بجنورد- ایرنا- رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: هم اینک ۲۰ درصد از موقوفه های این شهرستان، که حدود ۲۰۰ موقوفه را شامل می شود، فاقد سند مالکیت هستند.

حجت الاسلام علی پرهیزگار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعضی از این موقوفات، به علت کوچک بودن زمین قابلیت صدور سند نیافته و در برخی موارد نیز موقوفه درخت بوده است که قانونی برای سنددار شدن آن وضع نشده است.

وی با اشاره به اینکه امسال ۱۰۰ موقوفه این شهرستان سنددار خواهد شد، گفت: در خصوص اخذ سریع سند مالکیت موقوفات، تفاهمنامه ای با ثبت احوال، بنیاد مسکن و منابع طبیعی به امضا رسیده و نقشه برداری و برون سپاری آن انجام شده است.

پرهیزگار، یکی از راهکارهای جلوگیری از موقوفه‌خواری را اخذ سند مالکیت موقوفات دانست و افزود: سند مالکیت موقوفات سبب تثبیت حق و حقوق موقوفه و زنده نگه داشتن نیت واقف می‌شود.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان، وظیفه این اداره را در احیا و تثبیت موقوفات سنگین برشمرد و گفت: اخذ سند مالکیت موقوفات خدمتی ماندگار و ارزشمند برای وقف و ارزش‌های دینی است.

 شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان ۶۱ بقعه متبرکه، ۹۱۰ موقوفه، بیش از ۳ هزار رقبه، ۲۲۰ مسجد و ۱۸ حسینیه، مهدیه و فاطمیه وجود دارد. 

۷۱۸۶/۵۱۳۲