مشهد- ایرنا- آلاینده های زیست محیطی و رهاسازی زباله در محیط زیست علت اصلی مرگ پلنگ تندوره اعلام شد.

استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پس از تلف شدن این پلنگ اقدام به کالبد شکافی جانور کردیم که مشخص شد در معده و ورودی روده این حیوان آلاینده های زیست محیطی که توسط انسان پراکنده شده از قبیل لباس کهنه، پلاستیک و امثال آن وجود دارد.

دکتر امیر مقدم جعفری افزود: رها سازی زباله و آلوده کردن محیط زیست توسط انسانها موجب خسارات جبران ناپذیر و تلف شدن گونه های ارزشمند همچون این پلنگ می شود.

وی اظهار داشت: زمانی که گونه هایی مانند پلنگ به دلیل کهولت سن یا ضعیف بودن بدنشان قلمرو خود را از دست می دهند برای دوره ای به عنوان ریکاوری در خارج از قلمرو خود سعی در سیر کردن شکم خود می کنند و ممکن است به دلیل صدماتی که دیده اند امکان شکار خوب نداشته باشند و پلنگ تندوره نیز از همین جانوران بود که بنا به دلایلی اقدام به خوردن آلاینده های رها شده توسط انسان کرده است.

وی گفت: این پلنگ دچار ضعف شدید و از دست دادن وزن به مقدار زیاد شده بود.

مقدم جعفری با بیان اینکه فرهنگ حیوان دوستی و برخورد صحیح با مسائل طبیعت توسط اهالی روستای نزدیک پارک ملی تندوره ستودنی است افزود: اهالی این منطقه به رغم حمله های متعدد این پلنگ به گله هایشان به دلیل ترک قلمرو و گرسنگی اقدام به مبارزه با این حیوان نکرده و اداره محیط زیست را در جریان امر قرار دادند که نشان از فرهنگ حفاظت محیط زیست در بین مردم دارد.

وی اظهار داشت: اما لازم است مردم و گردشگران مناطق طبیعی نسبت به اهمیت رفتار خود آگاه بوده و به عدم آلودگی محیط زیست و تهدید نکردن سلامت گونه های جانوری توجه کنند. 

پیش از این نیز اعلام شده بود این پلنگ به دلیل مبارزه با یک گراز وحشی به شدت دچار صدمات بدنی شده بود و بر اثر همین صدمات نیز عفونت شدید داشت.

این پلنگ هشت ساله یکشنبه هفته پیش پس از چند بار حمله به سگهای گله های دامداران محلی در روستای درونگر واقع در حاشیه پارک ملی تندوره در حالی زنده گیری شد که آثار زخم بر بدن و عفونت محلهای فرورفتگی دندان نیش در قسمت هایی از بدنش داشت.   

این سومین پلنگی است که طی یک سال اخیر توسط گروه دامپزشکی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی وارد فرایند درمان می شود.  

پارک ملی ۳۵ هکتاری تندوره که گستره منطقه حفاظت شده آن ۹ هکتار است در شمال خراسان رضوی و نزدیک مرز جمهوری ترکمنستان در منطقه ای کوهستانی با صخره ها و تپه ماهورهای متعدد و دره های ژرف و پرشیب، پوشیده از گیاهان مختلف، یکی از بهترین زیستگاههای جانوران وحشی به ویژه قوچ و میش اوریال است.  

پارک ملی تندوره در محدوده شهرستان درگز و ۲۵۰ کیلومتری شمال مشهد به خاطر جمعیت پلنگ در آن به عنوان بهشت پلنگ ایرانی شناخته می شود.  

۷۴۹۶/۶۰۵۳