تهران- ایرنا- شهردار منطقه یک تهران گفت: پروژه ساخت و ساخت سازمان تامین اجتماعی واقع در نیاوران (شمال پایتخت)‌ که اواخر خرداد امسال به دلیل بروز خطرهای گودبرداری آن متوقف شد، یکی از ۶۲ پرونده برج- باغ است.

به گزارش ایرنا، سید حمید موسوی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پروژه تأمین اجتماعی توضیح داد:‌ تأمین اجتماعی تا زمان مرمت، پایدارسازی گود و حل مشکلات آن موظف به پرداخت ماهانه ۱۰ میلیون تومان به مالکان واحدهای اطراف برای اجاره بها شده است.

به گفته وی قنات این مسیر نیز ایمن‌سازی و خطر از حالت بحران خارج؛ ضمن اینکه با هماهنگی شهردار تهران موضوع پایدارسازی گود نیز آغاز شده است. 

شهردار منطقه یک تصریح کرد: این اتفاق باوجود نیلینگ (پایدارسازی گود)‌ رخ داده بود. 

وی عنوان کرد: در گذشته روالی وجود داشت که برای تسریع در امور کار گودبرداری و تجهیز کارگاه قبل از صدور پروانه انجام می‌شد که در حال حاضر این موضوع برچیده شده است. 

به گزارش ایرنا، اواخر خردادماه امسال عملیات عمرانی در گود پرخطر منطقه نیاوران متعلق به سازمان تامین اجتماعی که بروز ناامنی، خطر و خسارت برای واحدهای مسکونی همجوار را به دنبال داشت متوقف و مالک موظف به استحکام بخشی، مقاوم‌سازی و پرداخت خسارت به مالکان و تامین اسکان آنان در کمتر از یک ماه شد.

۴۲ پرونده برج باغ در منطقه یک

وی با بیان اینکه ۴۲ پرونده از ۶۲ پرونده برج-باغ شهر تهران در محدوده منطقه یک شهرداری قرار دارد گفت: منتظر تأیید نهایی شورای شهر در این باره هستیم.

به گزارش ایرنا پس از تصویب لایحه خانه - باغ به جای مصوبه برج - باغ که طی دوره های قبلی مدیریت شهری تهران گذرانده شده بود وجود ۶۲ پرونده از برج- باغ ها به علت طی مراحل اداری قبل از لایحه خانه-باغ و ایجاد حقوق مکتسبه برای مالکان آنها، خبرساز شده است.

۸۹ گود در شمال پایتخت

شهردار منطقه یک تهران ادامه داد:‌ ۸۹ گود در منطقه یک وجود دارد که ۴۵ مورد آنها رها شده است و این گودها به صورت مستمر توسط کمیته ایمنی رصد می‌شوند. 

وی در خصوص املاک واگذار شده شهرداری نیز اظهارداشت: ۷۹ پلاک ثبتی در منطقه یک در قالب های مختلف واگذار شده که در برخی از آنها تشریفات رعایت نشده بود. 

شهردار منطقه یک اضافه کرد: تعدادی از این ملک ها تخلیه شده و برای تخلیه تعدادی دیگر منتظر صدور دستور مقام قضایی هستیم.

افتتاح پل چمران در هفته دولت

وی با اشاره به اینکه عملیات اجرای پل چمران با سرعت بالا طی سه ماه به اتمام رسید گفت: با تکمیل چپ‌گرد چمران و خیابان رشیدالدین این پل در هفته دولت (شهریورماه)‌به بهره‌برداری خواهد رسید. 

موسوی در خصوص جزئیات این پروژه نیز اظهارداشت: در گذشته نمایشگاه بین‌المللی پنج هزار و ۷۰۰ مترمربع را بدون درخواست مابه‌ازا در اختیار شهرداری گذشته بود که پل در این میزان زمین با هزینه ۵۰ میلیارد تومان احداث شد. 

وی ادامه داد: زمانی که برای ساخت ورودی درخواست ۴۵۰ متر زمین کردیم با مشکل هزاران متر زمینی که طی سال های متمادی و حتی زمان احداث پروژه یادگار نیز گرفته شده بود روبه‌رو شدیم که خوشبختانه با ورود شهردار تهران و وزیر کشور و تنظیم صورت جلسه موضوع حل شد. 

شهردار منطقه یک خاطرنشان کرد: کار تجهیز کارگاه این پروژه طی چند روز آینده انجام خواهد شد و همزمان با پایدارسازی گود دیواره نمایشگاه نیز برداشته می‌شود تا این پروژه در هفته دولت به بهره‌برداری برسد. 

مطالعات یکطرفه شدن خیابان‌های ولیعصر، شریعتی و شهرداری

وی با اشاره به ترافیک میانه محدوده منطقه یک گفت: برای حل این مشکل طرح یکطرفه کردن خیابان های ولیعصر (مسیر جنوب به شمال)، شهرداری و شریعتی در دستور کار قرار گرفته که کارهای مطالعاتی مربوط به آن در حال انجام است. 

موسوی ادامه داد: کار شبیه‌سازی این طرح انجام شده و بلافاصله به شورای عالی ترافیک ارسال و در صورت تأیید اجرا می‌شود. 

تخریب بنای غیرمجاز در حریم

شهردار منطقه یک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در برخورد با تخلف هیچ رودربایستی نداریم خاطرنشان کرد: یک بنای غیرمجاز در حریم این منطقه وجود داشت که با هماهنگی مقام قضایی تخریب شد. 

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود کل متراژی که غیرمجاز ساخته شده بود تخریب نشده یادآور شد: دهنه های اول در این سازه بسیار مستحکم بود و به دلیل استحکام، بیل مکانیکی نمی‌توانست وارد پروژه شود بنابراین تخریب از داخل انجام شد. 

موسوی با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه متوقف و از بهره برداری آن جلوگیری شده است یادآور شد: راه قانون برای همه باز است و این پروژه می‌تواند با ارائه طرح آن را از طریق کمیته فنی حریم تصویب کند و پس از آن اجازه بهره برداری بگیرد.

به گفته وی ۳۰۰ هزار مترمربع در بالای کوه های «آهک» ( شمال تهران) کوه‌خواری و جعل سند صورت گرفته بود که با اقدامات حقوقی به نفع شهر بازگردانده شد. 

شهردار منطقه یک با بیان اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه روددره‌ها زیاد داشتیم خاطرنشان کرد: در فصل بارش خطرات زیادی ما را تهدید می‌کرد که جلسه‌ای در همین زمینه با مقام قضایی برگزار شد. 

وی با اشاره به اینکه در حاشیه رودخانه نیازی به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود ندارد از برخورد جدی با تخلفات این حوزه خبر داد. 

موسوی عنوان کرد: در حال حاضر ۶۲ رای ماده ۱۰۰ داریم که همگی دستور موقت ( توقف فعالیت عمرانی)‌ گرفته‌اند. 

وی اضافه کرد: در این مدت رتبه منطقه یک در حوزه نگهداشت از ۲۲ به یک ارتقا یافت و بدون حاشیه و فضاسازی کار مقابله با سد معبر انجام شد. 

رای نهایی پالادیوم صادر نشده است

وی درباره پل پالادیوم نیز گفت: این پرونده رای بدوی دارد که مالک نسبت به آن اعتراض کرده و منتظر صدور رای قطعی برای اجرا هستیم. 

موسوی تصریح کرد: بند دوم این پرونده معرفی افراد به محاکم اداری است که در تنظیم صورت‌جلسه و بساط پل و زیرگذر دست اندرکار بودند که این افراد به هیأت تخلفات اداری معرفی شده‌اند. 

مجتمع تجاری پالادیوم در خیابان مقدس اردبیلی منطقه یک قرار دارد که برخی تخلفات آن در ساخت و ساز رای تصمیم گیری به مراجع ذیربط ارسال شده بود.

تهرام/۹۳۵۳/ ۱۰۰۸