تهران- ایرنا- رئیس بنیاد سعدی با اشاره به سابقه ۷ هزار سال تمدنی ایران، گفت: درخت کهن تمدن این کشور با بادهایی چون تحریم نمی‌لرزد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، غلامعلی حدادعادل شامگاه چهارشنبه در مراسم اختتامیه هشتادوهفتمین دوره دانش‌افزایی زبان فارسی خطاب به ۵۲ فارسی‌آموز این دوره، اظهار داشت: یک ماه در ایران بودید و واقعیت های کشور ما را دیدید، ایران کشوری معمولی نیست و از ۴۰ سال قبل با پیروزی انقلاب اسلامی بر سر استقلال خود پافشاری کرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این آیین در محل بنیاد سعدی، افزود: ما بر اساس اعتقادات و اصول خود تصمیم گرفتیم انقلاب کنیم تا در تهران برای ایران تصمیم گرفته شود و نه در واشنگتن.

وی تاکید کرد: امروز رئیس جمهوری آمریکا تصور می کند چون ایران را تحریم کرده، هیچ سامانی در کشور نیست؛ اما درخت کهن ایران با سابقه تمدنی هفت هزارساله با بادهایی چون تحریم نمی لرزد. بسیار افرادی مانند دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بوده اند که مردم ایران را تهدید کرده اند؛ ولی آنها رفته اند و ما همچنان هستیم.

استاد دانشگاه تهران از این فارسی آموزان خواست در بازگشت به کشور خود واقعیت های ایران را از وجود امنیت، صمیمیت و مهمان نوازی مردم ایران برای هموطنان شان بازگو کنند.

فارسی زبان عشق است
وی در اشاره به جذابیت یادگیری زبان فارسی نیز گفت: زبان فارسی امروز که ادامه زبان فارسی میانه و فارسی باستان است از ۱۲۰۰ سال قبل و بعد از ورود اسلام به ایران در جغرافیای ایران آن روز حاکم شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وجود نسخه های خطی فراوات در کتابخانه های کشورهای منطقه از جمله ترکیه و روسیه ادامه داد: این واقعیت نشان می دهد زبان فارسی در گستره وسیعی تسلط داشته است.

حدادعادل افزود: راز عالم‌گیری زبان فارسی جاذبه موجود در این زبان است؛ زبان فارسی در واقع زبان عشق و خداپرستی است.  

وی از این فارسی آموزان خواست با برداشتن گام های تکمیلی در یادگیری زبان فارسی و خواندن اشعار حافظ، سعدی و مولانا لذت بیشتری از یادگیری این زبان ببرند.

گزارشی از هشتادوهفتمین دوره دانش‌افزایی زبان فارسی

معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی در این مراسم گفت: هشتادوهفتمین دوره آموزش زبان فارسی با حضور ۵۲ فارسی‌آموز از ۹ کشور جهان شامل هند، آلمان، ترکیه، روسیه، بلژیک، ایتالیا، پرتغال، یونان و ارمنستان از ۲۲ تیر آغاز شده و بخشی از این دوره ۱۶ مرداد پایان یافت.

رضامراد صحرایی افزود: برای شرکت در هشتادوهفتمین دوره دانش افزایی ۱۲۵ درخواست داشتیم که ۵۲ نفر را پذیرفتیم، از این تعداد ۲۱ نفر مرد و ۳۱ نفر زن بودند. همچنین یک گروه از اساتید و دانشجویان ترکیه از هفته گذشته دوره دانش افزایی را آغاز کردند که با احتساب این افراد مجموع فارسی آموزان دوره به ۵۲ نفر رسید. جوان ترین فارسی آموز این دوره ۱۸ سال و مسن ترین ۶۰ سال داشت.

وی ادامه داد: هشتادوهفتمین دوره دانش افزایی زبان فارسی در دو سطح آموزش با هدف تقویت مهارت های چهارگانه زبانی و فرهنگی برگزار شد. در سطح فرهنگی فارسی آموزان از  ۲۱ نقطه مناطق تاریخی و فرهنگی تهران دیدن کردند در سفری چهارروزه به همدان رفتند.  

به گفته صحرایی این زبان آموزان در آزمون پایانی به طور متوسط نمره ۹۰ را از ۱۰۰ کسب کردند.

در پایان این مراسم که شماری از اساتید زبان فارسی، رایزن فرهنگی سفارت ترکیه، رئیس مرکز ساماندهی ترجمه و نشر گسترش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز حضور داشتند به برترین فارسی آموزان این دوره لوح تقدیری داده شد.