تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حمایت از پروژه‌های فناورانه را از رویکردهای جدی این وزارتخانه برشمرد و گفت: حدود ۳۲ پروژه فناوری در موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد ) فعال هستند که ۸ میلیارد تومان گرنت طی سه سال گذشته به آن‌ها تخصص یافته است.

حسین وطن‌پور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: حمایت از پروژه‌های فناورانه در حوزه پزشکی از طریق موسسه نیماد انجام می‌گیرد تا محققان بتوانند ایده‌های نو خود را به دستاوردی بزرگ تبدیل کنند.

وی با اشاره به اینکه رتبه فناوری ایران در دنیا چهار پله صعود کرده است، بیان داشت: رتبه جهانی فناوری ایران در سال گذشته، ۶۵ بود و امسال توانستیم رتبه ۶۱ را به دست آوریم که نشان‌دهنده ارتقای جایگاه کشور در این زمینه است.

وطن‌پور با بیان اینکه تا پایان سال ۱۳۹۸ رتبه‌بندی‌های جدید در حوزه فناوری اعلام می‌شود، اظهار امیدواری کرد جایگاه ایران با شتاب خوبی ارتقا پیدا کند.

وی اظهار داشت: رتبه کشور در سال ۱۳۹۵ در این حوزه ۸۵ بوده است که با تلاش پژوهشگران و محققان با صعود ۲۴ رتبه‌ای طی سه سال اخیر به رتبه ۶۱ در دنیا رسیدیم.

وطن‌پور ادامه داد: هرچند رتبه‌بندی منظمی در حوزه فناوری برای منطقه خاورمیانه وجود ندارد اما فعالیت‌های کشورهای منطقه نشان می‌دهد که هیچ کشوری به وسعت ایران در این حوزه‌ها فعالیت ندارد.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت یادآور شد: هوش مصنوعی، سلامت دیجیتال، لیزر، ژن‌تراپی، مهندسی بافت و داروهای بیولوژیک از جمله حوزه‌هایی هستند که محققان ما در آن به موفقیت‌های بزرگی دست یافته‌اند.

وی بیان داشت: برخی کشورهای منطقه مانند ترکیه، عربستان و امارات، کارهایی در این زمینه انجام داده‌اند که به هیچ وجه به وسعت اقدامات ایران در حوزه فناوری نمی‌رسد.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت به تولید و صادرات برخی فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: این دستاوردها جزء مرز دانش محسوب می‌شود و مطمئنا می‌تواند در عرصه رقابت بین‌المللی جایگاه خیلی خوبی برای کشور در حوزه فناوری فراهم کند.

وطن‌پور با اشاره به اینکه دستاوردهای پروژه‌های فناوری به تدریج در حال ورود به مراکز درمانی کشور است، گفت: متخصصان زیادی در حوزه بالینی از دستاوردهای فناوران کشور در بیمارستان‌ها استفاده می‌کنند.

وی افزود: همانطوری که در پژوهش انتظار داریم مقالات تهیه شده تعداد زیادی استنادات داشته باشد، در پروژه‌های فناورانه هم انتظار داریم دستاوردهای آن توسط متخصصان بالینی ما مورد استفاده قرار گیرد.