گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی در طول شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و منعکس کرده است.
محمد علی مهتدی: امارات برای حفظ امنیت خود به سمت ایران تغییر سیاست میدهد؛ در آینده شاهد معادلات جدیدی از نظر امنیت و قدرت در منطقه خواهیم بود
پایگاه خبری تحلیلی شفقنا در گفت و گو با محمد علی مهتدی، کارشناس مسایل خاورمیانه، آورده است: وی با بیان اینکه امارات برای حفظ امنیت خود به سمت ایران تغییر سیاست میدهد، گفت: در آینده شاهد معادلات جدیدی از نظر امنیت و قدرت در منطقه خواهیم بود و تلاش امارات و بقیه شیخ نشین ها برای نزدیک شدن به ایران جزیی از یک کل بزرگ است.
محمد علی مهتدی در خصوص سیاست های جدید امارات در رابطه با ایران اظهار کرد: سیاست جدید امارات در نتیجهی تحولات خاصی پدیده آمده است؛ از جمله این تحولات می توان به شکست امارت و عربستان در جنگ یمن اشاره کرد. این دو کشور که ۵ سال پیش جنگ را شروع کردند تصور می کردند ظرف ۱ تا ۲ ماه میتوانند دولت یمن را به زانو درآورند درحالی که این جنگ ۵ سال طول کشید اما هیج دستاوردی نداشتند. با پیشرفت یمنیها در اسلحه موشکی و پهپاد و هدف قرار دادن مناطق عمقی عربستان به این نتیجه رسیدند که جنگ یمن برای آنها تبدیل به باتلاق شده است و امید پیروزی در این جنگ را ندارند بنابراین تصمیم به عقب نشینی و خروج از این باتلاق را گرفتند.
مهتدی به امنیت خلیج فارس اشار کرد و گفت: اماراتیها به این نتیجه رسیدند که دولت آمریکا حاضر نیست برای حمایت از آنها هزینه کند همچنان که ترامپ گفته بود به این کشورها به شکل گاو شیرده نگاه می کنیم. سرنگون کردن پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی ها توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و همچنین توقیف کشتی نفتکش انگلیسی و آوردن آن به بندرعباس باعث شد اعتماد این کشورها یعنی عربستان، امارات، قطر و دیگر کشورها نسبت به چتر حمایتی آمریکا، انگلیس و فرانسه کاهش یابد.
مهتدی به تبادلات اقتصادی میان ایران و امارات اشاره و اظهار کرد: قبل از تیرگی روابط ایران و امارات تبادل اقتصادی بسیار زیادی بین دو کشور صورت می گرفت. بیشتر از ۲۰۰۰ شرکت ایرانی در آنجا فعالیت می کردند که هجم صادرات از منطقه جبل علی در امارات به سمت ایران بین ۱۶ تا ۲۰ میلیارد دلار بود که دستاورد بزرگی برای امارات محسوب می شد. اروپاییها ایران را تحریم کرده بودند و طبیعتا بسیاری از کالاهای مورد نیاز ایران از دبی وارد میشد که سود بسیار بالایی را به امارات می رساند. اما با پاره کردن برجام و اتخاذ تحریم های جدید علیه ایران، آنها تصور کردند که ایران به زانو در می آید لذا از این سود مهم اقتصادی گذشتند. یعنی ۱۶ میلیارد تبدیل به ۷ میلیارد دلار شد لذا چاره ای نداشتند جز اینکه در چارچوب سیاست امنیتی آمریکا در منطقه عمل کنند.
او با بیان اینکه ۲ کشور ایران و امارات به مذاکرات سیاسی نیاز دارند، گفت: در حال حاضر به مذاکرات سیاسی بین ۲ کشور نیاز داریم چراکه مسایل بسیار مهمی مطرح است که بایستی در این مذاکرات حل شود و بعد از آن وارد مسایل اقتصادی و جزییات دیگر شویم. اما ما موافقت کردیم که فرمانده گارد ساحلی امارات با همتای ایرانی خود ملاقاتی داشته باشد و تماس هایی صورت گرفته است و موافقت ایران با چنین تحولی بیشتر یک هدیه و حسن نیت از سوی ایران به امارات بود. در حاشیه این دیدارها، تفاهم شده که شرکت های ایرانی که از امارات خارج شدند و بسیاری از آنها به ترکیه رفتند دوباره به این کشور بازگردند و به نهادهای ایرانی مثل بیمارستان هلال احمر و مدارس ویزاهای لازم را صادر کنند.
مهتدی در پایان خاطرنشان کرد: ما در آینده شاهد معادلات جدیدی از نظر امنیت و قدرت در منطقه خواهیم بود و تلاش امارات و بقیه شیخ نشین ها برای نزدیک شدن به ایران جزیی از یک کل بزرگ است و آنها سعی میکنند در این شرایط جدید برای حفظ امنیت خودشان سیاستشان را تغییر دهند و به تدریج سمت ایران بیایند.
راه اندازی اپلیکیشن کنترل قیمت، میتواند ترمز تورم شتابان را بکشد؟
وب سایت خبری تابناک گزارش داد: دوباره دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ پیشنهاد واردات کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی را مطرح کرد و مجلس با شروطی این پیشنهاد را پذیرفت. با اجرایی شدن بودجه سال ۹۸، بیم آن میرفت که دوباره ارزهای ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی نتوانند قیمت این کالاها را ثابت نگه دارند، اما در سیزدهم مرداد ماه ۱۳۹۸ سرانجام دولت راهکاری برای کنترل قیمت کالاهای اساسی و برخی کالاهای دیگر پیشنهاد کرد.
علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اهالی رسانه خبر از ارائه «اپلیکیشن اعلام قیمت» به منظور کنترل قیمت کالاهای ضروری داد. اپلیکیشنی که به نظر میرسد مشاوران رئیس جمهور آن را پیشنهاد داده اند. سخنگوی دولت در اینخصوص گفت: اپلیکیشنی که در آن صد قلم کالای ضروری مردم با قیمت مصوب آنان اعلام میشود در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و هرکس، هر جا تخلفی دید، میتواند آن را گزارش کند و نیز اینکه برخورد با تخلفات شبیه اسنپ شده است و نزدیکترین مأمور برای رسیدگی به آن اعزام خواهد شد.
روز گذشته بود که با راه اندازی سامانه رصد، قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی، دولت به وعده خود در این زمینه عمل کرد. عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اظهار داشت: این سامانه در دسترس عموم بوده و مردم با نصب اپلیکیشن مرتبط با آن میتوانند علاوه بر نسخه وب، قیمت کالاها را به لحظه بررسی و شکایات خود را ثبت کنند. تابش افزود: دامنه کالاهای اعلام نرخشده در این سامانه به سرعت گسترش خواهد یافت و تعداد آن از ۱۰۰ قلم کالا فراتر خواهد رفت.
بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که سامانه اطلاعرسانی قیمت کالا و خدمات کشور (سامانه ۱۲۴) با فرمت جدید بهروزرسانی شده و در آن شش گروه کالا از جمله «کالاهای اساسی و مواد غذایی»، «لوازم مصرفی خودرو»، «لوازم بهداشتی»، «لوازم خانگی»، «مصالح ساختمانی» و «لوازم تحریر» مشمول کنترل قیمتی شده اند؛ بنابراین، در ذیل هر یک از گروهبندیها، ریزکالاهای متعددی مشاهده میشود که برای هر کدام سه الگوی قیمتی متفاوت شامل «حداکثر قیمت»، «حداقل قیمت» و «قیمت عرف» تعیین شده است. به گفته متولیان، در حوزه نظارت بر نرخ کالاهای اساسی، قیمت مصوب و در زمینه سایر کالاها، قیمت عرف لحاظ خواهد شد.
یکی از دلایل پیوستن انگلیس به ائتلاف دریایی آمریکا، برگزیت است؛ ائتلاف دریایی با شکست حتمی مواجه خواهد شد
سایت خبری «انتخاب» در گفتوگو با سید جلال ساداتیان، سفیر پیشین ایران در لندن، آورده است: دولت انگلستان دوشنبه رسما اعلام کرد که به ائتلاف امنیت دریایی در خلیج فارس خواهد پیوست. بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، در جمع خبرنگاران گفت: «مشتاقیم تا در کنار آمریکا و دیگران راهحلی بینالمللی برای مشکلات موجود در تنگه هرمز پیدا کنیم.» پیوستن بریتانیا به این ائتلاف تحت رهبری آمریکا به بهانه حفظ کشتیرانی آزاد در خلیج فارس، این مساله مطرح شده که اهداف لندن از این اقدام چیست و ائتلاف مذکور آیا میتواند موفقیتی را به همراه داشته باشد و تغییر در معادلات سیاسی منطقه خاورمیانه ایجاد کند.
در راستای پیگیری این مسائل، «انتخاب» با سید جلال ساداتیان، کارشناس مسائل بینالملل و سفیر سابق ایران در لندن گفتوگو داشته است.
انتخاب: دلایل و اهداف انگلیس از پیوستن به ائتلاف نظامی موسوم به حفاظت از کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز را چگونه ارزیابی مینمایید؟
در ارتباط با این اقدام انگلستان میتوان به چند عامل مهم اشاره کرد. اولین عامل را میتوان در ارتباط با مساله برگزیت ارزیابی کرد. موضوع خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، موجب شده که لندن ناچار و ناگریز به نزدیک با آمریکا شود. در گذشته انگلیسیها نسبت به برجام موضعی مستقل را در پیش گرفته بودند اما بعد از روی کار آمدن بوریس جانسون، به عنوان جانشین ترزا می، اکنون لندن نمیتواند از یک طرف با بروکسل روابط مستقلی داشته باشد و از طرف دیگر، با واشنگتن نیز چنین وضعیتی داشته باشد. دلیل دوم، جایگاه سنتی و تاریخی است که بریتانیا به عنوان یک ابر قدرت برای خود تعریف میکند. سیاستمداران انگلیسی در ناخودآگاه خود همچنان حسی از آن غرور و ابر قدرتی قدیم که اساس آن بر مبنای قدرت دریایی بود را حفظ کردهاند. دلیل سوم، در ارتباط با توقیف نفتکش بریتانیا در آبهای خلیج فارس توسط ایران است. لندن تحت هر شرایطی جایگاه ویژهای را برای خود به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت قائل است. در نتیجه امر جانسون بر این باور است که باید اقدامی را در تقابل با اقدام ایران انجام دهد. حتی انگلیس رویای جایگزین شدن آمریکا در آبهای خلیج فارس را در ذهن میپروراند؛ زیرا ترامپ در چند سخنرانی از آمادگی برای خروج از خلیج فارس خبر داده است.
انتخاب: تاچه اندازه این اقدام انگلیس در راستای ارسال پیام به ایران به منظور اعمال فشار برای پایان توقیف نفتکش این کشور قابل خوانش است؟
واقعیت این است که کلیت جوامع غربی شناخت خوبی از وضعیت ایران امروز ندارند. آنچه که در منطقه اتفاق افتاده، تفاوت بسیاری با روند و تحولاتی است که در گذشته اتفاق افتاده است. حتی اگر انگلستان پیوستن به ائتلاف دریایی را به منظور اعمال فشار بر ایران برای پایان توقیف نفتکش انجام داده باشد، راهی خطا را در پیش گرفته و نمیتواند با نتیجه همراه باشد. در دهه بعد از انقلاب شاهد تنشهایی میان تهران با لندن بودهایم و همیشه یک قاعده صادق بوده است که استفاده از قدرت سخت در برابر جمهوری اسلامی ایران پاسخگو نیست و تنها با گفتوگو و قدرت نرم است که میتوان مسائل را حل کرد.
چرا نفت گران نمیشود؟
وب سایت خبری فرارو در این گزارش آورده است: در ماههای اخیر به دلیل اینکه عوامل موثر بر افزایش قیمتهای نفت، ضعیف بودند، قیمتهای جهانی کاهش یافت. این کاهش همچنان ادامه دارد، اما طبق برخی تحلیلها، قیمتهای نفت در آینده ممکن است افزایش یابد.
کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و نیز کشورهای غیر اوپک در قالب توافق کاهش تولید (توافق اوپک پلاس) از مقدار صادرات نفت خود کاستند، چندین نفتکش در ماههای اخیر در دریای عمان مورد حمله قرار گرفتند، سه کشور نفتخیز - ایران، ونزوئلا و تا حدودی روسیه- تحریم شدند و تنش در تنگه هرمز شدت گرفته است. در وهله اول، به نظر میرسد که همه این اتفاقات میبایست قیمت نفت را حداقل به صد دلار میرساندند. اما بر خلاف انتظار، قیمت نفت نه تنها افزایش نیافت، بلکه سقوط هم کرد.
پرسشی که امروز ذهن تحلیلگران حوزه انرژی را به خود مشغول کرده این است که چرا با وجود این همه تحولات مهم جهانی، خصوصا در خلیج فارس، قیمت نفت در سطوح پایینی باقی مانده است؟
روز سه شنبه قیمتهای انواع نفت بین ۶۱ تا ۵۴ دلار بود. قیمت نفت اوپک ۶۱ دلار، خام برنت ۵۹ دلار و نفت خام متوسط غرب تگزاس نیز ۵۴ دلار بود.
این قیمتها موجب شده که برخی ناظران حوزه انرژی این پرسش را مطرح کنند که در بازار نفت چه خبر است و اینکه آیا اوپک بار دیگر باید صادرات نفت خود را کاهش دهد. بخش عربی روزنامه ایندیپندنت در گزارشی به دلایل «منطقی» کاهش قیمت نفت پرداخت.
بر اساس این گزارش، در بازارهای نفت، مجموعهای از عوامل وجود دارند که بر کاهش یا افزایش قیمتهای نفت تاثیر میگذارند. وجود عوامل کاهنده بدون وجود عوامل افزاینده، قیمتهای نفت خام برنت را به ۴۵ دلار برای هر بشکه کاهش میدهد. حضور انحصاری عوامل فزاینده باعث میشود که خام برنت در محدوده ۸۰ دلار باقی بماند. اما حضور همه عوامل کاهنده و افزاینده با هم، قیمتهای خام برنت را در محدوده ۶۰ تا ۶۵ دلار نگه میدارد. یعنی همان قیمتهایی که الآن در بازارهای نفت وجود دارد. اما عوامل کاهنده و افزاینده چیست؟
خداحافظی قریب الوقوع با قبض برق و یک سوال بزرگ!
تارنمای خبری تابناک در این گزارش آورده است: هنوز اظهارات حاشیه ساز وزیر نیرو درباره پرمصرف بودن ایرانیان و مثالش درباره سیر شدن چینیها با یک وعده غذا در روز از یادها نرفته، که خبر میرسد طرحی فراگیر در وزارت خانه تحت امر وی برای صرفه جویی در دستور کار قرار گرفته و به زودی اجرایی خواهد شد؛ حذف قبضهای کاغذی برق در سراسر کشور!
این خبری است که ساعاتی پیش به نقل از حسین صبوری، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ منتشر شد. خبری که در بخشی از آن تاکید شده این اقدام «در راستای سیاستهای دولت الکترونیک و جزو برنامههای وزارت نیرو است» و در ادامه یادآوری شده که منوط به تهران نیست بلکه «حذف قبوض کاغذی برای مشترکان برق سراسر کشور صورت خواهد گرفت.»
البته این مقام یادآوری کرده که مصوبهای در این خصوص ابلاغ نشده، اما افزوده: «قرار است ظرف دو تا سه ماه آینده اطلاعات مشترکین که شامل شماره تلفن همراه و شناسه قبض آنها است را اخذ کنیم.» جملاتی که در ادامه آن، شرح مبسوطی از چگونگی ثبت شماره تلفن همراه متشرکان ارائه شده تا محرز گردد که قبض کاغذی برق به زودی برچیده خواهد شد.
همان قبضهایی که حکم صورتحساب مشترکان را دارند و جالب اینکه برای صدور و توزیع شان مبالغی تحت عنوان آبونمان از ایشان دریافت میگردد. مبالغی که اگر با اجرای این تصمیم، از مشترکان دریافت نگردند، اجرای این طرح صرفه جوییای به دنبال نخواهد داشت و اگر دریافت شان تداوم بیابد، ظلمی با نام صرفه جویی به عموم روا داشته شده است.
چند ساعت مانده به تعیین تکلیف یک دعوای پرخطر در تهران!
وبسایت خبری خبرآنلاین در این گزارش می آورد: سالها پس از افتتاح برج میلاد و در شرایطی که آوازه این برج، جهانی شده و ریز و درشت اتفاقاتی که در آن رقم میخورد، مورد توجه افکار عمومی قرار میگیرد، نام این سازه با اخباری گره خورده که حکایت از خطر بزرگی دارد که جان بسیاری را تهدید میکند.
درباره گودی سخن میگوییم که مدتها پیش در محدوده مجاور این برج حفر و رها شده و مدتی است در کانون توجه قرار گرفته است. گودبرداری وسیعی که برخی اعضای شورای شهر تهران تأکید دارند در زمره ۲۰۰ گود پرخطر تهران است و باید تعیین تکلیف شود.
اما این گود برای چه حفر و چرا رها شده است؟ این پرسشی است که بر خلاف عمر پنج ساله این گود، مدت زیادی نیست پاسخهایی در خصوص آن مطرح میشود؛ اظهارنظرهایی که تأکید دارند هدف از این گودبرداری، آغاز فاز دوم برج میلاد است و قرار بوده برجی شود که کاربری اش هتل است.
البته این تنها بخشی از ماجراست، چون مسئولان شهری تأکید دارند پیمانکار این پروژه بنیاد تعاون ناجاست و آنچه موجب شده کار پیش نرود، عدم صدور مجوز احداث سازه بوده که کار را به اختلافات مالی کشانده و گرهی کور پدید آورده است. آنقدر کور که حدود یک سال است مذاکره برای رفع آن در دستور کار قرار دارد.
چمران: زمان اختلافافکنی نیست، همه باید از ظریف حمایت کنیم
وبگاه خبری خبرآنلاین، در گفت و گو با مهدی چمران، رئیس اسبق شورای شهر تهران، مطرح کرد: طی دو روز گذشته، ساختمان وزارت خارجه میزبان چهرهها و مقامات عالی کشور بوده است. دیدارهایی که در راستای تأکید بر حمایت از محمدجواد ظریف، سکاندار دستگاه دیپلماسی ایران در برابر تحریمهای غیرقانونی آمریکا انجام شد. اما دومینوی این دیدارها را علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی صبح روز دوشنبه کلید زد. به دنبال آن نیز حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان و سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه به دیدار ظریف شتافتند تا پازل حمایت از ظریف طی یک هفته گذشته تکمیل شود. در چنین شرایطی اما طیفهای سیاسی تندرو نظیر جبهه پایداری و رسانههای وابسته به آن بیتوجه به مواضع شخصیتهای برجسته نظام در حمایت از ظریف، تخریب خود را علیه دیپلمات شماره یک ایرانی ادامه دادهاند.
مهدی چمران، رئیس اسبق شورای شهر تهران با تأکید بر ضرورت ایجاد جبههای متحد در حمایت وزیر خارجه معتقد است زمانی که شخصیتهای اصلی و تصمیمگیرنده نظام در چنین سطحی از شخص ظریف حمایت میکنند، موضع سیاسی و رسمی کشور دراینباره مشخص است حرکت مخالف جریانی علیه این مواضع چندان اهمیتی در عرصه سیاست داخلی کشور ندارد.
آقای چمران! اهمیت و ضرورت دیدار اخیر مقامات برجسته نظام (حسن روحانی، علی لاریجانی و سردار سلیمانی) با محمدجواد ظریف و حمایت از وی در برابر تحریمهای آمریکا را چگونه ارزیابی میکنید؟
اکنون جبههای در مقابل آمریکا و دشمنان خود داریم که در این جبهه باید متحد و منسجم عمل کنیم بهگونهای گه اگر هم اختلافات داخلی بین جریانهای سیاسی وجود دارد، در این شرایط باید کنار گذاشته شوند و الان زمان اختلاف افکنی نیست بلکه باید در برابر آمریکای ترامپ که به دنبال قلدری و زورگویی است با خطمشی هماهنگ عمل کنیم. حداقل در چنین برههای باید از ستیز و اختلافنظر در کشور گذر کرد.
در مورد ظریف نیز باید گفت که ایشان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است و جایگاه سخنگوی کشور را در عرصه بینالمللی دارد. در موضوعاتی بهمانند برجام و دیگر کنشهای دیپلماتیک نیز شخص وزیر خارجه چهره شماره یک بود. زمانی که سکاندار دستگاه دیپلماسی ایران را تحریم میکنند به معنای آن است که از نفوذ سخنان ظریف واهمه دارند و بنا دارند تا مانع از انتشار آنها شوند. البته وزیر امور خارجه به موفقیت توافق با آمریکا امید داشتند و البته پس از علنی شدن بدعهدی آمریکا با خروج از برجام، ظریف نیز در زمان درستی مواضع خود را در برابر واشنگتن تغییر داد که همین امر موجب تقویت وحدت بین دستگاه دیپلماسی و جریانهای سیاسی دیگر میشود.
تداوم تخریب شخص ظریف حتی پس از تحریم وی، از سوی برخی از تندروها و بهطور ویژه جبهه پایداری، چه توجیهی در شرایط کنونی دارد؟
برخی از جناحها انتقاداتی میکنند نسبت به زمان و وقتی که مذاکرات از کشور گرفت که البته یک مبحث داخلی است اما زمانی که در چنین شرایطی قرار داریم باید در برابر آمریکا همه در کنار یکدیگر بایستند.
مهدی چمران می گوید: زمانی که در تقابل با دشمن قرار داریم باید تمامی طیفهای سیاسی در یک جبهه مشترک قرار داشته باشند و باید از شخص ظریف که مورد تحریم غیرقانونی آمریکا قرارگرفته است دلجویی و حمایت شود.
صفر تا صد کنکور برای هر دانشآموز چقدر آب میخورد؟
پایگاه خبری خبرآنلاین گزارش داد: بررسیهای میدانی در سطح شهر تهران و دیگر شهرهای بزرگ نشان میدهد تبلیغات کنکور جزو لاینفک چیدمان شهری در ایران شده اند، تجارت پرسود چاپ کتابهای کمک آموزشی که البته در سریال هیولا روایتی طنزگونه از شیوه عمل موسسات به تصویر کشیده شده است.
هر چند برخی سلبریتیهای آموزشی برای برگزاری هر جلسه تا ۱۰ میلیون تومان نیز در نزدیکی زمان برگزاری امتحانات طلب می کنند اما داستان برای متوسط ها به گونهای دیگر رقم می خورد. کسانی که نه از چرخه اقتصادی کنکور بیرون میمانند و نه پولهایی در این ابعاد هزینه میکنند.
اتفاقا برآوردها نشان می دهد این افراد هستند که چرخ این تجارت را به حرکت در می آورند. انها که با رویای پذیرش در رشتههای خوب برای حضور در کلاس های کنکور هزینه هایی بالا پرداخت می کنند.
کمک آموزشی پرمخاطبترین رشتهها چقدر هزینه برمیدارد؟
گروه تجربی با تراکم شدید مخاطبان روبروست. امارها نشان می دهد بیش از ۶۳۷ هزار داوطلب در گروه تجربی ثبت نام کرده اند. بالا بودن رقابت در این رشته سبب شده است هزینه کلاسهای کمک اموزشی در این بخش بالا باشد. محاسبات نشان می دهد حداقل هزینه موردنیاز برای شرکت در کلاسهای کمک آموزشی ۲۰ میلیون تومان است که این رقم در وضعیت متعارف حتی به ۱۵۰ میلیون تومان نیز قابل افزایش است.
آیا بحران آب شرایط ایران را در وضعیت «روز آخر» قرار داده است؟
به گزارش وب سایت خبری پارسینه، تازهترین برآورد «موسسه منابع جهان» نشان میدهد ایران در کنار قطر، فلسطین اشغالی و لبنان در صدر مناطقی هستند که با «بحران فوقالعاده» آب دست به گریبان است و در لبه «روز آخر» قرار گرفته، یعنی روزی که منابع آبی در آن ممکن است به پایان برسد. برآورد تازه که در «اطلس خطرات آبی» موسسه پژوهشی منتشر شده، ایران را در رده چهارم کشورهای نزدیک به «روز آخر» قرار دادهاست.
۱۷ کشور که ایران، یکی از آنها است و مجموعا یک چهارم جمعیت زمین را تشکیل میدهند در شرایطی قرار گرفتهاند که موسسه پژوهشی آن را «بدترین» نقاط از نظر خشکسالی و بحران کمآبی ردهبندی کردهاست. اما شهروندان ایرانی در بهترین شرایط، چندان نمیتوانند به کمک همسایهها و کشورهای همجوار خود نیز دلخوش کنند، چراکه ۱۲ کشور از ۱۷ کشور در غرب آسیا و شمال آفریقا قرار دارند.
در شمال و خاور ایران نیز وضع به همین بدیست: پاکستان، هند و ترکمنستان همگی در بین ۱۷ کشور بحرانزده قرار دارند. از نظر جمعیتی، اما هند با بدترین شرایط روبهرو است. این کشور نه تنها در بین ۱۷ کشور در لبه «روز آخر» قرار دارد، بلکه جمعیت آن در مجموع سه برابر بیشتر از تمامی ۱۶ کشور دیگر است.
آنطور که پژوهشگران «موسسه منابع جهان» عنوان کردهاند کشورهای بحرانزده در غرب آسیا و شمال آفریقا، از جمله ایران و کشورهای همجوارش، نه تنها با خشکی و کمآبی و مشکلات ناشی از تغییرات آبوهوایی روبهرو هستند، بلکه افزایش تقاضا وضعیت را بدتر نیز کردهاست.
گزارشی از بانک جهانی در تابستان سال گذشته، نشان میداد این منطقه در صدر مناطق «ناپایدار» آبی، بهویژه بهدلیل استفاده از منابع زیرزمینی، قرار دارد. بیش از ۸۰ درصد از آب استفادهشده، بازیافت نمیشود و کشورهای آن در برابر «بیشترین خسارت اقتصادی» ناشی از کمبود آب به دلیل مسائل آبوهوایی قرار گرفتهاند.
«سه راه در دسترس» برای مقابله با بحران آب: افزایش ثمردهی کشاورزی، برای نمونه استفاده از دانههایی که به آب کمتری نیاز دارند و بهبود فناوریهای کشاورزی. سرمایهگذاری در زیرساختها مانند لولهکشی مناسب، و حوضههای آبخیزداری و در نهایت تغییر نگرش در مورد آب استفادهشده، استفاده دوباره و بازیافت آن.
مقصر کمبود امکانات آموزش پزشکی کیست؟؛ جامعه را در برابر پزشکان قرار ندهید/ شائبه انحصار و تضاد منافع را بر طرف کنید
جامعه خبری تحلیلی الف در این آورده است: با ورود مجلس به موضوع افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و ارائه طرح دو فوریتی برای تحقق آن ماجرای ظرفیت رشتههای پزشکی و اظهار نظر موافقان و مخالفان داغ تر از گذشته در رسانهها پیگیری میشود.
با نامه اخیر رئیس کل سازمان نظام پزشکی به رئیس مجلس درباره این طرح، موضوع قدیمی افزایش ظرفیت رشته های پزشکی در دانشگاه وارد مرحله تازه ای شد.
محمدرضا ظفرقندی در این نامه خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار نگرش علمی و کارشناسی در این مقوله مهم به دلیل نبود ساختارهای آموزشی و تجهیزات بالینی مورد نیاز شد.
به نوشته رئیس کل سازمان نظام پزشکی طرح دوفوریتی افزایش ظرفیت های دانشجویی پزشکی که «با زمینه سازی جهت دار رسانه ای» روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی ارائه شد موجب نگرانی در جامعه پزشکی و دانشجویی شده است.
ظفرقندی در این نامه خاطرنشان کرده است: یقینا طرح مساله کاملا تخصصی و فنی ظرفیت های دانشجویی پزشکی بدون توجه به زیرساخت های لازم برای آموزش پزشکی از جمله تعداد اساتید و تعداد تخت های بیمارستان های آموزشی و تجهیزات بالینی مورد نیاز، موجب خسارت های جبران ناپذیر به این رشته خطیر خواهد شد.
وی در نامه خود اضافه کرده است : مطمئنا افزایش ظرفیت و پذیرش دانشجوی پزشکی بدون تامین ساختارهای لازم موجب کاهش کیفیت علمی و عملی پزشکی کشور و آسیب بیماران و سقوط سطح سلامت در کشور خواهد شد.
نقدی بر نامه ریاست محترم سازمان نظام پزشکی کشور، جناب دکتر ظفرقندی
«بی شک دغدغه افت کیفیت آموزشی در رشته های دانشگاهی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان، باید همه جانبه باشد و همراه با ارائه راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت. همچنین در تصمیمات کلان که در جامه قوانین متجلی می شوند، دغدغه های کل جامعه در نظر گرفته می شود و از همین رو وضع قوانین به نمایندگان مردم سپرده شده است ...
درمان اقتصادی با صفرها در ناکجاآباد
وبسایت خبری الف گزارش داد: در دوران تورم پساچهل درصدی و تحریمهای سنگین نفتی و غیرنفتی، ناگهان خبری منتشر میشود؛ دلار در ناکجاآباد چهار هزار و دویستِ واقعی شد و مردم آن سرزمین تا پایان عمر به خوبی و خوشی زندگی کردند... شاید در یکی از دنیاهای موازی چنین سرزمین خیالی وجود داشته باشد ولی در دنیای ما خیر! در دنیای ما و دقیقتر، در کشور ما در دوران تورم پساچهل درصدی و تحریمهای سنگین نفتی و غیرنفتی، ناگهان خبری منتشر میشود: «صفرها از اسکناسها میروند!» که به گفته متولی و طراح این کار، نه تاثیری در زندگی و سفره مردمی که به خوبی و خوشی زندگی نمیکنند، دارد و نه به رشد اقتصاد کشور کمک شایانی میکند و تنها برای ارتقا وجهه پول ملی و کاهش هزینه حجم اسکناسهای فعلی است.
با نگاهی عبوری به علت حذف کردن صفر از اسکناسها در دیگر سرزمینها، متوجه میشویم چند نکتهی آشنا پررنگتر به نظر میرسند: داشتن بدهیهای مالی، حجم بالای نقدینگی و کنترل نرخ تورم.
به نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی، کشورهایی که اقدام به انجام دادن این عمل کردهاند و به موفقیتهایی هم رسیدهاند، دارای یک اقتصاد نه حتماً سالم بلکه حداکثر سرماخورده بودهاند. کشورِ تقریباً دوست و کاملاً همسایه، ترکیه، واضحترین و دمدستترین نمونه است. حدوداً ۱۴ سال پیش و در سال ۲۰۰۵ دولت ترکیه به نخست وزیری رجب طیب اردوغان در شرایطی که مردم کشورش یک ساندویچ معمولی را ۳ میلیون لیر میخریدند، تصمیم گرفت ۶ صفر از پول ملی خود حذف و «لیر جدید» را وارد چرخه اقتصادی کشورش کند.
مشاور محمود احمدی نژاد: دنبال انتخابات و گرفتن کرسیهای قدرت نیستیم؛ تحلیلهای دیدار احمدینژاد و قالیباف هیچ اهمیتی برای من نداشت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت و گو با علی اکبر جوانفکر، مشاور رئیس دولت نهم و دهم عنوان کرد: وحید یامینپور فعال سیاسی نزدیک به جبهه پایداری روز جمعه یازدهم مردادماه در توئیتی از دیدار قالیباف و احمدینژاد خبر داد و اعلام کرد «این جلسه ظاهرا خیلی رو به جلو و سازنده بود».
ساعاتی بعد محسن پیرهادی دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت به توئیت یامین پور پاسخ داد و نوشت: «احمدی نژاد بیمار بوده و قالیباف به همراه جمعی از دوستان به دیدار او رفته و این دیدار انتخاباتی نیست.»
اما با وجود این توضیحات رسانه های داخلی موضوع را رها نکردند و به تحلیل آن پرداختند. بیشتر تحلیل ها این دیدار را انتخاباتی خواندند. البته برخی نیز با تردید به موضوع نگاه می کردند.
در این میان یک کانال ضدانقلاب ادعا کرد «قالیباف و احمدی نژاد در اسفندماه ۹۷، فروردین ماه و تیرماه سال ۹۸ سه مرتبه با هم ملاقات داشتند و جلسه سوم قالیباف برای کسب حمایت احمدی نژاد در انتخابات مجلس به او پیشنهاد داد تا یک سوم فهرست مدنظرش در تهران از نیروهای نزدیک به رئیس دولت نهم و دهم باشد و احمدی نژاد نیز پذیرفته بود به شرط آنکه از بین علیاکبر جوانفکر، عبدالرضا داوری و بهمن شریف زاده حداقل نام یکنفر در لیست تهران باشد.»
درباره این ادعا علی اکبر جوانفکر به نامه نیوز گفت: من در جریان قرار نگرفتم و نمی دانم چیست. معتقدم این نوع مطالبی که یک کانال یا سایت بی مسئولیت و ضدانقلاب مطرح می کند اصلا نباید محل بحث واقع شود.
مشاور محمود احمدی نژاد درباره قصد خود برای نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هنوز تصمیمی نگرفتم.
وی در پاسخ به این سئوال که برای ورود به انتخابات مجلس، جمعی تصمیم می گیرید یا فردی؟ یادآور شد: تا فعلا بحثی نکردیم که بخواهیم فردی یا جمعی تصمیم بگیریم. اصلا وارد بشویم یا نشویم.
جوانفکر اظهار کرد: ما دنبال انتخابات و گرفتن کرسی های قدرت نیستیم، اصلا این بحث هایی که الان معمول است و دیگران دنبالش هستند ما دنبالش نیستیم.
مشاور رئیس دولت نهم و دهم درباره تحلیل ها و گمانه زنی های رسانه های مختلف راجع به دیدار احمدی نژاد و قالیباف گفت: رصد نکردم چون برایم اهمیتی نداشت.