به گزارش خبرگزاری رسمی تونس (وات)، "عماد الخمیری" سخنگوی حزب النهضه با اعلام این خبر به این خبرگزاری گفت که این شورا در نشست شب گذشته خود با اجماع "عبدالفتاح مورو" معاون راشد الغنوشی رئیس این جنبش و نائب رئیس پارلمان این کشور را به عنوان نامزد مورد تأیید خود در انتخابات آینده ریاست جمهوری معرفی کرد.
مورو در سال ۱۹۶۸ با راشد الغنوشی رئیس حزب اسلامی النهضه آشنا شد و با یکدیگر برای تأسیس حزب النهضه در اوایل دهه هفتاد قرن گذشته همکاری کردند. وی همانند الغنوشی در پرونده خود سابقه بازداشت و تبعید را دارد. الغنوشی و مورو به طور پنهانی برای تأسیس حزب النهضه تلاش کردند تا اینکه در سال ۱۹۸۱ این حزب اسلامگرا علنی شد. با سرکوب های شدید زین العابدین بن علی رئیس جمهور سابق تونس او عضویت خود در این جنبش را به تعلیق در آورد و از زمان انقلاب تونس در سال ۲۰۱۱ به صورت مستقل در انتخابات شرکت می کرد اما بلافاصه پس از کنار رفتن بن علی به صف حزب النهضه پیوست و در سال ۲۰۱۲ بعنوان معاون این حزب انتخاب شد و در انتخابات سال ۲۰۱۴ از سوی النهضه وارد پارلمان شد تا در ادامه بعنوان معاون اول رئیس پارلمان انتخاب شد.
همزمان دیروز ؛ جنبش نداء حاکم در تونس به طور رسمی حمایت خود را از نامزدی "عبدالکریم الزبیدی" وزیر دفاع تونس در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری این کشور اعلام کرد.
الزبیدی بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ میلادی وزیر دولت در امر پژوهش و فناوری بود و سپس در سال ۲۰۰۱ وزیر بهداشت تونس در دولت محمد الغنوشی شد. او سال ۲۰۱۱ و در جریان اصلاحات کابینه تونس تا سال ۲۰۱۳، وزیر دفاع بود و بار دیگر در سپتامبر ۲۰۱۷ به عنوان وزیر دفاع تعیین شد.
تونس ۲۵ ژوئیه (۰۳ مرداد ۱۳۹۸) محمد باجی قائد السبسی، رئیسجمهوری ۹۲ ساله این کشور را از دست داد و به دنبال آن در حال آماده کردن مقدمات انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام است. هم اکنون محمد الناصر رئیس پارلمان این کشور به صورت موقت سمت ریاست جمهوری را برعهده گرفته است.
هیئت عالی مستقل انتخابات تونس اعلام کرد، این انتخابات به جای ۱۷ نوامبر(۲۶ آبان ماه)، ۱۵ سپتامبر(۲۴ شهریور) برگزار و ثبت نام از کاندیداها دوم و تا نهم اوت انجام خواهد شد.
طبق قانون انتخابات تونس ، هر نامزدی باید تأیید ۱۰ نماینده پارلمان یا ۴۰ رئیس شوراهای محلی یا رای ۱۰ هزار نفر را حداقل در ۱۰ حوزه انتخاباتی ( در هر حوزه دست کم ۵۰۰ رایدهنده ) را به دست آورد.
در قانون اساسی تونس، رئیس مجلس در چندین حالت، از جمله درگذشت رئیس جمهوری، به طور موقت و به مدت حداکثر ۹۰ روز تا برگزاری انتخابات جدید، جایگزین وی خواهد شد.
ابتدا گفته می شد که الغنوشی برای ریاست جمهوری این کشور و تکیه بر جایگاه السبسی دورخیز خواهد کرد، اما وی مدارک خود را به مرکز هیات فرعی انتخابات پارلمانی پایتخت تحویل داد؛ انتخاباتی که قرار است روز ۶ اکتبر آینده (۱۴ مهرماه ۱۳۹۸) برگزار شود.
الغنوشی این را هم گفت که هدف او از نامزدی در انتخابات پارلمان آن است که پیامی با این مضمون برساند که قصد دارد «اعتبار پارلمان را برگرداند و اهمیت واقعی آن را نشان دهد».
تونس اولین کشور عربی بود که در سال ۲۰۱۱ شاهد خیزش های داخلی بود که به فرار بن علی از کشور ختم شد. این کشور نسبت به کشورهای عربی دیگر روند ملایم تری برای تغییرات و اصلاحات را در پیش داشته و حزب
اسلامی النهضه نیز با تبری از اقدامات تندروانه جنبش اخوان المسلیمن سعی در برقراری توازان و اعتدال در میان مفاهیم اسلامی، سکولاریسم افراطی ، احساسات ملی گرایه , حفظ یکپارچگی و استقلال تونس و ادامه روند برقراری دموکراسی و اصلاحات در این کشور را دارد.