دکتر داوود محمدی، عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین روز چهارشنبه درباره سرطان سینه اظهار داشت: این سرطان جزو یکی از شایع ترین سرطان ها در میان زنان در جهان به شمار میرود به طوری که در ایالات متحده از هر ۱۲ زن یک نفر مبتلا به این سرطان میشود. در ایران هر چند آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد ولی امروزه شاهد بروز آن در میان جوانان هستیم.
وی با اشاره به اینکه در کشورهایی همچون چین، ژاپن و سایر کشورهای آسیای شرقی میزان بروز سرطان سینه کمتر از کشورهای غربی به دلیل ژنتیک و رژیم غذایی است، گفت: متأسفانه در کشور ما این سرطان رشد زیادی در میان جوانان داشته است که غربالگری به موقع و افزایش آگاهی افراد جامعه میتواند در پیشگیری و درمان به موقع موثر واقع شود.
این متخصص جراحی عمومی بیان داشت: زنانی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه نداشته باشند و یا دارای دوره های شیردهی بوده و فرزندآوری داشتهاند احتمال ابتلای آنها به سرطان سینه کمتر است ولی به طور کلی این زنان به ویژه کسانی که سابقه فامیلی ابتلا به این سرطان دارند باید در سن ۳۵ سالگی نسبت به انجام یک ماموگرافی پایه اقدام کنند و پس از ۴۰ سالگی نیز هر یک تا دو سال یکبار این آزمایش برای آنها تکرار شود.
محمدی با اشاره به اینکه انجام ماموگرافی باعث سرطان سینه نمیشود، گفت: میزان اشعه ماموگرافی ناچیز است و اگر حتی از ۴۰ تا ۷۰ سالگی هر سال انجام گیرد، تاثیر منفی بر بدن فرد نداشته چرا که مجموع اشعه ماموگرافی حتی از سیتیاسکن نیز کمتر است.
وی بیان داشت: درد اغلب نشانه ای از خوش خیم بودن ضایعات سینه است که می تواند حکایت از یک کیست ساده یا توده خوش خیم داشته باشد ولی برای اینکه قاطعیت نسبت به این موضوع داشته باشیم باید نسبت به انجام سونوگرافی و ماموگرافی اقدام کردند البته این مسئله صددرصد خوش خیم بودن را تایید نمی کند و نیاز است که جراح نیز از بیمار را معاینه کند.
این فوق تخصص جراحی قفسه سینه خاطرنشان کرد: همچنین خود افراد نیز باید از سن ۲۰ سالگی به بعد نسبت به بررسی سینه اقدام کرده و به عبارتی خودآزمایی انجام دهند همچنین این مسئله توسط جراح در سن ۲۰ سالگی صورت گیرد و از ۴۰ سالگی به بعد نیز هر سال پزشک معاینه از سینه را انجام دهد.
محمدی گفت: در صورتی که فرد سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه نداشته باشد پس از انجام معاینات و ماموگرافی و تایید پزشک می توان نگرانی خاصی نداشت ولی در غیر این صورت پزشک نسبت به انجام بیوپسی بیمار را توصیه کرده که این اقدام توسط جراح یا تحت گاید سونوگرافی انجام میگیرد و نمونه پس از بیوپسی به پاتولوژی ارسال می شود که مشخص شود که آیا توده خوشخیم یا بدخیم است.
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۸
تهران- ایرنا- متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی قفسه سینه با اشاره به اینکه سرطان سینه در میان زنان جوان ایرانی افزایش یافته است، گفت: انجام ماموگرافی سبب ابتلا به سرطان سینه نمیشود.