تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند: وزیر دفاع استرالیا امروز- چهارشنبه- پیمان همکاری نظامی کشورش با سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در توافقنامه جدیدی موسوم به "توافقنامه مشارکت پیشرفته" با تمرکز بیشتر بر منطقه اقیانوس آرام امضا کرد.

شبکه خبری هفت استرالیا در این زمینه گزارش داد: این توافقنامه جدید امروز در سیدنی توسط ینس استولنبرگ دبیرکل ناتو و لیندا رینولدز وزیر دفاع استرالیا امضا شد.

دبیرکل ناتو در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در نیوزیلند به سر برد و از امروز سفر دو روزه ای را به استرالیا آغاز کرده است.

طبق گزارش رسانه های استرالیایی، توافقنامه همکاری نظامی استرالیا با ناتو هر دو سال یکبار تجدید می شود اما در نسخه جدید این توافقنامه تمرکز فعالیت های نظامی بیشتر در منطقه هند-پاسفیک اعلام شده است.

رینولدز پس از امضای توافقنامه جدید به خبرنگاران گفت: ما در حال جستجوی مناطق نوین برای همکاری با ناتو در بخش هند-پاسفیک هستیم.

هند-پاسفیک (Indo-Pacific) که بعضا  با نام هند-آرام غربی (Indo-West Pacific) نیز مطرح می شود، منطقه ای شامل  آب های اقیانوس هند، غرب و مرکز اقیانوس آرام، دریاهای مرتبط میان این دو اقیانوس و در مجموع آبهای حوزه اندونزی است.

طبق گزارش این شبکه خبری اکنون ۳۰۰ نفر از نیروهای نظامی استرالیا در مأموریت های پشتیبانی تحت رهبری ناتو در افغانستان مشارکت دارند. استرالیا و ناتو همچنین در حال برنامه ریزی برای همکاری بیشتر در مورد موضوعاتی از جمله دسترسی به عناصر کمیاب خاک هستند که این عناصر برای فناوری های نظامی بسیار حائز اهمیت هستند.

به گفته استولتنبرگ توافقنامه جدید "چارچوبی" برای تلاشها و همکاریهای جدید و مشترک آینده  میان ناتو کانبراست.

استولنبرگ امروز در استرالیا با اسکات موریسون نخست وزیر، ماریس پین وزیرامورخارجه و لیندا رینولدز وزیردفاع این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

وی دراین دیدارها ازکانبرا به عنوان یک متحد کلیدی ناتو در افغانستان و عراق یاد کرد و گفت: روابط استرالیا و ناتو از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا چالش های جدید در حال ظهور هستند.

به گفته استولنبرگ سازمان پیمان آتلانتیک شمالی سه دهه گذشته را صرف همکاری با کشورهای غیر عضو برای بهبود نحوه عملکرد نیروهای نظامی و مدیریت بحران های مختلف کرده است.

براساس این گزارش، اعضای ناتو ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی و نیمی از قدرت نظامی جهان را تشکیل می دهد.

سفر استولنبرگ به استرالیا در حالی صورت می گیرد که دولت اسکات موریسون برای پیوستن به نیروهای آمریکا در خلیج فارس تحت فشار واشنگتن قرار گرفته است.

 رینولدز وزیر دفاع استرالیا نیز در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با دبیرکل ناتو گفت : استرالیا درمورد پیوستن به ائتلاف جهانی به رهبری ایالات متحده با هدف حمایت از حمل و نقل در خلیج فارس برمنافع ملی خود تاکید دارد.

وی افزود: ما به وضوح براساس منافع ملی خود دراین زمینه اقدام خواهیم کرد چرا که  بین ۱۵ تا ۲۰ درصد از نفت مورد نیاز ما پس از عبور از تنگه هرمز به استرالیا می رسد و بنابراین در مورد پیوستن به این ائتلاف در خلیج فارس تصمیمی با عجله نخواهیم گرفت.

رینولدز با بیان اینکه  نیروی دفاعی استرالیا "فوق العاده توانمند" و دارای "ظرفیت زیادی" است، گفت: اما کاری که اکنون انجام می دهیم، ارزیابی درخواست واشنگتن و اقدامات سایر متحدان در این زمینه است.

خانم رینولدز با اشاره به مذاکراتش با استولتنبرگ گفت که دردیدارش با دبیرکل ناتودر مورد تنش های افزایش یافته در خلیج فارس گفت وگو داشتیم.

وی افزود: دولت استرالیا بسیار نگران شرایط کنونی در تنگه هرمز است و ما درخواست آمریکا را بررسی می کنیم و اکنون درخواستی از انگلستان هم داریم، اما هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته ایم.