امیر عبدوس روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در حالت استاندارد به ازای هر ۱۰ هزار هکتار یک محیط بان تعریف شده، اما در استان سمنان که ۲.۵ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است تنها ۱۲۰ محیط بان دارد.
وی ادامه داد: در استان سمنان ۲۴ پاسگاه محیط بانی وجود دارد و در هر گروه، چهار محیط بان حضور دارند که از این چهار تن، ۲ محیط بان مشغول گشت در حوزه استحفاظی مشغول هستند و ۲ محیط بان در پاسگاه حضور دارند.
وی ابراز داشت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان برای جبران کمبود نیروی انسانی در بخش محیط بانی به کارگیری تجهیزات و فناوری را در دستور کار قرار داده، اما تامین تجهیزات حفاظتی نیازمند تامین اعتبار است.
عبدوس خاطرنشان کرد: اعتبار سال گذشته اداره کل محیط زیست استان سمنان ۱۲ میلیارد ریال استانی بود که این میزان اعتبار با توجه به وسعت عرصههای منابع طبیعی تحت مدیریت محیط زیست کافی نیست.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۳۰ میلیارد ریال اعتبار ملی برای اجرای طرحهای ملی مانند حصارکشی جاده در مسیر عباس آباد- میامی برای حفظ جان یوزپلنگ ایرانی، انتقال دام از پارک ملی توران اختصاص یافت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان یادآور شد: اعتبار ملی اختصاص یافته به استان سمنان باید در زمینه اجرای طرح ملی هزینه شود و نمی توان از این اعتبار برای تامین تجهیزات حفاظتی استفاده کرد.
۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان وجود دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می کنند.
پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان است، استان سمنان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکار ممنوع دارد.
۷۳۴۲/۶۱۰۳