سمنان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه تعداد واقعی خبرنگاران در سمنان مشخص نیست، گفت: بازخوانی وضعیت خبرنگاران در این استان ضروری و نشست‌های مقدماتی آن در حال برگزاری است.

حجت الاسلام و المسلمین علی‌اصغر فضیلت روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان به همراه نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس در آستانه هفدهم مرداد روز خبرنگار، با اشاره به تشکیل کارگروه ساماندهی خبرنگاران، بیان کرد: این کارگروه تاکنون چهار مرتبه تشکیل جلسه داده است تا با به کارگیری راهکارهای کارشناسی شده به تعداد واقعی خبرنگاران در استان سمنان دست یابیم.

وی ساماندهی خبرنگاران را به نفع جامعه خبری استان سمنان دانست و با بیان اینکه اصحاب رسانه برای صیانت از هویت خبرنگاری کمک کنند، گفت: وجود منابع محدود ضرورت بازنگری و پالایش جامعه خبری را چند برابر می‌کند.

فضیلت بیان کرد: مشخص‌شدن خبرنگاران واقعی سبب بهره‌بری آن‌ها از این منابع محدود می‌شود که زمینه ساز رشد و تقویت جایگاه آنان می شود.

وی بیان کرد: استانداری سمنان، خبرگزاری ایرنا، نمایندگان خانه مطبوعات و انجمن خبرنگاران استان سمنان از اعضای این کارگروه هستند.     

مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: ایجاد تغییرات در هر زمان و مکان و در هر سطحی با مقاومت‌ها و واکنش‌هایی از سوی افراد مواجه می شود و این مقاومت طبیعی است.

وی با اشاره به اینکه نامشخص بودن تعداد خبرنگاران واقعی تنها مختص این استان نیست، ادامه داد: این شرایط در کل کشور حاکم است و امیدواریم این شرایط در استان سمنان با تشکیل کارگروه ساماندهی و مشخص شدن شاخص‌ها و اعطای امتیازهای لازم به آنان، تعداد خبرنگاران حقیقی استان سمنان به دست آید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ابراز داشت: ضرورت ساماندهی وضعیت رسانه‌ها و به ویژه خبرنگاران بر کسی پوشیده نیست و لازمه این امر نیز پذیرفتن برخی تغییرات است.

در این دیدار احمد همتی نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشر و سرخه در مجلس شورای اسلامی، سید رضا عظیمی رئیس اسبق خبرگزاری ایرنا استان سمنان و سیما رجبی معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان حضور داشتند.

تعداد عناوین رسانه‌های چاپی محلی استان سمنان در سال ۱۳۵۷ در استان سمنان هفت نشریه بود که این تعداد در سال گذشته به ۷۹ نشریه افزایش یافت؛ تعداد عناوین رسانه‌های چاپی کشوری در سال ۱۳۵۷ در این استان از سه نشریه به ۷۰ نشریه در سال ۹۷ افزایش یافت.

هیچ رسانه‌ الکترونیکی غیربرخطی در سال ۱۳۵۷ در استان سمنان وجود نداشت و در سال ۹۷ تعداد این نوع رسانه به چهار مورد رسید.

تعداد پایگاه های خبری از یک خبرگزاری در استان سمنان در سال ۱۳۵۷ به فعالیت ۱۴ پایگاه در سال گذشته رسید و تعداد دکه‌های روزنامه فروشی استان سمنان از ۱۵ دکه در ابتدای انقلاب به ۳۲ دگه در سال ۹۷ رسید.

۹۸۹۱/۶۱۰۳