دهلی نو-ایرنا- اس جیشانکار وزیر امور خارجه هند و زلمای خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان روز چهارشنبه در دهلی نو تحولات و روند مذاکرات صلح افغانستان را بررسی کردند.

زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا  در امور افغانستان، روز دوشنبه ۱۴ مرداد پس از سه روز مذاکره با گروه طالبان برای پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله افغانستان اعلام کرد که دوحه را به مقصد دهلی نو ترک می‌کند.

وی در توییتی نوشته است که دور هشتم مذاکرات بین هیئت آمریکایی و نمایندگان گروه طالبان در قطر «بر مسائل باقی‌مانده برای دستیابی به یک توافقنامه بالقوه با طالبان» متمرکز بود که زمینه خروج مشروط نیروهای آمریکایی را فراهم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری  "ای ان آی" ، جیشانکار در نوییتی نوشت  با زلمای خلیل زاد نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان مذاکرات مثبتی داشتم. در این دیدار اطلاعات کاملی در خصوص وضعیت افغانستان به دست آوردم. ما نظرات خود را برای یک همکاری تاثیر گذار در افغانستان به اشتراک گذاشتیم.

سفر خلیل زاد به هند در راستای تلاش های آمریکا برای به دست آوردن حمایت جهانی بیشتر از مذاکرات با طالبان و برقراری  صلح در افغانستان  انجام می شود.

نماینده ویژه آمریکا گفت، در راستای بهبود پیشرفت های هفته گذشته در کابل، من چند روز گذشته را در دوحه سپری کردم. طی چند روز گفت وگو با طالبان در قطر برای رسیدن به توافقی که منجر به خروج نیروهای خارجی از افغانستان می شود، به پیشرفت‌های خوبی دست یافتیم.

قرار است بعد از توافق صلح میان آمریکا و طالبان، نشست «میان افغانان» در اسلو نروژ برگزار و روی ساختار حکومت آینده افغانستان و تقسیم قدرت میان گروه‌های درگیر، گفت وگو شود.

هند از بی توجهی به این کشور در مذاکرات صلح افغانستان و بی اعتنایی آمریکا به نگرانی های دهلی نو در خصوص مذاکرات با گروه طالبان ناراضی است.

در مقابل پاکستان با پیوستن به روسیه، چین  و آمریکا برای طراحی توافق صلح با طالبان، وارد مرکز مذاکرات صلح افغانستان شده است.

هند تاکنون هیچ نقشی در مذاکرات صلح افغانستان نداشته است و به نگرانی های این کشور نیز توجهی نشده است.

هند مخالف به تعویق افتادن انتخابات ریاست جمهوری افغانستان است. در طول سفر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به هند، اجیت دووال مشاور امنیت ملی هند به او اعلام کرده بود که برگزاری به موقع انتخابات سراسری هند بسیار اهمیت دارد. هند همچنین با تشکیل یک دولت موفقت در افغانستان مخالفت کرده است.

هند گروه طالبان را یکی از مشکلات اصلی در افغانستان می داند و در این زمینه با روسیه اختلاف دارد. دهلی نو اعلام کرده است که فرقی میان تروریسم خوب و بد وجود ندارد و گروه طالبان باید به خط قرمز های شناخته شده بین المللی احترام  بگذارد و با توقف  خشونت و تروریسم ارتباط  خود را با گروه القاعده قطع کند. طالبان همچنین نباید هیچ اقدام مخربی که دستاورد های ۱۵ سال گذشته افغانستان را با خطر روبرو می کند انجام دهد.