مشهد- ایرنا- دبیر هشتمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران گفت:حوزه های آبخیزداری تحمل خود را به خاطر تخریب ها از دست داده است و توانایی تحمل شرایط ویژه را ندارند.

محمدتقی دستورانی روز سه شنبه  در نشست برنامه ریزی این همایش در مشهد افزود: باید بر روی استحصال آب باران تاکید شود زیرا با توجه به شرایط ویژه  کشورمان، اگر باران کم ببارد دچار کم آبی می شویم و اگر بارش زیاد شود سیل به راه می افتد.و این خود نشانه کم قوت شدن حوزه های آبخیزداری است.

وی ادامه داد:با توجه به اهمیت این موضوع تصمیم بر این شد که سومین جشنواره ملی فناوری های آب نیز با موضوع استحصال آب همزمان با همایش ملی سامانه های آبگیر باران در آذر ماه امسال برگزار شود.

او با  تاکید بر مدیریت بارش ها در منشاء آنها ادامه داد: اگر این اتفاق رخ دهد و جریان طغیانها کنترل شود پدیده روان آب که سیل مخرب ایجاد کند نخواهیم داشت و آب باران در زمین نفوذ می کند و برای استفاده ما قابل بهره برداری می شود.

رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: استحصال کمک می کند تا آب باران هدر نرود و نفوذ مناسب آب بارشی در خاک، باعث تقویت سفره های زیر زمینی خواهد شد و همچنین از تبخیر آن جلوگیری می کند.

دستورانی ادامه داد: اولین همایش سامانه های سطوح آبگیر باران در سال ۱۳۹۱ برپا شد تا گفتمان استفاده بهینه از بارش ها و مسئولیت پذیری در مقابل آن کسب شود.

او اضافه کرد: هشتمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران در سه موضوع اصلی استحصال آب باران، مدیریت ریسک سیل و خشکسالی و پایداری طبیعت برگزار می شود.

۲۰۳۰/۱۹۲۲