمان و وکلای آنان گوش می دهد و به همین دلیل دادگاه های او معمولا با اذان ظهر به پایان می رسد و گرنه ممکن بود تا زمانی که ممکن بود، جلسه دادگاه را ادامه می داد.

یک بار از مسعودی مقام دلیل این موضوع را پرسیدم که گفت: ما وظیفه داریم ضمن رعایت بی طرفی به اظهارات و دفاعیات متهمان و وکلای آنان گوش کنیم تا بتوانیم حکم قانونی و منطبق با واقعیت را صادر کنیم. به همین دلیل ممکن است جلسات دادگاه ساعت ها به طول انجامد.

وی درحدود ۲۴ سال سابقه خدمت دارد و با دکترای حقوق جزا به تدریس در دانشگاه نیز مشغول است. این استاد دانشگاه را می توان یکی از خستگی ناپذیرترین قضات دادگستری دانست. چون خودش می گوید روزانه باید ۱۷ ساعت کار کند و ۱۸ سال است که به مرخصی نرفته است.

امروز پیامی هم از مدیرکل روابط عمومی قوه قضاییه به دستمان رسید. محمدرضا شهریاری در پیام خود گفته است که بر اساس تاکیدات رئیس محترم قوه قضاییه، دستگاه قضایی حامی، مشوق و قدردان زحمات و خدمات خبرنگاران، گزارشگران و رسانه های ضد فساد است و برای پیشبرد برنامه های تحولی و عدالت گسترانه دست همکاری به سوی این عزیزان دراز می کند. خبرنگاران نیز آمادگی دارند تا در راستای برنامه های تحولی قوه قضاییه از هیچ نوع همکاری دریغ نکنند،  تا هر چه زودتر شاهد اجرای عدالت در تمام کشور باشیم.