به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری آناتولی ترکیه، سازمان همکاری اسلامی در نشستی فوق العاده خواستار پایان دادن به بحران کشمیر طبق قطعنامه های بین المللی و اسلامی شد.
نشست فوق العاده این سازمان در سطح نمایندگان دائم روز گذشته (سه شنبه) در جده عربستان برگزار شد.
سازمان همکاری اسلامی در بیانیه ای، ضمن ابراز نگرانی عمیق از اوضاع آشفته دو منطقه جامو و کشمیر، نقض حقوق بشر در این منطقه را محکوم کرد.
این نشست بنا به درخواست پاکستان به دنبال شدت یافتن تنش میان هند و پاکستان و پس از اعلام تصمیم لغو وضعیت خودمختاری کشمیر از سوی هند، برگزار شد.
مخدوم شاه محمود قریشی وزیرخارجه پاکستان ، گزارشی از وضعیت متشنج جامو و کشمیر در این نشست ارائه داد و از جامعه جهانی خواست که اقدامات ضروری لازم را برای حمایت از مردم این دو منطقه اتخاذ کنند.
این سازمان، از طرف های درگیر در کشمیر خواست که بحران ایجاد شده را طبق قطعنامه های تصویب شده در شورای امنیت و کنفرانس سران اسلامی و از طریق گفت و گو حل کنند.
سمیر بکر دیاب معاون دبیر کل سازمان همکاری اسلامی ریاست این نشست را برعهده داشت و مخدوم شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان، نمایندگانی از ترکیه، عربستان، آذربایجان و نیجریه نیز در آن حضور داشتند.
طبق این گزارش، دولت هند سه شنبه 15 مرداد در اقدامی یک جانبه لایحه لغو امتیازات ایالت مسلماننشین جامو و کشمیر را تصویب کرد.
ماده ۳۷۰ در قانون اساسی هند «وضعیت ویژه» این ایالت را که دارای اکثریت مسلمان است، به رسمیت شناخته و خودمختاری آن را تضمین کرده بود.
وزیر خارجه پاکستان در بیانیه ای به این اقدام هند پاسخ داد و این تصمیم را به شدت محکوم کرد.
بخشی از کشمیر در خاک هند و بخشی دیگر در خاک پاکستان قرار دارد. هر دو کشور، ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال ۱۹۴۷ میلادی تاکنون است.