ساری-ایرنا- رئیس خانه صنعت و معدن مازندران گفت که با وجود تحریم، وضعیت حدود ۷۰ درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی استان از لحاظ فعالیت تولیدی خوب است.

به گزارش خبرنگارایرنا، سید مجتبی رضوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری افزود : براساس بررسی میدانی بیش از ۵۰ درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی استان با ظرفیت کامل در حال فعالیتند و حدود ۲۰ درصد نیز زیر ۵۰ درصد ظرفیت تولیدی ، کار می کنند.

وی با اعلام این که حال و روز حدود ۳۰ درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی نامطلوب است ، توضیح داد: این واحدها با کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت تولیدی در حال کارند و بیشتر آنها را بنگاههایی تشکیل می دهند که تا پیش از سال ۹۲ در قالب طرح بنگاههای زودبازده جواز فعالیت گرفته بودند.

بر اساس آمارهای رسمی، در مازندران حدود سه هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۸۰ هزار میلیارد ریالی و اشتغال افزون بر ۶۰ هزار نفر فعالیت دارند.
نداشتن تولید کیفی، مشکل بنگاههای زودبازده  
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران همچنین با تاکید بر این که بیشتر واحدهای صنعتی و تولیدی دارای مشکل در این استان در زمره طرح های زودبازده ای هستند که از سال ۸۴ تا سال ۹۲ فعال شدند، گفت : عدم برخورداری از تولید کیفی مهم ترین دلیل بروز مشکل در این بنگاههاست.

وی افزود: بیشتر این واحدها از لحاظ تولید کیفی جایگاهی در حوزه تولید و صنعت نداشتند و برخوردار نبودن از پشتوانه محکم علمی و تولیدی آنها را با مشکل مواجه کرده است.

رضوی گفت: اگر سرمایه گذاری صورت گرفته در طرح های زودبازده برای استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی استخوان دار و با کیفیت هزینه می شد، قطعا مشکلات کمتری گریبان این واحدها را در دوران بی پولی و تحریم می گرفت.
آمار رسمی که اداره کل کار و امور اجتماعی وقت مازندران منتشر کرده بود، طی سال های ۸۴ تا ۸۸ بیش از یکهزار  طرح زودبازده با اعتباری افزون بر یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در مازندران اجرا شده بود.

چوب ناآشنایی با بازار سرمایه بر پیکر صنایع 
رئیس خانه صنعت و معدن مازندران همچنین عدم آشنایی با بازار سرمایه را درد اکثر صاحبان صنایع در کشور به خصوص این خطه شمال کشور برشمرد و گفت: این عدم آشنایی با بازار سرمایه موجب شده تا آنها  برای رفع گرفتاری مالی واحدهای تولیدی  خود به دنبال بانک ها و هفت خوان دریافت تسهیلات برگردند.
وی افزود: این در حالیست که با آشنایی صاحبان صنایع با بازار سرمایه به خصوص بورس آنها می توانند حتی برای واحدهای تولیدی و صنعتی که هنوز به بهره برداری نرسیده از سایر بازارهای سرمایه از جمله بورس تامین مالی با نرخ سود کمتری از بانک ها داشته باشند.
رضوی گفت : صاحبان صنایع پیش از استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی باید به سمت بازاریابی و فروش محصولات خود بروند و تا زمانی که بازار فروش برای محصولاتشان باشد، از لحاظ نقدینگی ولو اینکه این برگشت سرمایه با تاخیر نیز رخ دهد، مشکلی پیدا نمی کنند و می توانند این مشکل را ار طرق مختلف رفع کنند.
 عدم انطباق تولیدات داخلی با کشورهای هدف صادراتی 
رئیس خانه صنعت، معدن مازندران با اشاره به مشکلات پیش روی صادرات محصولات صنعتی این خطه شمال کشور عدم انطباق تولیدات داخلی با استانداردهای کشورهای هدف صادراتی را مهمترین مانع سر راه دانست و اظهارداشت: صاحبان صنایع ما باید به دنبال تطبیق استاندارد تولیداتشان با کشورهای هدف صادراتی باشند و نباید انتظار داشته باشند تا دولت برای رفع این مشکل پا پیش بگذارد.
رضوی اظهارداشت: امروز واحدهای تولیدی و صنعتی که در حوزه صادراتی موفقند، ابتدا استاندارد تولیدی خود را با استانداردهای کشور هدف تطبیق دادند و این کار با رایزنی با کشورهای مقصد امکانپذیر است.
مازندران در سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیون دلار کالای غیر نفتی از مبادی گمرکی استانی به خارج کشور صادر کرد که برآورد می شود همین میزان نیز کالاهای غیر نفتی استان از گمرکات سایر استان های کشور صادر شده باشد.
۶۹۸۲/۱۶۵۴