به گزارش روز سهشنبه صندوق نوآوری وشکوفایی ریاست جمهوری، علی وحدت در دیدار با غلامرضا انصاری معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه در حال حاضر چهار هزار و ۴۶۸ شرکت دانشبنیان در کشور فعال هستند، گفت: صندوق نوآوری چهار خدمت اصلی تسهیلات، ضمانتنامه، خدمات توانمندسازی و سرمایهگذاری ارائه میدهد.
وی افزود: در بحث توانمندسازی هدف صندوق این است که قدرت فروش شرکتهای دانشبنیان را افزایش دهد.
وحدت با بیان اینکه، هیات عامل سوم صندوق نوآوری سعی کرده است خدمات متنوعی شامل نمونهسازی و سرمایه در گردش به شرکتهای دانشبنیان ارائه دهد، افزود: البته بسیاری از خدمات صندوق مانند تسهیلات اخزا ( تسهیلات اسناد خزانه اسلامی ) و صدور انواع ضمانتنامههای بانکی به تازگی به سبد حمایتهای صندوق اضافه شدهاند.
وی با اشاره به همکاری این صندوق با شبکه بانکی به عنوان یکی از بازوهای این نهاد در تامین مالی اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور ادامه داد: علاوه بر این با بانکها تفاهم کردهایم که در صورت معرفی شرکتها، برای آنها ضمانتنامه بانکی صادر کنند؛ نکته حائز اهمیت صدور این ضمانتنامهها به صورت یک روزه است.
وحدت با اشاره به سرمایهگذاری مستقیم صندوق نوآوری و شکوفایی در طرحهای دانشبنیان در دورههای گذشته، تصریح کرد: در پنج سال گذشته صندوق در دو مورد آن هم به صورت مستقیم سرمایهگذاری کرده بود، اما با تصمیم هیات عامل سوم، سرمایهگذاری صندوق به شکل غیر مستقیم با استفاده از سه ابزار آغاز شده است.
**سه ابزار غیرمستقیم سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی
وحدت، صندوقهای جسورانه بورسی، صندوقهای پژوهش و فناوری و صندوقهای حمایتی و پوشش ریسک را سه ابزار غیرمستقیم سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در زیستبوم نوآوری و فناوری در کشور عنوان کرد و گفت: در مدل همسرمایهگذاری، صندوقهای پژوهش و فناوری به عنوان نهاد همکار صندوق نوآوری و شکوفایی، نقش شعبه صندوق را در استانهای مختلف بازی میکنند.
وی افزود: حداقل ۵۱ درصد این صندوقها باید غیر دولتی باشند، لذا آنها را شریک استراتژیک صندوق قرار دادهایم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص نحوه همکاری این صندوق با صندوقهای پژوهش و فناوری نیز عنوان کرد: اگر این صندوقها و یا بخش خصوصی در پروژهای یک واحد سرمایهگذاری کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی چهار واحد بدون دخالت و تصدیگری، در آن پروژه سرمایهگذاری خواهد کرد اما انتظار صندوق در این پروژهها، سطح فناوری بالاتر است.
وی خاطرنشان کرد: در صندوقهای جسورانه بورسی نیز اگر کسی چهار واحد سرمایهگذاری کند، صندوق بین یک تا دو واحد سرمایهگذاری خواهد داشت.
وحدت ادامه داد: هدف از این امر، حداقل دخالت دولت برای تحریک بخش خصوصی است. سازوکار این صندوقها بسیار شفاف است. صندوق نوآوری، امسال بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه سرمایهگذاری تامین مالی خواهد داشت که انتظار داریم در راستای همین امر هزار میلیارد تومان از بخش خصوصی سرمایه وارد کنیم.
**پوشش بیمهای برای سرمایهگذاری در طرحهای دانشبنیان
وحدت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سرمایهگذاری خطرپذیر در کشور شکل نگرفته است، یکی از دلایل این مسئله را نوسانات شدید بازار عنوان کرد.
وی گفت: صندوق در این بخش تصمیم دارد توسط ابزارهای حمایتی و پوشش ریسک، اوراقی را تحت عنوان اوراق بیمه سرمایهگذاری طراحی کند که ۱۰۰ درصد پول آورده اشخاص را بیمه خواهد کرد؛ لذا اگر کسی در شرکتهای دانشبنیان سرمایهگذاری کرد، سرمایهگذاری آن شخص بیمه میشود.