یزد - ایرنا- فرماندار مهریز گفت: ادامه فعالیت کارگاه‌های مزاحم شهری نه تنها زمینه نارضایتی شهروندان را فراهم کرده بلکه وضعیت نامناسبی در منطقه به وجود آمده است که رفع این معضل اجتماعی نیازمند همکاری اتاق اصناف هست که با پیگیری صنوف و اداره صنعت، معدن و تجارت ( صمت ) باید کارگاه‌ها به خارج از شهر منتقل شود.

رضا زاده زاده مهریزی روز چهارشنبه در جلسه بررسی وضعیت واحدهای مزاحم شهری افزود: در خصوص انتقال این واحدها تاکنون اقدام مناسبی انجام نشده و برای انتقال واحدهای مزاحم شهری به همکاری و حمایت صنوف مختلف و پیگیری برخی دستگاه‌های اجرایی به خصوص اتاق اصناف نیاز است .

همچنین رئیس اتاق اصناف مهریز گفت: ساماندهی ۴۵۰ واحد مشاغل و صنوف مزاحم شهری به منظور ایجاد وحدت رویه در کاهش استقرار و رفع مزاحمت کارگاه‌های صنفی در حوزه شهری از جمله مطالبه مردمی است.

محمدرضا زارع زاده افزود: سال ۱۳۹۷ زمینی برای استقرار این واحدها در خارج شهر و حوالی شهرک صنعتی مهریز اختصاص یافته بود.

وی ادامه داد: برای ایجاد مکان مناسبی برای استقرار این واحدها به برخی زیر ساخت‌ها از جمله آب، برق، جاده، تلفن و… نیاز است، امیدواریم با حمایت و پیگیری مسئولان شهرستان هرچه سریع‌تر این مطالبه شهروندان محقق شود.

از میان مشاغل و صنوف متعدد مزاحم شهری می‌توان به مکان‌های تولید، بسته بندی و انبار مواد شیمیایی خطرناک و محترقه، دامداری، مرغداری، پرورش طیور صنعتی، تولید مصنوعات سیمانی و موزائیک، تولید لوله سیمانی و پله، تولیدکاشی و سرامیک،  تولید آجر فشاری و سفال، آجر قزاقی، گچ و آهک، سنگبری و سنگ کوبی اشاره کرد که به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی‌توانند در محدوده شهری فعالیت کند.

همچنین از دیگر کارگاه‌های تولید می توان به تولید آسفالت، شن وماسه، چرم سازی ، دباغی ، سالامبورسازی، روده پاک کنی، کشتارگاه دام و طیور، پایانه‌های بار و انبار مؤسسات باربری، شارژ کپسول گاز ، آب فلزکاری‌ها (آب کاری)، رنگ کاری پروفیل آلومینیومی (رنگ کوره‌ای) اشاره کرد.

ریخته گری‌ها و ذوب فلزات از جمله چدن، مس، فولاد، مفرغ و برنز، آلومینیوم، سرب، مراکز بازیابی اوراق انواع خودرو، موتورسیکلت و ماشین آلات راهسازی، صنعتی و کشاورزی، انبار انواع پسماند و ضایعات قابل بازیافت مشتمل بر فلزی، قراضه‌ها، کاغذ و مقوا، لاستیک و پلاستیک، پتو، و تعمیرگاه ماشین آلات سنگین از دیگر واحدهای مشاغل و صنوفی مزاحم در حوزه شهری است.

در آئین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، وظایف و تکالیف دستگاه‌ها برای ساماندهی مشاغل و اصناف مشخص شده است که براین اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری اتاق اصناف ایران موظف است اقدامات لازم را در ایجاد ظرفیت برای استقرار صنوف موجود در شهرها و شهرک‌های صنعتی، گذراندن دوره‌های آموزشی، محیط زیست، بهداشت و ایمنی از سوی صاحبان و کارکنان واحدهای صنفی براساس ماده (۱۷) قانون نظام صنفی کشور -مصوب ۱۳۸۲- و راه اندازی سامانه‌های خدمات الکترونیک مشاغل شهری اجرایی کند.

هم اکنون ۶ هزار نفر در ۲ هزار و ۷۰۰ واحد صنفی فعال حوزه شهری و روستایی مهریز اشتغال دارند و واحدهای صنفی زیر نظر ۱۲ اتحادیه فعالیت دارد.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

۷۶۳۶/ ۲۰۴۷/