به گزارش ستاد خبری نوزدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی، در آستانه برگزاری این جشنواره که از ۱۹ مردادماه آغاز میشود، سید عباس صالحی پیامی را برای این رویداد صادر کرد که در آن آمده است: آیینها و سنتها در پیوند عمیق با تاریخ و ساحتهای مختلف زندگی ساکنان دیار ایران زمین، به عنوان بخش مهمی از فرهنگ سرزمین ما، پایدار و ماندگار شدهاند. آیینها و سنتهایی متنوع که در متن بخشهای گوناگون زندگی اقشار مختلف جریان یافته است و مشخصههای نمایشی، موسیقایی و کارکرد سرگرمی، آگاهی بخشی، نقد و همدلی دارند. امروز که تحولات، زیست انسان را دگرگون ساخته و نمایشهای آیینی و سنتی در لحظههای پرشتاب زندگی، کمرنگ شدهاند، دغدغه و همت هنرمندان و پژوهشگران در بسترهایی از جمله جشنواره نمایش آیینی و سنتی، ثبت، بازخوانی و یادآوری آیینهای نمایشی است که راهی را میگشاید تا دغدغه و توجه مضاعف را به تولید و اجرا و یا پژوهش و آموزشهای آیینی معطوف گرداند.
جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی، از مهمترین و اصلیترین رویدادهای هنری و با محوریت نمایش ایرانی، بومی و بازخوانی سنتها و آیینهاست و رویدادی است که گروههای متنوع و متکثر قومی، سنتی، جغرافیایی و اجتماعی در آن نقش و اجرا دارند و مخاطبان و دوستداران متنوع و گستردهای مشتاقانه با آنها همراه میشوند.
وزیر فرهنگ با ضروری خواندن مساله پژوهش در نمایشهای آیینی و سنتی ، خاطرنشان کرد: با پشتوانه پژوهشی و مطالعاتی، زمینه ثبت و اجرای نمایشهای آیین و سنتی و انتقال آن به اکنون و آینده ممکن می شود و خوشبختانه سالهاست پژوهش در این رویداد نقش موثر و آگاهی بخش دارد.
وی با قدردانی از «دبیر جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی و هنرمندان عزیزی که برای تداوم نمایشهای آیینی سنتی در هر نقطهای از کشور تلاش میکنند و از همکاران معاونت امورهنری و هنرمندان و دست اندرکاران این دوره جشنواره»، ابراز امیدواری کرد: برگزاری جشنوارهای پرشور و موثر را شاهد باشیم.
جشنواره آیینی و سنتی از ۱۹ تا ۲۶ مردادماه به دبیری داوود فتحعلی بیگی در تهران و کاشان برگزار میشود.